0

Sülfatsız Şampuanın Saça Bilinmeyen Faydaları

Sülfatsız Şampuanın Saça Bilinmeyen Faydaları

Sülfatsız Şampuanın Saça Bilinmeyen Faydaları
  • 27 Mart 2023, Pazartesi
  • 737
Sülfatsız şampuanın saça bilinmeyen faydaları olduk diye uzun bir listeye sahiptir. İçeriğinde sülfat bulundurmuyor olması sebebiyle, sülfattan kaynaklanan sert yapıya sahip değildir. Bu sayede saçlarınızı yumuşak dokunuşlarla temizleyebilir. 

Pek çok kullanıcı şampuanın saçını köpürmediği takdirde saçı temizlediğini düşünse de, köpürmekte olan maddeler saça zarar veren kimyasallardır. Sülfatsız şampuan saçta yoğun olarak dökülmez çünkü içerisinde saça zarar veren herhangi bir kimyasal içermez. Saçlarınızı kolaylıkla arındırabilir ve sahip olduğu doğal içerik sayesinde saç tellerinizi herhangi bir zarar vermeden temizlenmesini sağlar.

Sülfat Nedir?

Şampuanlarda yoğunlukla kullanılan, orta derece tahriş edici özelliğe sahip olan temizlik malzemesi sülfat nedir sorusuna yanıt olarak verilebilir. Şampuanlarda kullanılmakta olan bu malzeme kullanım esnasında köpürmesi sebebiyle daha yoğun bir temizlik sunduğu sanılan bir malzeme olarak ele alınabilir. Ancak sülfat malzemesinin şampuanlarda yoğun olarak kullanımına sebep olan en önemli etken maliyetinin ucuz olmasıdır. 

Bir şampuanın saç yıkama esnasında köpürüyor olması saçı daha iyi temizlediği anlamına gelmez. Bunun yanı sıra içerisinde sülfat barındıran bakım ürünlerini kullanmak pek çok farklı probleme yol açmaktadır.

Sülfatın Saça Zararları

Şampuanlarda yer alan sülfat saç kökleri tarafından emilir. Bunun yanı sıra direkt olarak göz bölgesine ulaştığı takdirde çok daha zararlı bir hale dönüştüğü bilinmektedir. Sülfat içeren cilt bakım ürünlerini tercih etmek alerjik reaksiyonları artırarak, cildin çok daha hassas bir hal almasına yol açar. Tüm bunların yanı sıra cildin nem dengesini bozması ve cilt ile saçların kurumasını sağlaması da sülfatın saça zararları arasında yer almaktadır.

Neden Sülfatsız Şampuan Kullanmalıyız?

Sülfatsız şampuan kullanmanın bir çok farklı sebebi ve buna bağlı olarak avantajları bulunur. Saçlarınız kuru, cansız ve mat bir görüntüye sahipse tercihinizi mutlaka içerisinde sülfat içermeyen saç bakım ürünlerinden yana yapmanız gerekmektedir.

Sülfatsız Şampuanın İçeriği

Sülfatsız şampuanların içeriğinde deriyle temas ettiğinde deriyi tahriş eden ya da saçları kurutan hiçbir madde yer almamaktadır. Kullanıldığı takdirde saçta köpürmeye yen ve yumuşak dokusu ile ön plana çıkan sülfatsız şampuan, kimyasal içerik bulundurmayan ve tamamen bitkisel şampuanlardır.

Hangi Zararlı Kimyasalları Barındırmıyor?

Sülfatsız şampuan saça zarar veren ya da saç kökleri tarafından emilerek mat bir görüntüye sebep olan hiçbir kimyasalı içerisinde bulundurmaz. İçeriğinde paraben ve sls bulundurmaz. Tamamen bitkisel ve organik bir içeriğe sahip olması sebebiyle kullanımın ardından kırılma, kopma ve kuruma gibi problemleri minimum seviyeye indirir.

Diğer Şampuanlardan Ne Farkı Var?

Sülfatsız şampuan kullanımı ile birlikte saçlar çok daha canlı bir görüntü elde eder. Şekil vermek için ısı uygulamaları ya da zaman içerisinde gerçekleştirilen boya gibi kimyasal uygulamalar saçların sağlıksız bir görüntüye sahip olmasına neden olabilir. Sülfatsız şampuan içeriğinde hiçbir kimyasal barındırmadığı için kısa süre içerisinde saçlarınızın eski ve sağlıklı görüntüsüne kavuşmasını sağlar.
 

Sülfatsız Şampuanların Saçlarımıza Faydaları

Saçlarının daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmasını isteyen pek çok kişinin tercihi olan sülfatsız şampuanların saça birçok farklı faydası bulunmaktadır.

Saçın Nemini Korur
Sülfatsız şampuanların en önemli faydalarından biri saçın nemini koruyor olmasıdır. Bu sayede banyo sonrası tarama esnasında kopma ya da kırılma gibi bir problem ile karşı karşıya kalmak söz konusu olmaz.

Saçtaki Doğal Yağları Korur
Sülfatsız şampuan saçtaki doğal yağları koruyarak saçlarınızın sağlıklı ve dolgun gözükmesini sağlar.

Saç Rengine Zarar Vermez
Hem kadın hem de erkek birçok kullanacağız saçlarına çeşitli kimyasal uygulamalar ile boyar. Ancak içeriğinde sülfat içeren bir şampuan kullanmak saç boyasının akmasına yol açar. Saçlarınızın boyalı ve bakımlı görüntüsünü daha uzun sürmesi için sülfatsız şampuan kullanımı önerilir.

Saç Derisini Tahriş Etmez
İçeriğinde sülfat içermeyen şampuan saç derisini tahriş etmez ve saç köklerini tıkamaz. Dolayısıyla kepek ya da egzama gibi problemlerin önüne geçer.
 

Saç Tipine Göre Sülfatsız Şampuan Önerileri

Saç tipine göre sülfatsız şampuan önerileri doğru şampuanı kullanabilmeniz açısından önem taşıyor. Saçlarınıza etkili bir bakım yapmak için tercih edeceğiniz bu şampuanlar canlılık, hacim ve sağlık kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Groomed Keratin Şampuan
Groomed markası tarafından üretilen keratin şampuan özellikle ince telli ve kuru bir saç yapısına sahip kişiler tarafından tercih edilmektedir. İçeriğinde sülfat, paraben ve sls içermeyen şampuan saçlara parlaklık ve canlılık verir.

Groomed Keratin Saç Kremi
Groomed sülfat içermeyen saç kremi şampuan ile birlikte kullanılması gereken bir üründür. Kimyasal uygulamalar sebebiyle sağlıksız bir görüntüye sahip olan saçlar için özel olarak formüle edilmiş şampuan ve saç kremi saçların daha parlak ve dolgun gözükmesini sağlar. Saç tipine göre sülfatsız şampuan önerileri saçların daha kısa süre içerisinde eski ve sağlıklı görüntülerine kavuşabilmeleri adına büyük bir rol oynar.

 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için