0

Saçta Kepek Neden Olur? Nasıl Geçer?

Saçta Kepek Neden Olur? Nasıl Geçer?

Saçta Kepek Neden Olur? Nasıl Geçer?
  • 23 Mart 2023, Perşembe
  • 1161
Saçta kepek neden olur, nasıl geçer sorusu oldukça geniş bir kesimin problemi haline gelmiştir. Birçok farklı platformda en çok araştırılan saç problemlerinden biri olmasına rağmen bu soruya tek bir şekilde yanıt vermek mümkün değildir. Saçta meydana gelen köpeğin oluşmasına yol açabilecek birçok farklı etken olabilir. 

Kepek Nedir?

Kepek nedir sorusuna herkesin hayatının farklı bir dönemde yaşayabileceği ve yaşa ya da cinsiyete bağlı olmayan birkaç problemi olduğunu söylemek mümkündür. Saç derisini olumsuz etkileyen ve saça estetik olmayan bir görüntü veren kepek saç derisinde meydana gelen ölülerinin tamamen temizlenmemesi ya da yanlış ürün kullanımı gibi birçok farklı sebep dolayısıyla gerçekleşebilir. Saçta kepek neden olur, nasıl geçer sorusuna verilmesi gereken yanıtta meydana gelmesindeki nedenler birbirinden farklı olduğu için farklı yöntemler ile ortadan kaldırılabileceği şeklindedir.

Saçta Kepek Neden Olur?

Saçta kepek neden olur sorusuna verilebilecek birçok farklı yanıt bulunmaktadır. Bu yanıtları listelemek gerekirse;
  1. Yetersiz Beslenme: Yetersiz beslenme saçta meydana gelen kepek probleminin en belirgin sebebi olarak bilinmektedir. Eğer vitamin ve mineral açısından yetersiz besleniyorsanız saçlarınızda kepek problemi meydana gelerek rahatsız edici bir görüntüye yol açabilir.
  2. Bazı Hastalıklar: Saç egzaması ya da mantar gibi bazı hastalıklar saçlarınızda kepek problemi yaşıyor olmanıza yol açabilir. Bu sebepler dolayısıyla meydana gelen kepek probleminin ortadan kalkması için hastalık için gerekli olan tedavinin başlatılması gerekir.
  3. Kuru Cilt: Kepek sorununa yol açan en önemli etken kuru cilt olarak bilinmektedir. Eğer kuru bir cilde sahipseniz bu saç derinizde de kuruluk meydana gelmesine yol açabileceği için mutlaka cilt tipiniz için uygun bir saç ürünü kullanmanız gerekmektedir.
  4. Yağlı Saç ve Saç Derisi: Yağlı saç ve saç derisi de saçta kepek problemi yaşanmasına yol açabilecek nedenler arasında bulunmaktadır. Bu problemin önüne geçmek için saç derinizde meydana gelen yağı ortadan kaldıracak ürünler kullanmanızı önerilir.
  5. Saç Derisini Havasız Bırakacak Saç Modelleri: Özellikle kadınlarda meydana gelen kepek probleminin sebebi saç derisinde havasız bırakacak saç modelleri kullanmak olabilir. Çok sıkı toplanan ve hava alması mümkün olmayan saç modellerini yaygın olarak tercih etmek yeterli miktarda hava almayan saç derisinin kepek problemi yaşamasına yol açabilir.
  6. Saçın Şampuan veya Diğer Saç Bakım Ürünlerinden İyi Bir Şekilde Arındırılmaması: Saçın şampuan veya diğer saç bakım ürünlerinden iyi bir şekilde arındırılması kepek problemi yaşıyor olmayı sebep olabilecek en önemli etkenlerin arasında gelmektedir. Bunun için kullandığınız ürünün ne olduğu fark etmeksizin mutlaka iyi bir şekilde arındırılması gerekir.
  7. Egzama ya da Sedef Hastalıkları: Egzama ya da sedef hastalıkları saç derisinde kuruluğa yol açtığı için kepek problemi yaşamaya yol açabilecek nedenler arasında gelmektedir.
  8. Saçların Az Taranması ya da Fırçalanması: Saçları taramak saç derisindeki kan akışını sağlayacağı için hem saçların daha güçlü olmasını sağlayacak hem de kepek gibi problemlerin ortadan kalkması konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Saçların az taranması ya da fırçalanması kepek problemi yaşamaya yol açabilir.
  9. Hava Şartları: Hava şartları gibi çevresel faktörler de kepek problemi yaşamaya yol açan nedenler arasında bulunmaktadır.
  10. Stres ve Anksiyete: Stres ve anksiyete insan vücudunda pek çok farklı probleme yol açabilecek sorunlardır. Özellikle kepek problemi yaşayan insanların bu sorunu yaşıyor olmalarından ki en önemli nedeni stresli bir dönemden geçiyor olmaları ile ilgili olduğu bilinmektedir.
  11. Yaş ve Cinsiyet Faktörleri: Yaş ve cinsiyet faktörleri de saçta meydana gelen kepek sorununa sebep olan etkenler arasında yer almaktadır.
  12. Saç Derisinde Mantar Oluşumu: Saç derisinde mantar oluşumu kepek problemi yaşamaya yol açabileceği gibi saç derisinde oldukça rahatsız edici bir görüntü elde edilmesine sebep olabilir.
  13. Saçları Çok Az veya Çok Fazla Yıkamak: Saçları çok az veya çok fazla yıkamak kepek problemine yol açabileceği gibi saçlarınızın cansız ve sağlıksız görünmesine de neden olabilecek ve mutlaka önüne geçilmesi gereken bir problemdir.
  14. Aşırı Kimyasal İçeren Jöle, Saç Spreyi, Köpük ve Saç Şekillendirici Kullanımı: Saçları şekillendirmek amacıyla aşırı kimyasal içeren jöle, saç spreyi, köpük ve saç şekillendirici kullanımı saçlarda kepek problemi yaşamaya yol açabilir. Saçta kepek neden olur, nasıl geçer sorusuna verilecek yanıtların arasında bulunan saç spreyi gibi ürünlerin kullanımı kepek problemini ortadan kaldırmak için mutlaka azaltılmalıdır. 
  15. Çinko, B Vitamini ve Bazı Yağ Türlerinin Eksikliği: Vücudunuzda çeşitli etkenler sebebiyle meydana gelen çinko, B vitamini ve bazı yağ türlerinden eksikliği saçlarınızın cansız bir görüntüye sahip olmasını sağlarken köpek gibi problemler yaşamaya da yol açabileceği için bu gibi eksikliklerin önüne geçilmek için takviyeler kullanılmalıdır.
  16. Erkeklerde Sık Görülen Hormonsal Faktörler: Erkeklerde sık görülen hormonsal faktörler kepek problemi yaşamaya yol açabileceği gibi bu problem sebebiyle meydana gelen kepek sorununun önüne geçmek için mutlaka tedavi amacı ile ilaç kullanmak gerekir. Tüm bu etkenler saçta kepek neden olur, nasıl geçer sorusuna yanıt olarak verilebilecek ve problemin ortadan kalkması için izlenebilecek olan birçok farklı yöntem bulunmaktadır.
İlginizi çekebilir > Saç bakım rutini nasıl oluşturulur?

Saçtaki Kepek Nasıl Geçer?

Saçtaki kepek nasıl geçer fizyolojik olarak rahatsız edici olmasının yanı sıra görüntü olarak da estetikten uzak bir görüntüye sahip olunmasını sağlayan saç problemi kepek adına en çok yapılan araştırmaların arasında yer almaktadır. Saçta kepek neden olur, nasıl geçer sorusuna yanıt vermek gerekirse;
  1. Saçlarınızı Her gün Taramaya Özen Gösterin: Saçlarınızı her gün taramaya özen gösterin saçtaki kepek probleminin ortadan kaldırılması için en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.
  2. Saçlarınızı Düzenli Olarak Yıkayın: Saçlarınızı düzenli olarak yıkayın önerisine uyarak saçlarınızdaki kepek probleminin önüne geçebilirsiniz. Bunun için Groomed tarafından üretilen sülfatsız şampuanı tercih edebilirsiniz. İçerisinde herhangi bir zararlı maddeye yer vermeyen ve özellikle sülfatsız olması sebebiyle kepek problemini mümkün olan en kısa süre içerisinde ortadan kaldıran bu şampuan, kafa dinlesin hava almasına ve saç köklerinizin beslenmesine yardımcı olacaktır.
  3. Saçlarınızı Sıcak Suyla Yıkamayın: Kepek probleminin önüne geçmek için saçlarınızı sıcak suyla yıkamayın. Sıcak su saç derisini kuruttuğu için kepek problemine yol açabilir.
  4. Sağlıklı Beslenin: Saçta kepek neden olur, nasıl geçer sorusuna verilebilecek birçok farklı öneri bulunsa da dikkat edilmesi gereken en önemli öneri sağlıklı beslenin önerisi olarak bilinmektedir. 
  5. Güneşte Daha Fazla Zaman Geçirin: Saçlarınızdaki kepek probleminin önüne geçmek için güneşte daha fazla zaman geçirin. D vitamini sayesinde saç derinizde meydana gelen kepek problemi ortadan kalkacaktır.
  6. Saç Şekillendirme Ürünlerini Kullanmayı Bırakın: Saçta kepek neden olur, nasıl geçer sorusuna verilebilecek yanıtların arasında bulunan bir diğer öneri ise saç şekillendirme ürünlerini kullanmayı bırakın önerisidir.
  7. Çinko ve B Vitamini Destekli Beslenin: Çinko ve B vitamini destekli beslenin önerisi ve saçtaki kepek problemini ortadan kaldırmak için dikkate alabileceğiniz önerilerin arasında yer almaktadır.

Saçlarınıza Uygulayabileceğiniz Doğal Yöntemler

Saçlarınıza uygulayabileceğiniz doğal yöntemler sayesinde kepek problemini ortadan kaldırabilir ve böylelikle saçlarınızın daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz.
  1. Sarımsak: Sarımsak kepek problemini ortadan kaldırmak için izleyebileceğiniz doğal yöntemlerin başında gelmektedir. Sarımsağı ezerek saç derinizi masaj yapmak, kepek probleminin ortadan kalkmasını sağlayacaktır.
  2. Hindistan Cevizi Yağı: Hindistan cevizi yağı cilt ve saç bakımı için en çok tercih edilen doğal yağlardan biridir ve kepek problemi adına da oldukça büyük bir fayda sağladığı bilinmektedir. Saç derinize masaj yaparak uygulayabileceğiniz Hindistan cevizi yağı belirli bir süre bekletilip yıkandıktan sonra kepek problemini azaltmak konusunda sizlere yardımcı olacaktır.
  3. Elma sirkesi: Elma sirkesi kepek de dahil olmak üzere birçok farklı saç problemine ortadan kaldıracak en önemli doğal bakım yöntemlerinden biridir.  Banyo sonrası saçlarınızı durulamak için kullanacağınız suya ilave edeceğiniz elma sirkesi kepek problemini ortadan kaldıracak ve daha sağlıklı bir saç derisine sahip olmanızı sağlayacaktır.
  4. Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı ferahlatıcı etkisi sayesinde saç derisine masaj yaparak uygulandığı takdirde gözenekleri açmakta ve bu sayede kepek gibi problemlerin ortadan kalkmasını sağlamaktadır.
  5. Aloe Vera: Aloe vera uzun yıllardır cilt bakımı ve saç bakımı amacıyla kullanılmakta olan doğal ürünlerin arasında yer almaktadır. Aloe vera içerikli ürünler kullanarak saçlarınızdaki kepeği ortadan kaldırabilir ya da doğal aloe vera bitkisini jel hale getirerek saç derinize masaj yaparak sürebilirsiniz. Tüm bu yöntemler saçta kepek neden olur, nasıl geçer konusunda sizlere yardımcı olabilir. 
bu içerikte ilginizi çekebilir > Matlaşmış Saçları Parlatmanın 9 Yolu


 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için