0
Groomed Sarı Kantaron Uçucu Yağı 50 Ml
(34 Yorum)
SEPETE EKLE
Groomed Tatlı Badem Uçucu Yağı 50 Ml
(0 Yorum)
SEPETE EKLE
Groomed Hint Uçucu Yağı 50 Ml
Groomed Hint Uçucu Yağı 50 Ml 600,00 TL 360,00 TL
(0 Yorum)
SEPETE EKLE
Groomed Shea Butter Karite Yağı 50 Ml
(0 Yorum)
SEPETE EKLE
Groomed Hindistan Cevizi Yağı 50 Ml
(0 Yorum)
SEPETE EKLE

Sabit Yağlar

Aromaterapi söz konusu olduğunda hem sabit yağlar hem de uçucu yağlar sıklıkla konuşulur. Özellikle topikal uygulama için sabit yağlar, esansiyel yağların oldukça konsantre ve güçlü yapısının, tahrişe veya kızarıklığa neden olmadan cilde uygulanmasına olanak tanır.
Aromaterapi yağları, esansiyel yağlar ve yağlı yağlar bir arada kullanıldıklarında birbirlerinin etkilerini artırırlar. Esansiyel yağlar dış ortamlarda çok çabuk buharlaştığı için bu ismi almıştır ancak cilt tarafından tamamen emilebilmesi için sabit yağların desteğine ihtiyaç duyarlar. Öte yandan uçucu yağlar, sabit yağların nemlendirici ve besleyici özellikleriyle karakterize edilen cilt üzerindeki olumlu etkilerini artırmaya yardımcı olur. sabit yağlar kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılıyor ve cilde birçok fayda sağlıyor. Ancak gerçek faydalar için hem sabit yağların hem de uçucu yağların doğal yollarla elde edilmesi çok önemlidir.

Ayrıca kozmetik sektöründe de yağlı yağlar kullanılmakta ve ürünlere çeşitli kimyasallar eklenmektedir. Bu, sabit yağların cilt üzerindeki olumlu etkisini azaltır.
Bu nedenle uçucu yağları karakterize eden doğallık ve saflık, konu yağlı yağlar olduğunda göz ardı edilecek bir konu değildir. Bu bakımdan mükemmel ve eksiksiz bir cilt bakımı elde etmek için çok az miktarda sabit yağ kullanan bakım ürünleri yerine tamamen doğal ve saf sabit yağlara güvenmelisiniz.

Sabit yağ nedir? Taşıyıcı yağlar veya baz yağlar olarak da adlandırılan sabit yağlar, bitki ve hayvanlardaki enerji depolama yapıları olarak kolaylıkla tanımlanabilir. Doymuş yağ asitleri açısından zengin bir yapıya sahip olan yağlar arasında mutfaklarda sürekli kullanılan zeytinyağı ve ayçiçek yağı da bulunmaktadır. Bazı sabit yağlar hayvanlardan elde edilse de aromaterapide kullanılan sabit yağların tamamı bitkilerden elde edilmektedir. Bitkilerin büyümesi ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayan yağlı yağlar öncelikle bitkilerin tohum, tohum ve meyvelerinden elde edilir. Örneğin kakao yağı kakao çekirdeklerinden, shea yağı ise shea ağacının tohumlarından yapılır.

Bitkisel yağlar genellikle kokusuz veya hafif kokuludur ancak uçucu yağlardan farklı olarak açık bırakılsa bile buharlaşmazlar. sabit yağlar oda sıcaklığında katıdır ancak ısıtıldığında sıvı hale gelir. Ancak bazı sabit yağlar tamamen sıvı halde bulunur. Yağlı yağların üretim yöntemi de uçucu yağlardan farklıdır. Soğuk presleme, soğuk presleme veya sıcak presleme ile elde edilen yağlı yağların içerdiği vitamin, mineral ve asit gibi bileşenlerin kaybını önlemenin ideal bir yoludur.

Sabit yağları ne sıklıkla kullanmalıyım? Uçucu yağlardan farklı olarak sabit yağlar seyreltilmeden doğrudan cilde uygulanabilir. Cildiniz için güvenli olan bu sabit yağı günlük sabah ve akşam cilt bakım rutininize dahil ederek kullanabilirsiniz. Yağlı yağlardan tam olarak yararlanmak için düzenli kullanım gereklidir çünkü ciltte tahrişe veya alerjik reaksiyonlara neden olma olasılıkları çok düşüktür.
Sabit yağlarda bile düzenli kullanımın yanı sıra doğru seçim de önemlidir. Uçucu yağlar gibi sabit yağlar da farklı özelliklere sahiptir ve farklı sorunlara çözüm sunar.

Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için