0

Shea Yağı

Shea Yağı

Shea Yağı
  • 20 Ekim 2023, Cuma
  • 38
Shea yağı nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir?
İnsanlar yaşamlarının her alanında bir güzellik arayışı içindedir. Konu böyle olunca önceliği kendi görünümüne vermiştir. Bunun için çeşitli yöntemlere başvurup sonuç almak istemiştir
Zamanımızda ise güzellik kendini olduğu gibi sevmek ve kendine bakmaktır. Kendine bakmanın temelini ise cilt ve saç bakımı getirmektedir. Belirli rutinlerle oluşturulan cilt bakımı sayesinde cildimizin sağlığını korumaya yardımcı oluruz.
Bakım rutinleri arasında doğal yöntemlerden faydalanmak vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor.
Son zamanlarda gündeme gelen doğal yağlar doğanın mucizelerini bizlere sunmaktadır.
Doğada yetişen neredeyse her çiçekten yağ elde etmek mümkün. Buda farklı şikayetlere çözüm bulmayı kolaylaştırmaktadır.
Shea yağı nedir?
Shea yağı cilt ve saç bakımında kullanılan sabit yağlar arasında yer almaktadır. Shea yağı Afrika kıtasında büyüyen shea ağacının yemişlerinden üretilmektedir. Ağaçlardan toplanan yemişler kurutulup öğütülerek macun kıvamına getirilmektedir. Ve bu macun zengin içeriğinden dolayı yemeklerde de kullanılabilmektedir.
Fakat bizim cilt ve saç bakımımız için kullandığımız shea yağı soğuk sıkım yöntemi ile üretilerek bizlerle buluşmaktadır.
Bir diğer adı ile shea butter olarak bilinen shea yağı ismini kıvamı ve renginden almaktadır. Rengi fildişini andıran tereyağı kıvamında bir yağdır. Bu yağ cildimiz ve saçımız için birçok fayda sağlamaktadır.
Shea Faydaları Nelerdir?
Shea yağı nemlendirme özelliği ile öne çıkan bir yağ çeşididir. Bazen cildimiz gerek hava, gerekse cildimize kullandığımız ürünlerden dolayı yeterli seviyede nem dengesini koruyamayabiliyor.
Bunlardan kaynaklı olarak cildimiz mat, kuru veya soyulmuş cansız bir hal almaktadır. Cildin nem eksikliği sadece bunlarla kalmayıp cilt bariyerinin zayıflayarak güçsüz bir hal almasını sağlıyor.
Bundan dolayı cilt görünümünüzü sağlıklı bir hale kavuşturmanın yolu cildimize ihtiyaç duyduğu nemi vermekten geçer.
Nemlendirme özelliği baskın olan shea yağı cildin ihtiyaç duyduğu nemi karşılıyor ve cildin daha sağlıklı görünmesine sebep oluyor.
Cilde ferahlık, tazelik hissettiren shea yağı güneş sonrasında da kuruyan cildi yatıştırmakta oldukça başarılı. Shea yağı aynı zamanda besleyici içeriği bakımından zengin bir yağdır. Cilde nem vermesi dışında cilt bariyerlerini de destekler. Ayrıca shea yağının nemlendirme özelliği sayesinde kırışıklıkların önüne geçmiş olursunuz.
Cildi yatıştırarak tahriş veya kızarıklık hislerini hafifletir.
Cilt dışında saça da epeyce faydası olan shea butter saçtaki solgun ve mat görünümün azalmasına yardımcı olarak saçlarınızı daha sağlıklı görünmesini sağlar. Ayrıca saç derisini ve saç tellerine de büyük bir nem desteği verir.
Saçlar nem ihtiyacını aldıktan sonra daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzar.  Etkisini görebilmek için düzenli ve uzun kullanım daha çok etkilidir. Shea butter yağının bileşenleri sayesinde saçlar güç kazanarak kopma ihtimali de azalmaktadır.
 
Shea yağı nasıl kullanılır?
Shea yağı düzenli kullanım sonucu etkilerini göstermeye başlar. Fakat düzenli kullanım kadar doğru kullanım da bir o kadar önemlidir. Shea yağının kullanımı kişiden kişiye ve kullanım alanlarına göre farklılık gösterebilmektedir.
Shea yağını düzenli kullanabilmek için cilt bakımı rutinlerinize eklemekte fayda var. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere uygulamamız gerekmektedir. Böylelikle etkisini daha çok görebiliriz. Uygulamadan önce makyaj ve kirden cildinizi arındırmalısınız daha sonra cildinizi tonikleyiniz eğer serum kullanacaksanız önce serum daha sonrasında shea yağını cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirmelisiniz. Shea yağının cilde nüfuz etmesini etkisini göstermesi açısından büyük rol oynamaktadır.
Saçlarımıza uygulama yaparken ise cilt bakımında da olduğu gibi öncelikle saçlarımızı kirden arındırmamız gerekmektedir. Daha sonrasında shea yağını saç köklerimizden saç uçlarımıza doğru eşit bir şekilde yayarak yedirmemiz gerekmektedir. shea yağını maske olarak kullanacaksanız belirli bir süre bekletmeniz gerekmektedir.  Saçınıza uyguladıktan yaklaşık 15 dakika sonra saçınızdan arındırabilirsiniz. Shea yağı sayesinde yumuşayan saçlarınız daha kolay taranıp şekil verilebilir bir hal alacaktır.
Shea yağını teninize duş sonrası hafif nemli iken sürüp masaj yapabilirsiniz. Bu şekilde shea yağı ciltte nemi uzun süre hapseder ve uzun süreli nemli kalmasına yardımcı olacaktır.
Yazın güneşlendikten sonrada güneşten kuruyan cildinizi de yatıştırması için shea yağını uygulayabilirsiniz.

Groomed shea butter yağı satın almak için tıklayınız.
 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için