0

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?
  • 27 Mart 2023, Pazartesi
  • 353
Tırnak bakımı nasıl yapılır tırnaklarında güçsüzlük ya da buna bağlı olarak kırılma problemi yaşayan kişiler tarafından merak edilmektedir. Genellikle vitamin eksikliğine bağlı olarak kırılan tırnaklar oldukça rahatsız edici olabilir. Bunun yanı sıra protez tırnak veya kalıcı oje gibi tırnağın hava almasını engelleyen işlemler yaptırmakta tırnaklarınızın bakımsız kalmasına yol açarak daha hızlı şekilde kırılmasına ya da güçsüzleşmesine sebep olabilir. Bunun yanı sıra tırnak bakımı nasıl yapılır sorusuna verilebilecek birçok farklı yanıt olduğunu da dile getirmek gerekir. 

Tırnak Kırılması Neden Olur?

Tırnak kırılması neden olur sorusuna vitamin eksikliği başta olmak üzere birçok farklı sebep cevap olarak verilebilir. Birçok farklı sebep dolayısıyla kırılmakta olan tırnakların kırılmasına sebep olan etkenleri listelemek gerekirse;
  1. Vitamin Eksikliği: Tırnak kırılmasına yol açan en önemli etken vitamin eksikliği olarak bilinmektedir. Vücutta bulunması gereken biotin, kalsiyum, magnezyum, çinko veya demir herhangi bir sebep dolayısıyla eksik kaldıysa bu durum tırnaklarınızın kırılmasına yol açabilir.
  2. Kolonya. Islak Mendil Gibi Kimyasal Ürünler Aşırı Kullanıldığında: Kolonya, ıslak mendil gibi kimyasal ürünler aşırı kullanıldığında da tırnaklarda kırılma görülebilir. Bu ürünler gün içerisinde pratik bir şekilde hijyen sağlıyor olmasına rağmen elleri ve buna bağlı olarak tırnakları kurutmakta, kuruyan tırnaklar eskisinden daha güçsüz olarak daha kolay şekilde kırılmaktadır.
  3. Soğuk Hava: Soğuk hava da tırnaklarınızın bakımsız gözükmesine yol açabilecek dış etkenlerden biridir. Pek çok insan soğuk havalarda özellikle kış aylarında ellerinin bakımsız kaldığını ve rahatsız edici bir görüntüye sahip olduğunu dile getirmektedir. Bu durum tırnaklarınızın da bakımsız bir görüntüye sahip olmasına sebep olabilir.
  4. Sık Oje Kullanımı: Sık oje kullanımı, protez tırnak veya kalıcı oje gibi işlemler yaptırmak tırnaklarınızın sararmasına yol açabileceği gibi bakımsız bir görüntüye sahip olmasını sağlayacak ve bu durum daha hızlı şekilde kırılabilmelerinin mümkün hale getirecektir.

Tırnaklarınıza Gereken Özeni Gösterin

Tırnaklarınıza gereken özeni gösterin hakkında yaptığınız araştırmalar, tırnaklarınızın daha sağlıklı olması için uygulayabileceğiniz birçok farklı yöntem ile karşılaşabilmenizi sağlayacaktır.
  1. Koruma İçin Eldiven Kullanın: Eğer tırnaklarınızın bakımsız kaldığını düşünüyorsanız koruma için eldiven kullanın. Bu sayede kullandığınız nemlendirici ve bakım ürünleri tırnaklarınıza hapse edilecek ve çok daha kısa süre içerisinde etki edecektir. Tırnak bakımı nasıl yapılır sorusuna verilebilecek bir yanıt olan koruma eldivenleri yalnızca tırnaklarınız için değil elleriniz için de korumak ve bakımı sağlayacaktır.
  2. Tırnaklarınızı Yemeyin: Tırnaklarınızın kötü bir görüntüye sahip olmasındaki en önemli etken tırnak yeme alışkanlığıdır. Eğer tırnaklarınızın güzel ve bakımlı gözükmesini istiyorsanız kesinlikle tırnaklarınızı yemeyin. Bunun için çeşitli bakım ürünleri kullanarak rahatsız edici bu alışkanlığın önüne geçebilirsiniz.
  3. Tırnaklarınızı Daima Kuru ve Temiz Tutun: Tırnaklarınızın daha sağlıklı ve bakımlı gözükmesini istiyorsanız tırnaklarınızı daima kuru ve temiz tutun. Bu son yerde gerçekleştirdiğiniz bakım yöntemleri çok daha kolay şekilde etki edecek ve tırnaklarınızın daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmasını sağlayacaktır.

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? Adım-Adım Tırnak Bakımı

Tırnak bakımı nasıl yapılır, adım adım tırnak bakımı yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak tırnaklarınızın daha sağlıklı olmasını sağlarken gerçekleştireceğiniz bakım yöntemleri sayesinde talep ettiğiniz uzunlukta ve güzel tırnaklara sahip olabilirsiniz. 
  1. El ve Tırnak Bakımı İçin Nemlendirme ve Yumuşatma: El ve tırnak bakımı için nemlendirme ve yumuşatma, tırnak bakım yöntemleri arasında bulunan ve mutlaka tercih edilmesi gereken bir adımdır. Bunun için tercih edebileceğiniz birçok farklı ürün bulunmaktadır ve böylelikle tırnaklarınız daha nemli ve sağlıklı bir görüntüye sahip olacaktır.
  2. Tırnak Etlerini Temizleme ve Tırnakları Şekillendirme: Tırnak etlerini temizleme ve tırnakları şekillendirme tırnak bakım yöntemleri arasında bulunan ve manikür açısından en önemli adım olarak bilinen yöntemdir. Tırnak etlerinizi nazikçe temizledikten sonra tüm ağınıza istediğiniz şekli torpil sayesinde verebilirsiniz.
  3. Törpüleyip Şekillendirdiğiniz Tırnaklarınızı Tırnak Etlerinden Arındırma: Törpüleyip şekillendirdiğiniz  tırnaklarınızda tırnak etlerinden arındırma da mutlaka uygulamanız gereken bir tırnak bakımı yöntemidir. Tırnak bakımı nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak verilebilecek bu adım tırnak görüntünüzün daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
  4. Tırnak Serumu: Groomed tarafından üretilmekte olan tırnak serumu tırnak bakımının en önemli adımlarından biridir ve tırnaklarınızın çok daha sağlıklı olması konusunda sizlere yardımcı olacaktır.
  5. Nemlendirici Kullanarak Ellerinizi Nemlendirme: Groomed tarafından üretilmekte olan nemlendiriciler sayesinde ellerinize doğal ve etkili bir bakım yapabilirsiniz. Nemli ve sağlıklı gözüken elleriniz, nemlendirici kullanarak ellerinizi nemlendirme  sayesinde mümkün olmakta ve böylelikle daha sağlıklı bir görüntüye kavuşmaktadır.
  6. Nemlendirdikten 10-15 Dakika Sonra Oje Sürebilirsiniz: Tırnaklarınızı nemlendirdikten 10 15 dakika sonra oje sürebilirsiniz. Bu tırnaklarınız hava alacak ve oje sebebiyle bakımsız kalmaları söz konusu olmayacaktır.

Tırnakları Güçlendirmek İçin Doğal Yöntemler

Tırnakları güçlendirmek için doğal yöntemler oldukça geniş bir listeye sahiptir. 
  1. Elma Sirkesi: Elma sirkesi tırnakları güçlendirmek için sahip olduğu birçok farklı özellik sebebiyle tırnak bakımı konusunda tercih edilen doğal bir üründür. Tırnak bakımı nasıl yapılır yanıtların arasında elma sirkesi ilave ettiğiniz suda tırnaklarınızı belirli bir süre boyunca bekleterek tırnakta en azından daha güçlü olmasını sağlamak bulunmaktadır.
  2. Limon Suyu: Limon suyu en çok tercih edilen tırnak bakım yöntemleri arasında gelmektedir. Özellikle sararmış tırnakların eski renklerini dönebilmeleri konusunda yardımcı olan limon suyu manikür açısından en çok tercih edilen doğal ürünlerden biridir.
  3. Zeytinyağı: Hem cilt, hem de saç bakımında yaygın olarak kullanılmakta olan zeytinyağı tırnakları güçlendirmek için tercih edilebilecek doğal bir yöntem olarak bilinmektedir. Tırnak ve tırnak etlerinize zeytinyağı ile masaj yaparak tırnaklarınızı güçlendirebilir ve daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmalarını sağlayabilirsiniz.
  4. Bal ve Yumurta Sarısı: Bal ve yumurta sarısı da tırnaklarınızı güçlendirmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz doğal yöntemler arasında bulunmaktadır. Bal ve yumurtanın sarısını birbirine karıştırarak elde edeceğiniz karışımı tırnaklarınıza masaj yaparak sürebilir ve belirli bir süre beklettikten sonra durulayabilirsiniz.
  5. Badem Yağı: Badem yağı özellikle tırnaklarının uzamasını isteyen ve kırılma probleminden şikayetçi olan kişiler tarafından mutlaka kullanılması gereken ve tırnak bakımı nasıl yapılır sorusuna verilmesi gereken yanıtların arasında bulunan doğal bir yöntemdir. Tırnaklarınıza direkt olarak sürebileceğiniz badem yağı tırnaklarınız tarafından emilecek ve böylelikle sağlıklı bir görüntüye sahip olmaları sağlanacaktır.
  6. Karbonat: Karbonat tırnak etlerinize peeling yapma konusunda oldukça başarılı bir doğal yöntemdir. Bu sayede tırnak etlerinizin istenmeyen görüntüsünden kurtulabilir ve daha estetik gözüken tırnaklara sahip olabilirsiniz.
  7. Jojoba Yağı: Tırnak bakımı nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak verilebilecek birçok farklı doğal yöntem bulunmakta ve bu doğal yöntemler sayesinde tırnaklar daha sağlıklı ve güçlü bir görüntüye sahip olmaktadır. Uzun yıllardır cilt bakımında yaygın olarak kullanılmakta olan jojoba yağı da tırnaklarınızın daha sağlıklı olması için tercih edebileceğiniz ürünlerden biridir.


 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için