0

En Sevilen Aromaterapi Yağı Çeşitleri Ve Öne Çıkan Özellikleri

En Sevilen Aromaterapi Yağı Çeşitleri Ve Öne Çıkan Özellikleri

En Sevilen Aromaterapi Yağı Çeşitleri Ve Öne Çıkan Özellikleri
  • 15 Mart 2023, Çarşamba
  • 439
En sevilen aromaterapi yağı çeşitleri ve öne çıkan özellikleri daha önce aromaterapi yağı kullanmamış kişiler tarafından sıklıkla araştırılan bir konu olarak bilinmektedir. Kendilerine ait pek çok özellikleri ve kullanımı ile sundukları faydalar sebebiyle her geçen gün daha fazla kişinin ilgisini çekmekte olan aromaterapi yağları ortama hoş bir ambiyans yaratıyor olmasının yanı sıra düzenli kullanımda pek çok hastalığa da iyi gelmektedir. 

Portakal Uçucu Yağı 10 Ml

Aromaterapi yağlarının birçok farklı çeşidi olduğunu dile getirmek mümkündür. Farklı yöntemler ile elde edilen ve kullanımı ile çeşitli hastalıkların ya da problemlerin ortadan kalkmasını sağlayan bu yağlar arasında en yaygın olanı ise portakal uçucu yağ olarak bilinmektedir. Portakal uçucu yağı 10 ml boyutunda satılmakta ve uzun süre kullanılmaktadır. 

Aromaterapi sırasında kullanılan portakal yağı kasları gevşetir ve gerginliği alarak rahatlamayı sağlar. Antiseptik bir özelliğe sahip olan portakal yağının ağrı kesici özelliği bulunduğu bilinmektedir. Bu sayede kas ve eklem ağrılarının ortadan kalkması konusunda yardımcı olur. Antioksidan özelliği bulunan portakal uçucu yağı bağışık sistemini güçlendirmekte, bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlamakta ve kabızlık ya da ishal gibi problemlerin önüne geçmektedir. Toksin atıcı portakal uçucu yağının içerisinde afrodizyak etkisi de bulunmaktadır.

Melez Lavanta Uçucu Yağı 10 Ml

Ballıbabagiller ailesinden gelen melez lavantanın çiçek salkımları su buharı damıtımı ile uçucu yağ haline getirilmektedir. Lavantaya göre daha taze ve çiçeksi bir kokuya sahip olması ile dikkat çeken melez lavanta uçucu yağı 10 ml boyutunda şişelenmektedir. Anti bakteriyel özelliği ile dikkat çeken melez lavanta uçucu yağın mantar önleyici ve yara iyileştirici etkisi de bulunmaktadır. 

Üst solunum yolu semptomlarını hafifleten, deforme ya da hasarlı derinin rahatlamasına yardımcı olan ve antik mikrobiyal aktivite göstererek bağışıklık sistemini uyaran melez lavanta uçucu yağı buhurdanlık ile kullanılabilir. Ayrıca akne, sivilce ya da böcek ısırığı gibi problemlerin daha hızlı bir şekilde ortadan kalkmasını sağlamak amacıyla cilde uygulanması da mümkündür. Bu sayede kaşıntı ve kızarıklığı azaltmakta rahatsız edici görüntüsü kısa süre içerisinde ortadan kalkmasını sağlamaktadır.

Sedir Ağacı Uçucu Yağ 10 Ml

Sedir ağacı uçucu yağı 10 ml aroma terapide en yaygın olarak kullanılan uçucu yağlardan biridir. Cilt bakımında kullanılmasıyla birlikte gözenek sıkılaştıran ve yaşlanma karşıtı özellikleriyle dikkat çeken bu yağ saç bakımında da yaygın olarak tercih edilmektedir. Saç dökülmelerini engelleyen ve daha dolgun bir saç görünümüne kavuşması mümkün hale getiren bu yağ spor sonrası masajlarda sabit bir yağ ile seyreltilerek kullanılabilir. 

Ayrıca konsantrasyonu arttırması sebebiyle de tercih edilmekte olan bu yağ tatlı, odunsu ve zengin bir kokuya sahiptir. Bu sebeple buhurdanlık ile kullanılmasıyla ortama hoş bir koku yayar. Zengin antioksidan özelliğiyle öne çıkan ve yaşlanma karşıtı etkileri bulunan bu yağın kullanım alanlarının oldukça geniş olduğunu dile getirmek mümkündür.
 

Limon Uçucu Yağ 10 Ml

Aromaterapi yağları oldukça geniş bir listeye sahiptir. Kullanılmasıyla birlikte fayda sağlayan ve güzel kokusu sebebiyle tercih edilen aromaterapi yağları arasında bulunan limon uçucu yağ 10 ml mide bulantısını gidermek başta olmak üzere pek çok farklı fayda sağlamaktadır. Bunun yanı sıra sindirim problemlerini iyileştiren ve cilt bakım ürünü olarak kullanılmasıyla beraber cildi besleyen limon uçucu yağı, sivilcelere azaltmakta ve cildin nemlenmesini sağlamaktadır. Kilo vermeye yardımcı olan ve vücudu arındıran bu yağ, arındırıcı, temizleyici ve koruyucu bir etkiye sahip olması sebebiyle oldukça yaygın bir şekilde tercih edilmektedir.

Çay Ağacı Uçucu Yağ 10 Ml

Aromaterapi yağları arasında bulunan çay ağacı uçucu yağ 10 ml daha önce herhangi bir aromaterapi yağı kullanmamış kişiler tarafından ilk tercih edilen uçucu yağ çeşitlerinden biridir. Yalnızca cilt için değil saç ve tırnaklar içinde sağlıklı ve temiz bir görüntü oluşturan ve oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan çay ağacı uçucu yağı enerji verir ve arındırır. Tıkalı cilt gözeneklerini temizler, tırnaklarının daha kısa süre içerisinde uzamasının ve daha sağlıklı olmasını sağlar, cildin çok daha sağlıklı gözükmesini mümkün hale getirir. Buhar distilasyon ile elde edilen çay ağacı uçucu yağı, buhurdanlık yöntemiyle ortama ferah bir koku yaymaktadır.   
 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için