0

Propolis Sabunu Nedir?

Propolis Sabunu Nedir?

Propolis Sabunu Nedir?
  • 24 Aralık 2019, Salı
  • 951
Günümüzde yoğun miktarda kimyasal kullanılarak üretilen sabunlara karşı doğal yollardan üretilen bir sabun çeşididir. Propolis işçi bal arılarının ağaç ve çalılarının yaprak tomurcuğu, gövde yaraları gibi büyüyerek yenilenen kısımlarından topladıkları sarı, yeşil ve kahverengi reçinemsi bir maddedir. Propolis kovanı iki şekilde korur. Birincisi, kovanı güçlendirir, ikincisi ise kovanı bakteri ve virüs enfeksiyonlarına karşı korur. Bu özelliklerine ek olarak diğer özellikleri sayesinde propolis yüzyıllardır insanoğlu tarafından kullanılmaktadır.

Propolis sabunu, propolisin antiseptik, antifungal ve antioksidan faydalarını içeriyor. Antiseptik etkisi ile yaraların iyileşmesini hızlandırır. Hücrelerin yenilenme hızını artırıcı etkiye sahiptir. 
Antifungal özelliği ile ciltte oluşan mantar yapılarına karşı mücadele eder, arılar için tıpkı kovanı koruduğu gibi cildi de korur ve antiseptik etkisi ile oluşabilecek bakteriyel enfeksiyonlara karşı da önemli derecede engelleyicidir. 
Cildi nemlendirme ve kırışıklığı önlemede olumlu etkiye sahiptir. İçerisinde bal ve polen özleri bulunmakta olup cildin tahriş olmasını engelleyici ve nemlendirici özelliğiyle hassas ciltler için birebirdir. İçerdiği E vitamini ile cildi besler ve canlandırır.

 

Propolis Sabunu Faydaları Nelerdir?

1. Natura Sabun doğal propolis sabunu, propolisin antiseptik, antifungal ve antioksidan faydalarını içeriyor. 

2. Antiseptik etkisi ile yaraların iyileşmesini hızlandırır.

3. Hücrelerin yenilenme hızını artırıcı etkiye sahiptir.

4. Cildi nemlendirir, besler ve korur.

5. B1, B2, C v e E vitaminleri ile zengin bir doğal üründür.

6. Kırışıklığın önüne geçerek cildi korur.

7. Cildi yenilemeye yardım eder ve  ölü hücrelerden arındırır.

8. Yanık, apse ve deri mantarlarına karşı etkilidir.

9. Yıpranmış ve kuru saçlarda nemlendirici olarak da kullanılır. Özellikle boyalı saçlarda Propolis sabun oldukça etkildir.

10. Ciltte ipeksi yumuşaklığı ve pürüzsüzlüğü sağlar.

Propolis Sabunu Nasıl Kullanılır?

Düzenli kullanım sonucu her zaman olumlu etki verir. Sabunu elinizle ıslatıp hafif köpürttükten sonra yüzünüze masaj şeklinde sürün. Birkaç dakika kadar ovaladıktan sonra bol su ile yıkayın. Cildinizde veya saçınızda olan hafifliği hemen hissedeceksiniz. Doğallığın verdiği rahatlama ile cildiniz artık daha rahat nefes alacaktır.

Propolisin herhangi bir yan etkisi yoktur . Japonya ve Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinde propolisin bu yüzyılda keşfedilen ” en mükemmel doğal ilaç” olduğu kabul edilmiştir.

Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için