0

Aromaterapi Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Aromaterapi Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Aromaterapi Yağı Faydaları Ve Kullanımı
  • 15 Mart 2023, Çarşamba
  • 643
Arama terapi yağı faydaları ve kullanımı her geçen gün daha fazla kişi tarafından araştırılan bir konu haline gelmektedir. 6000 yıl öncesine dayanan köklü tarihi ile aromaterapi, uçucu yağların iyileştirici gücünün kullanıldığı bütünsel bir tedavi yöntemi olarak ele alınabilir. Uçucu yağlar ruh, beden ve zihin dengesini sağlamak konusunda insanlara yardımcı olmaktadır. Günümüzde özellikle güzel kokulara sebebiyle tercih edilmekte olan aromaterapi yağları, çok yönlü bir niteliğe sahip olmaları sebebiyle dikkat çekmektedir. Aromaterapi yağları yatıştırıcı, rahatlatıcı veya antiseptik gibi farklı özelliklere sahip olmaları sebebiyle birbirinden farklı alanlarda işlevsel bir kullanım sunmaktadır.

Aromaterapi Yağları Nelerdir?

Aromaterapi yağları nelerdir sorusuna en genel tanımıyla uçucu ve sabit olmak üzere ikiye ayrılan yağlar olduğunu dile getirmek doğru olacaktır. Uçucu aromaterapi yağları bitkilerin köklerinden, gövdelerinden, yapraklarından, odunlarından veya çiçek kısımlarından distilasyon yani damıtma yoluyla elde edilmektedir. Uçucu yağların en yaygın kullanım şeklinin buhurdan ile kullanımı olduğu bilinmektedir. Ayrıca sabit bir yağ ile seyreltilerek masaj yapılmasa da yaygın olarak tercih edilen bir kullanım yöntemidir. 

Aromaterapi için kullanılmakta olan çok sayıda uçucu yağ olduğunu dile getirmek mümkündür. Adaçayı, akgünlük, bergamot, biberiye, greyfurt, lavanta, nane veya okaliptüs en yaygın olarak kullanılan aroma terapi yağları arasında bulunabilir.

Aromaterapi Yağları Nasıl Hazırlanır?

Aromaterapi için kullanılmakta olan uçucu yağlar farklı yöntemler ile hazırlanmaktadır. Ancak en yaygın olarak kullanılan yöntem soğuk presleme ve damıtma yoludur. Farklı bitkilerin özelliklerinin kullanılmasını amaçlamak üzere gerçekleşmekte olan bu hazırlık bitkilerin özellikleri ve kullanım esnasında sunulması istenen faydalara göre değişen yöntemler ile gerçekleşmektedir. Dolaysıyla aromaterapi yağları nasıl hazırlanır sorusuna 3 ana yöntem ile yanıt vermek mümkündür. Bu yöntemler; 

Distilasyon yani damıtma yöntemi,
Soğuk presleme yöntemi,
Efleurage. 

Aromaterapi Yağları Nasıl Kullanılır?

Aromaterapi yağları olarak da anılmakta olan uçucu yağlar 3 farklı şekilde kullanılabilir. 

Soluma: Uçucu bir yağın en yaygın kullanımı buhurdanlık, difizör ya da sprey kullanılarak havaya karıştırılmasını sağlamaktır. Böylelikle mümkün hale gelen buhar banyosu ortamı hoş bir koku vermenin yanı sıra dezenfeksiyon sağlamakta ve solunum ile uçucu yağın faydaları sağlanmaktadır. Uçucu yağların bu yöntem ile solunması beyindeki koku alma sistemini uyarmakta ve bu durum odaklanmayı arttırmaktadır. Ayrıca soluma yöntemiyle faydalanılan uçucu yağlar akciğerlere ve beynin limbik sistemine ulaşarak kan akışına ve diğer bölgelerine geçmektedir.

Topikal uygulama: Topikal uygulama olarak bilinen bu yöntem de aroma terapi yağları nasıl kullanılır sorusuna yanıt olarak verilmektedir. Cilt bakım ürünü olarak kullanılmakta olan kremler, losyonlar ya da banyo ürünleri içerisine ilave edilen uçucu yağlar kullanım esnasında cilt tarafından emilirler. Bu kullanım yöntemi özellikle kas ağrılarını ve cilt problemlerini tedavi etmek amacıyla tercih edilmektedir.

Dahili kullanım: Bazı uçucu yağ çeşitlerinin dahili kullanım için uygun olduğu bilinmektedir. Ancak bu konuda yeterli araştırma bulunmadığı için gerekli bilgiye sahip olunmayan uçucu yağların direkt olarak tüketilmesinin mantıklı olmadığı dile getirilmektedir.

Aromaterapi Yağları Faydaları Nelerdir?

Aromaterapi yağları 6000 yıldır kullanılıyor olsa da günümüzde en popüler dönemlerini yaşadıkları bilinmektedir. Özellikle ağrı kesici problemiyle kullanılmakta olan bu yağların etkisini kişiden kişiye değişeceğini ise belirtmek gerekir. Bunun yanı sıra aromaterapi yağları faydaları nelerdir sorusuna şu şekilde yanıt vermek mümkündür;

Hazımsızlık, cilt problemleri, stres gibi zihinsel yorgunlukları ortadan kaldırır,
Düzenli olarak kullanılan yağlar çeşitli hastalıkların tedavisi konusunda yardımcı olur,
Psikolojik davranışlarının olumlu yönde ilerlemesini sağlar,
Huzursuzluk ve davranış bozukluklarını ortadan kaldırır,
Daha sakin ve uysal davranışlar ile tepki vermeyi mümkün hale getirir,
Sinir sistemini rahatlatır,
Kas ve eklem ağrılarını hafifletir,
Kan basıncını normal seyrine getirir. 

Aromaterapi Yağları Nereden Alınır? Fiyatları Ne Kadar?

Pek çok faydası ile her geçen gün daha çok araştırılan bir konu haline gelen aroma terapi yağları groomed.com.tr sitesi üzerinden satın alınabilir. Farklı fiyat aralıklarında satılmakta olan aromaterapi yağları kullanımı ile birçok hastalığın üstesinden gelmek konusunda sizlere yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla aromaterapi yağları nereden alınır, fiyatları ne kadar sorusuna tedavilere yardımcı olan ve kullanımıyla birlikte ortamı hoş bir ambiyans katan aromaterapi yağlarına Groomed üzerinden ulaşabileceğiniz yanıtını vermek mümkündür. 
 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için