0

Yağlı Saçların Nedenleri Ve Doğru Bakım Önerileri

Yağlı Saçların Nedenleri Ve Doğru Bakım Önerileri

Yağlı Saçların Nedenleri Ve Doğru Bakım Önerileri
  • 15 Mart 2023, Çarşamba
  • 603
Sizlerin de merak ettiği yağlı saçların nedeni bulunmaktadır. Genetik yatlığınızın bu yönde olması ya da kullandığınız ürünlerin saçınızın yapısını değiştirmesi gibi birçok nedeni bu konu dahilinde sayabiliriz. Eğer siz de yağlı saçlardan ötürü şikayetçiyseniz bununla ilgili doğru bakım önerilerini öğrenerek saçınızın yağ dengesini koruyabilir ya da belli bir seviyede de tutabilirsiniz.  
Bu konuda neler yapacağınızı bilmek ve bilgiye sahip olmak sizlerin de işini kolaylaştıracaktır. Bu nedenle özellikle saç bakımında dikkatli olmak saç dengenizi uzun vadede düzenlemeye ve saç yapınıza göre alışkanlıklar kazanmaya sizleri itecektir. 

Saçlarınız Neden Hızlı Yağlanıyor?

Bu durumun birçok farklı nedeni bulunabilir. Bunu öncelikle kendiniz dikkat ederek öğrenebilirsiniz. Sizlere sunmuş olduğumuz maddeler arasında detaylı bir analiz yaparak saçınızın neden hızlı yağlandığını çok kolay bulabilirsiniz.  Saçların hızlı yağlanmasının birçok nedeni olabilir önemli olan sebebini iyi bir şekilde çözmeniz ve buna uygun olarak da dikkat etmeniz gerekmektedir. 

Diyet

Öncelikle eğer kilolarınızdan şikayetçiyseniz elbette diyet yapabilirsiniz. Ancak bu noktada nasıl uyguladığınız oldukça önemlidir. Sağlıksız bir şekilde rejim yapmaya çalışmak sizin vücut dengenizi de baştan aşağı değiştirecektir. Örneğin saçlarınızın daha bazla yağlanmasına sebebiyet olabilir. Bu nedenle rejim yaparken dengeli beslenme ve her şeyden kararınca yemek ve bunu da sporla desteklemek oldukça önemlidir. Yanlış beslenme cildinizin ve saçlarınızın daha çok yağlanmasına ya da daha fazla kurumasına atopik tipe eğilmesine neden olabilir. 

Çevresel Faktörler 

Yaşadığınız yerin hava koşulları ve nemi saçınızın aşırı yağlanmasına da sebep olabilir. Eğer çevresel faktörler uygun değilse saç sağlığınız ve buna bağlı yağ dengesi de bozulabilir. Bulunduğunuz yerden hava koşulları aşırı derecede nemli ise bu durumda saçlarınızın yağlanması da oldukça kolay olacaktır. 

Su Sıcaklığı 

Çoğu kişi aşırı sıcak suda banyo yapmanın daha iyi olduğunu düşünmektedir. Ancak bu tamamen bir yanılgıdır. Aşırı sıcak suda duş almak saç sağlığınızı oldukça bozacaktır. Saçınızın çok kolay yağlanmasına ve matlaşmasına izin vermek istemiyorsanız su sıcaklığına da oldukça dikkat etmelisiniz. 

Beslenme Alışkanlıkları 

Beslenmenizin yağ ağırlıklı değil de sebze ve sağlıklı karbonhidrat ağırlıklı olmasına özen göstermelisiniz. Trans yağ tüketiminden oldukça uzak durmanızda fayda var. Bu konuda sağlıklı yağları tüketebilirsiniz. Kontrollü yağ tüketimi ile saçınızın aşırı yağlanmasının önüne geçebilirsiniz. Siz de tüm bunları dikkate alarak saçınızın yağ kontrolünü büyük ölçüde sağlayabilirsiniz. Bu nedenle beslenme alışkanlıkları oldukça önemli detaylar olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Aşırı Ürün Kullanımı 

Saçınıza çok fazla bakım ürünü kullanırsanız saçınızdaki gözenekler tıkanacak ve yağlanması daha kolay olacaktır. Bu nedenle fazla ürün kullanımından olabildiğince kaçınmalısınız. Her şeyin fazlası zarar olduğu için aşırı ürün kullanımı da sizin için zararlı olacaktır. 

Aşırı Yıkama 

Saçı sürekli yıkamak yağdan arınmak için yapılan büyük bir hatadır. Saçı ne kadar sık yıkarsanız saçlarınızın da yağlanması o kadar hızlanacaktır. Bu nedenle saçınızı her gün yıkamamaya özen göstermelisiniz. Yoksa aşırı yıkama saçlarınızın çok kolay ve hızlı bir şekilde yağlanmasına neden olacaktır. Siz de bu konuda olabildiğince dikkatli olmalı ve buna göre davranmalısınız. 

Saça Çok Fazla Dokunmak

Saçlarınıza çok fazla dokunmak saçlarınızın yağlanmasını hızlandıran temel etkenler arasında yer almaktadır. Sürekli şekillendirmeye çalışmak ve elin sürekli saçta olması saçınızın yağlanma sürecini hızlandıracaktır. Saça çok fazla dokunmaktan uzak durmaya çalışmalısınız. 

Yağlı Saçlara Ne İyi Gelir?

Saçı Doğru Kurutmak 

Siz de saçlarınızı doğru kurutmaya çalışmalı ve buna da olabildiğince dikkat etmelisiniz. Böylece saçlarınız daha zor yağlanacak ve istediğiniz gibi görünecektir. Aşırı sıcak ayarda saçınızı kurutmaktan uzak durmalısınız. Aşırı sıcak saçlarınızın çok kolay yağlanmasına neden olacaktır. Saçı doğru kurutarak siz de yağlanmasını büyük ölçüde engelleyebilirsiniz. 

Saçları Daha Az Taramak 

Eğer saçlarınız çok kolay yağlanıyorsa saçlarınızla uğraşmaktan olabildiğince uzak durmalısınız. Buna saçları çok fazla taramak da dahildir. Saçları daha az taramak saçlarınızın yağlanmasının önüne geçecektir. Bu nedenle buna dikkat etmeye özen göstermelisiniz. 

Yağlı Saçlara Uygun Şampuan Kullanmak 

Her şampuanın içeriği ve formülü farklıdır. Bu nedenle saçlarınıza kullandığınız şampuanın etkisi ve ne amaçla üretildiği de çok önemlidir. Siz de saçlarınızın yağlanmasında şikayetçiyseniz bu durumda yağlı saçlar için üretilen şampuanları tercih etmelisiniz. Yağlı saçlara uygun şampuan kullanmak oldukça önemli detaylardan biridir. 

Yastık Kılıflarını Daha Sık Değiştirin

Yastık kılıflarınızın temiz olmasına ve buna bağlı olarak düzenli değiştirmeye özen göstermelisiniz. Yastık kılıflarınızın kirli olması saçlarınızın çok kolay yağlanmasına neden olacaktır. Bu nedenle olabildiğince dikkat etmeli ve buna göre hareket etmelisiniz. Böylece siz de saçlarınızın az yağlanması için yastık kılıflarını daha sık değiştirin. 

Saç Fırçalarını, Tarakları Sık Sık Temizleyin

Saçlarınızın yağ dengesini korumak için taraklarınızı ve fırçalarınızı düzenli olarak temizlemeyi ihmal etmemelisiniz. Düzenli temizleyerek büyük ölçüde saçlarınızın aşırı yağlanmasının önüne geçebilirsiniz. Siz de buna oldukça dikkat etmeli ve buna bağlı olarak da saç fırçalarınızı düzenli olarak temizlemelisiniz. 

Saç Yağlanmasında Kullanabileceğiniz Doğal Uygulamalar

Saçlarınızın yağlanmasının önüne geçmek için doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Doğal yöntem olması nedeni ile oldukça gönül rahatlığı ile tercih edeceğiniz bu ürünleri kesin sonuç için düzenli uygulamanız gerekmektedir. Saçların yağlanmasında doğal yöntemler en etkili yöntemlerdendir. 

Sirke Kürü

Saçlarınızın çok yağlanmasından şikayetçiyseniz yapmanız gereken şeylerden biri de saçlarınıza su ile seyrelttiğiniz sirkeyi uygulamak olmalıdır. Böylece saçlarınızın yağlanmasının önüne geçerken aynı zamanda ışıl ışıl parladığını da fark edeceksiniz. Çok güzel bir doğal bakım önerisi olan sirke kürüne mutlaka bir şans vermeli ve düzenli olarak da kullanmalısınız. 

Aloe Vera Maskesi 

Saçlarınıza doğal bir yöntem olan aloe vera maskesini kullanarak aşırı yağlanmasının önüne geçebilirsiniz. Bu ürünü düzenli olarak kullanmak oldukça önemlidir. Bu nedenler saçlarınıza haftada iki kez düzenli olarak bu maskeyi yapmalı ve 20 – 30 dakika kadar da saçlarınızda bu ürünü bekletmelisiniz. Siz de uzun vadede bu ürünün saçlarınıza çok iyi geldiğini fark edeceksiniz. 

Karbonatlı Su

Bir yemek kaşığı karbonatı 200 ml su ile karıştırarak erittikten sonra bu ürünü saçlarınıza belli aralıkla uygulamanız gerekmektedir. Siz de bu ürünlerin saçınıza çok fayda ettiğini ve yağ dengesinin oluştuğunu eski aşırı yağlı saçınızın zamanla normale kavuştuğunu fark edeceksiniz. Karbonatlı su uygulaması kolay yöntemlerdendir. 

Lavanta 

Lavantayı bitki olarak alıp çay gibi demleyerek saçınıza sürebileceğiniz gibi eğer isterseniz lavanta özü yağı alarak birkaç damla suda seyrelterek saçlarınıza bu ürünü sürüp biraz bekletebilirsiniz. Bu ürün oldukça etkili ve yağ dengesini tekrardan oluşturan yöntemlerden biridir. Siz de bu ürünü çok severek kullanacaksınız. 



 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için