0

Daha Bakımlı Saçlar İçin Saç Bakım Rutini Oluşturun!

Daha Bakımlı Saçlar İçin Saç Bakım Rutini Oluşturun!

Daha Bakımlı Saçlar İçin Saç Bakım Rutini Oluşturun!
  • 20 Mart 2023, Pazartesi
  • 1881
Daha bakımlı saçlar için saç bakımı rutini oluşturun konusu, sağlıklı bir saç derisinde ve buna bağlı olarak sağlıklı saçlara sahip olmak isteyen pek çok kişi tarafından internet üzerinden yapılan bir araştırma haline gelmiştir. 

Saçlar için kullanılabilecek olan bakım ürünlerinin her geçen gün artıyor olması karar vermenizi zorlaştırabileceği gibi, saçları düzenli olarak boyamak ya da yüksek ısı ile şekillendirmek gibi pek çok farklı etken saç tipinin değişmesini sağlayabilir. Bu durumda daha bakımlı saçlar için saç bakımı rutini oluşturun hakkında yapılan araştırmaların da arttığı bilinmekte ve pek çok kişi sağlıklı saçlara sahip olmak için birçok farklı bakım yöntemi geliştirmektedir.

Saç Bakım Rutini Nasıl Oluşturulur? 

Saç bakım rutini nasıl oluşturulur sorusuna çeşitli şekillerde yanıt vermek mümkün olduğu gibi saçınız için bir bakım rutini oluşturmadan önce saç tipiniz hakkında yeteri kadar bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. 

Saç Tipinize Göre Doğru Bakım Uygulamak: 

Saç tipinize göre doğru bakım uygulamak saçlarınızın çok daha sağlıklı gözükmesini sağlayacağı gibi saç derinizin de daha bakımlı olmasını sağlayacağı için kökten uca dolgun ve güzel gözüken saçlara sahip olmanız konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Çok farklı saç tipleri olduğu için saç tipinize uygun olacak bakım yöntemlerini uygulamanız gerekir. Eğer saç yapınıza uymayacak bakımlar yaparsanız bunların yararını göremeyeceğiniz için saç yapınıza uygun olacak bakımı bulmalısınız. 

Saç tipinize göre yapılacak bakımların düzenli olarak yapılması gerektiğini unutmamalısınız. Ayrıca saç tipiniz özellikle kesim gibi nedenlerden ötürü değiştiğinde saç bakım rutininizi buna göre değiştirmeniz gerektiğini de unutmayın.

Saç dökülmesi, saçların kırılması, canlılık ve parlaklığını yitirmesi gibi durumlar genellikle saçlara doğru bakım yapamamaktan kaynaklanır. Bu türden sorunlar ile karşılaşmamak için kendi saç yapınıza uygun olacak saç bakımını gerçekleştirebilirsiniz.

Yağlı Saç Bakımı

  1. Saç derinize masaj yaparak yıkayın.
  2. Aşırı sıcak su kullanımından kaçının.
  3. Saçı sık taramak veya elle sürekli şekilde düzeltmekten kaçının.
  4. Sıcak fönden öte orta ısıda kurutun.
  5. Şampuanınızın yağlı saçlara özel olarak tasarlanmış olsun. 
  6. Yağlanmayı arttıracak saç bakım ürünlerinden uzak durun.
  7. Günlük ya da birkaç gün arayla yıkanmaya özen gösterin. 

Kuru Saç Bakımı

  1. Saçlarınızı güneşten koruyun, uzun süre maruz kalmayın.
  2. Keratin takviyesi kullanın ve esneklik kazandırın.
  3. Yüksek ısıyla saçlarınızı şekillendirmeyin. 
  4. Köpüklü şampuan kullanımını azaltın.
  5. Saçlarınıza nem kazandırın. 
  6. Her banyo sonrasında saçlarınızı tarayın. 
  7. Klasik tarzda olan havluları kullanmayın.

Kıvırcık Saç Bakımı

  1. Nem oranı yüksek şampuan kullanın.
  2. Sıcak suyla saçlarınızı yıkamaktan kaçının.
  3. Saçlarınızı pamuklu havlu ile kurulayın.
  4. Seyrek dişli tarak kullanın. 
  5. Fön makinesi gibi aletler için minimum ısı ayarı seçin.
  6. Saç maskesi, serum ve losyonlar kullanın.

Boyalı Saç Bakımı

  1. Saç maskesi kullanarak renginin solmasını engelleyin.
  2. Saçlarınızı seyrek yıkayın. 
  3. Güneş ışınlarına karşı saçlarınızı koruyun.
  4. Kurumasını ve solgun görünmesini engellemek için saç yağları kullanın.
  5. Aşırı sıcak su ile yıkamaktan kaçının. 
  6. Boyalı saçlara özel şampuan ve saç kremleri kullanın.
  7. Havuz gibi yerlerde klorlu su olacağından klorlu sudan kaçının.

Kısa Saç Bakımı

  1. Sık taramaktan kaçının. 
  2. Saç şekillendirici kullanımını azaltın. 
  3. Düzenli şekilde saçlarınızı kestirin.
  4. Kuru şampuan kullanın. 
  5. Duş esnasında soğuk su kullanın.

Uzun Saç Bakımı

  1. Kırık uçları onaracak şampuan kullanın.
  2. Her yıkama sonrasında saç kremi kullanın. 
  3. Haftada en az bir kez saç maskesi uygulayın. 
  4. Düzenli olarak tarayın.


Kalın Telli Saç Bakımı

  1. Düzenli aralıklarla saç kesimi yaptırın. 
  2. Kuruluğu engellemek için her yıkama sonrasında nemlendirici krem kullanın.
  3. Günlük olarak ılık suyla düzenli olarak saçlarınızı yıkayın. 
  4. Kalın ve uzun kıllara sahip fırça kullanın.
  5. Saç kuruturken yüksek ısıdan kaçının.


İnce Telli Saç Bakımı

  1. Saçlarınızı düzenli olarak yıkayın.
  2. Doğru şampuan ve saç kremi kullanın. 
  3. Duş sonrasında saçlarınızı ıslak kalmayacak şekilde kurulayın.
  4. Saç kırıklarınızı önlemek için düzenli kuaföre gidin. 
  5. Saç köklerinizi kurutma ve tarama esnasında havalandırın.

Mevsim Geçişlerinde Saç Bakımı

  1. Saç dökülmelerine karşı özel şampuanlarından yararlanın. 
  2. Dökülme karşıtı kürleri uygulayın.
  3. Saç derisi masajı yapın.
  4. Saç bakım maskesini düzenli olarak uygulayın.
  5. Duş sonrasında saç bakım kremi kullanın.
  6. Saçlarınıza yüksek ısı uygulamayın.
  7. Saç tipinize göre tarak seçin.
  8. Saçlarınız ıslak halde dışarıya çıkmayın.

Saçlarını Bakım Öncesi Temizliğe Hazırlamak:

 Saçlarını bakım öncesi temizliğe hazırlamak saç bakım yöntemleri arasında bulunan ve daha bakımlı saçlar için saç bakımı rutini oluşturun konusunda en çok araştırılan yöntemlerden biri olarak bilinmektedir. Saç bakımı için yağlar çok önemlidir. Doğanın bize sunduğu bu özel, bitkisel yağ çeşitlerini duştan önce saçlarımıza uygulamanın Çok fazla faydası var. Peki, hangi bitkisel yağların saçlarımıza nasıl etkisi var? Tüm bunların cevabı için okumaya devam edin!

Hindistan Cevizi Yağı: Yalnızca saç değil, cilt bakımında da oldukça yaygın olarak kullanılmakta olan Hindistan cevizi yağı saç derisine masaj yaparak uygulandığı takdirde saç derisinin yumuşamasını sağlayacak ve böylelikle kuruluk gibi problemler yaşayan kişilerin sorunlarının ortadan kalkmasını sağlayacaktır. 
Amla Yağı: Amla yağı saç derisine masaj yapmak için kullanılan ve sağlıklı saçlara sahip olmak için en çok tercih edilen yağlardan biri olarak bilinmektedir. Daha bakımlı saçlar için saç bakımı rutini oluşturun hakkında araştırma yapanların karşılaştıkları bu yağ düzenli kullanıldığı takdirde saçı güçlendirmeye yardımcı olmakta ve parlaklığını arttırmaktadır.
Argan Yağı: Uzun yıllardır tercih edilen bir diğer saç bakım yağı ise argan yağı olarak bilinmektedir. Saç uçlarınıza uyguladığınız takdirde kırık görüntünün ortadan kalkmasını sağlayacak ve böylelikle saçlarınızın çok daha sağlıklı bir görüntüye sahip olması konusunda sizlere yardımcı olacak argan yağı masaj yapılarak saç derisine de uygulanabilir.

Öneri> Groomed Argan Oil Hair Serum ürünümüzü mutlaka incelemelisiniz.

Saç Nasıl Temizlenmeli? 

Daha bakımlı saçlar için saç bakımı rutini oluşturun hakkında araştırma yapanlar öncelikli olarak saç temizliği ile ilgili birçok farklı yöntem geliştirmeye çalışmaktadır. Bu noktada sağlıklı bir saça sahip olmanın en önemli sırrı temiz bir saç derisine sahip olmaktır. Eğer saç deriniz saç tipiniz için uygun olmayan ürünler ile temizlenmeye çalışılıyorsa buna tepki verecek ve bu durum saçlarınızın sağlıklı bir görüntüye sahip olmasını engelleyecektir.

Saç nasıl temizlenmeli sorusuna verilmesi gereken yanıtı saç tipine göre değişkenlik göstermektedir. Kuru bir cilt tipine sahipseniz bu saç derinizde de kuruluk problemi yaşayabileceğiniz anlamına gelebilir ve böyle durumlarda yağlı saçlar için uygun olan ürünleri kullanmak saç bakım rutininizi yanlış ürünler ile devam ettiğini gösterir.

Bu durumda saçlarınızı saç deriniz için uygun bir ürünle temizlemeli ancak her gün yıkamaktan kesinlikle uzak durmalısınız. Saçın her gün yıkanması kendiliğinden sahip olduğu doğal yağı kaybetmesine yol açabileceği gibi, doğal yağını kaybeden saçlar daha donuk ve sönük bir görüntüye sahip olmaktadır. Daha bakımlı saçlar için saç bakımı rutini oluşturun hakkında araştırma yaparak yöntemlere dikkat etmek ve saçınızı daha uygun şekilde temizlemek saç derinizin sağlıklı olmasını sağlayacağı için kökten uca bakım sağlayacak ve böylelikle saçlarınızın daha dolgun gözükmesi konusunda sizlere yardımcı olacaktır.
 
  1. Saçlarınızı kesimine ve tipine göre haftada mutlaka en az 1 – 2 kez yıkamalısınız. Eğer çabuk yağlanan ya da katılaşan saça sahipseniz bu süreyi daha kısa süre tutun. 
  2. Yıkama esnasında aşırı sıcak su kullanmayın. 
  3. Saç tipinize uygun şampuan kullanın.
  4. Şampuanı az veya çok kullanmayın.
  5. Yıkama esnasında masaj yapar gibi şampuanı uygulayın.
  6. Yıkama sonrasında yumuşak bir havlu ile durulama yapın.

Şampuan ile Saçlarınızı Arındırın   

Şampuan ile saçlarınızı arındırın saç bakım rutinleri ile ilgili araştırma yapan kişilerin karşılaştıkları ilk yöntem olarak bilinmektedir. Bu noktada saç deriniz birçok farklı etken sebebiyle kire maruz kalabilir. Hava kirliliği, kimyasal boyalar ya da saçı şekillendirmek için kullanılan ürünler gözeneklerin tıkanmasına yol açabileceği gibi kullandığınız şampuanın mutlaka saç derinizi ve saçlarınızı arındırması gerekmektedir. Groomed tarafından üretilmekte olan keratin içerikli şampuanları saçlarınızı arındırmak amacıyla kullanabilir ve böylelikle daha sağlıklı gözüken saçlara sahip olabilirsiniz. 
 

Saç Bakım Kremi Kullanmayı İhmal Etmeyin 

Saç bakım kremi de daha bakımlı saçlar için saç bakımı rutini oluşturun konusunda mutlaka dikkat etmeniz gereken bir diğer bakım ürünüdür. Hem kısa hem de uzun saçlı kişiler tarafından kullanılması gereken saç bakım kremi saçlarınızın daha kolay taranabilmesi konusunda sizlere yardımcı olurken, daha bakımlı ve parlak gözükmesini sağlayacaktır. Saç bakım rutininize ekleyebileceğiniz Groomed tarafından üretilen sülfatsız saç kremi saçlarınıza nazik bir bakım yapmakta ve böylelikle saçlarınızda kırılma ya da kokma gibi problemler olmasını engellemektedir.

Öneri> Groomed Keratin Saç Kremi ürünümüzü mutlaka incelemelisiniz.

Saç Maskesi ile Saçlarınıza Nem Desteği Sağlayın

Saç maskesi ile saçlarınıza nem desteği sağlayın, saç bakımı ile ilgili yapılan araştırmalarda karşılaşılan bir diğer yöntem olarak bilinmektedir. Groomed tarafından üretilmekte olan keratin içerikli saç maskesi özellikle uzun saçlı kişiler tarafından mutlaka kullanılması gereken bir saç bakım ürünüdür. Saçı besleyen ve derinlemesine nemlendiren saç maskesi daha bakımlı saçlar için saç bakımı rutini oluşturun konusunda araştırma yapanların mutlaka karşılaştıkları bir üründür.

Öneri> Groomed Keratin Saç Maskesi ürünümüzü mutlaka incelemelisiniz.

 Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin Saç Serumu Kullanmaya Özen Gösterin

Saç Serumu son yıllarda popüler olmuş ancak saçlar için oldukça önemli bir bakım ürünüdür. Kuru ve yıpranmış saçlar için saç serumu kullanmaya özen gösterin demek ise kesinlikle yanlış olmayacağı gibi hangi ürünü tercih edeceğiniz konusunda kafa karışıklığı yaşıyorsanız Groomed tarafından üretilmiş argan yağlı saç serumu tercih edebilir böylelikle hafif sıvı formülü sayesinde saçınıza kolaylıkla uygulayabilir ve saçlarınızın eskisinden çok daha sağlıklı bir görüntüye sahip olduğunu görebilirsiniz. 

Saçımızı Yıkarken Su Sıcaklığını Nasıl Ayarlamalıyız?

Saçımızı yıkarken su sıcaklığını nasıl ayarlamalıyız sorusu saç bakımı ile ilgili yapılan araştırmaların arasında gelmektedir. Bu noktada saç bakımı ile ilgili yapılan en büyük hatanın saçları çok sıcak su ile yıkamak olduğunu dile getirmek yanlış olur. Bunun yerine ılık ve eğer mümkünse soğuk su ile saçlarınızı yıkamak saç denizdeki doğal yağların korunmasını sağlayacağı gibi bu durum saçlarınızın parlaklığa sahip olmasını sağlayacaktır.

Saç Tipine Göre Tarama ve Kurutma

Saç tipine göre tarama ve kurutma da oldukça önemlidir. Saç tipinize uygun bir tarak kullanmak saç bakım yöntemleri arasında en önemlisi olan ve mutlaka dikkat edilmesi gereken bir etkendir. Eğer daha bakımlı saçlar için saç bakımı rutini oluşturun hakkında araştırma yapıyorsanız saç tipinize uygun olan birçok farklı tarak olduğunu görebilir ve bu taraklar sayesinde saçlarınızı tararken yıpratmak ya da kopartmak gibi bir problem yaşamaya engel olabilirsiniz.

Kolay Tarama Sağlayan Saç Spreyleri

Kolay tarama sağlayan saç spreyleri en sevilen saç bakım ürünlerinin arasında gelmektedir. Pek çok insan saçlarını en çok tarama esnasında yıpratmaktan çünkü çeşitli etkenler dolayısıyla yıpranmış olan saç tarama esnasında dolaşarak yolunmasına veya dökülmesine yol açmaktadır. Eğer daha bakımlı saçlar için saç bakımı rutini oluşturun hakkında araştırma yapıyorsanız saç tipinize uygun bir kolay tarama sağlayan saç spreyi bulabilir ve böylelikle saçlarınızı yıpratmadan taramayı mümkün hale getirebilirsiniz.


 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için