0

Paçuli Yağı

Paçuli Yağı

Paçuli Yağı
  • 24 Ekim 2023, Salı
  • 44
Paçuli Yağı Nedir?
Paçulinin olgun yapraklarından distilasyon yöntemi ile elde edilen paçuli yağı hoş kokusu sayesinde tanınmıştır. Hasat yapılmış genç yapraklar kurutularak yağ üretimi için uygun hale gelir. Yağın kendisi gibi yapraklarda bekledikçe kokuları güzelleşir ve olgunlaşır.
Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir?
Paçuli yağı kokusu, rahatlatıcı, ferah, egzotik etkisi sayesinde insanların gözde kokusu halini almıştır. Tatlı odunsu, topraksı, tütsülü ve ağır kokusunu kokladığınız zaman paçuli neden bu kadar etkileyici olduğunu daha iyi anlayacaksınız.
Bir diğer adıyla tefarik yağı olarak da bilinen paçuli yağı cilt, beden ve ruh sağlığı için de etkili olmuştur. Ağrı, uykusuzluk, anksiyete, varis, yaralar ve diğer cilt rahatsızlıklarında paçuli yağı kullanımı fayda göstermektedir.
Kuru, yağlı, karma, hassas cilt tiplerinin kullanması daha uygun olan paçuli yağı saç bakımında da kuru normal ve kepekli saçlar için daha sık tercih edilmelidir. Anti bakteriyel özelliği sayesinde iyileştirici bir özelliğe sahiptir. Akne, sivilce ve cilt iltihaplarını gidermeye yardımcı olur. Yara ve kesiklerde de sabit yağ ile inceltilerek tercih edilebilir.
Ruhsal alanda da öfke, gerginlik, depresyon, stres, yorgunluk, anksiyete gibi zihinsel sorunlarda yatıştırma ve rahatlatmaya yardımcı olur.
paçuli uçucu yağı, cilde faydalarıyla kozmetik sektöründe önemli bir yere sahiptir. Paçuli yağı cilt üzerindeki bariyeri koruyarak cildi yaşlanmaya karşı koruyor. Ayrıca kolajen üretimine de katkı sağlıyor. Hücre onarımı Sayesinde cilt üzerinde oluşan lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
Zihinsel olarak öfke yorgunluk, depresyon, gerginlik ve anksiyete için kullanıldığında zihni dengeler ve yatıştırır.
Paçuli Yağı Nasıl Kullanılır? 
Paçuli yağının cilt iyileştirme özelliğinden bahsetmiştik. Her uçucu yağda olduğu gibi paçuli yağının da seyreltilerek kullanılması gerekmektedir ve seyreltilirken doğru yağ seçimi yapılmalıdır.  Uçucu yağların kullanım amacına göre doğru oranda seyreltilmesi etki verebilmesi açısından çok önemlidir.
Paçuli yağını akne ve sivilce için lavanta, sandal, ıtır yağları ile karıştırabilirsiniz ardından sabit bir yağ ile seyreltmelisiniz. Özellikle yüz uygulamalarında uçucu yağınızın yoğun olmamasına dikkat etmelisiniz. Alerji ve cilt hassasiyetiniz için paçuli yağını sarı kantaron yağı ile harmanlayarak temiz bir pamuk yardımı ile istenilen bölgeye kullanabilirsiniz.
Stres ve yorgunluğunuzun giderilmesi için paçuli yağını lavanta, ıtır ve limon yağı ile karıştırarak buhurdanlık yardımı ile soluyabilirsiniz. Masaj için ise sabit bir yağ ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

Groomed paçuli yağı satın almak için tıklayınız.
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için