0

Okaliptüs Yağı

Okaliptüs Yağı

Okaliptüs Yağı
  • 20 Ekim 2023, Cuma
  • 23

Okaliptüs yağı ne işe yarar?

Avusturalya’ya özel olan okaliptüs ağaçları tüm dünya üzerinde yetiştirilmekte ve faydaları için kullanılmaktadır. Ağacın oval yaprakları kurutulup ezildikten sonra yağı elde edilir ve bu yağ seyreltilerek kullanılır. Okaliptüs yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır?
Okaliptüs yağı nasıl kullanılır?
Okaliptüs yağı doğal bir ağrı kesici olarak kullanılabilir. Ayriyeten romatizma, artrit ve kas ağrılarını hafifletmeye yardımcı olmayı sağlar. Soğuk algınlığı grip solunum yolu enfeksiyonlarında da yarımcı bir yağdır. Okaliptüs yağının buharı sinüsleri açmak için yardımcı olabilir.
Anti bakteriyel bir yağ olan okaliptüs yağı ağız kokusunu engelleme amaçlıda kullanılabilir. Ağız gargaraları ve macunlarda kullanılan bileşenlerden biridir. Okaliptüs yağını su ile karıştırarak gargara yapabilirsiniz.
Okaliptüs yağı faydaları nelerdir?
Okaliptüs yağı birçok alanda kullanılabilir. İster cilt bakımı için ister hastalıkları engellemek için kullanabilirsiniz. Astım, sinüzit benzeri solunum yolu rahatsızlıklarında okaliptüs yağı damlatılmış buharı solumak yardımcı olabilir. Mukusun gevşemesine yardımcı olur. Okaliptüs buharını solumak tıkanmış burnumuzu açmaya yardımcı olabilir.
 
Okaliptüs yağının aynı zamanda cildimize de faydaları vardır. Cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olarak daha temiz bir cilt görünümüne yaklaşmamıza yardımcı olur. Okaliptüs yağı siyah noktaların da giderilmesine yardımcı olur.
Okaliptüs yağı sivrisinek ve kaşınmaya sebebiyet verebilecek böceklerden kaçınmak için de okaliptüs yağından yardım alınabilir. Öksürük ve burun tıkanıklığı gibi sorunlarda da okaliptüs yağını buhara dönüştürerek kullanmayı deneyebilirsiniz.
Okaliptüs yağı ne için kullanılır?
Okaliptüs yağı sağladığı faydalar için birçok şeyde kullanılmaktadır.  Okaliptüs bitkisi nedir ve ne işe yarar? Okaliptüs yağı akne, sedef hastalığı ve kepek gibi cilt sorunlarında tercih edilebilir. Ayrıca cilt üzerindeki kaşıntıları da hafifletmeye yardımcı olur.
İsteğe göre okaliptüs yağını içerek de tüketebilirsiniz. Ilık bir bardak suyun içerisine 3 -4 damla damlatacağınız okaliptüs yağını içebilirsiniz. Veya buhar halinde soluyabilirsiniz. Bu şekilde yağ göğsünüzdeki mukusun azalmasına yardımcı olur. Okaliptüs yağının buharını soluduğunuz vakitte mukusunuzuz gelişmesine yardımcı olur ve mukusunuzu dışarı atabilirsiniz.

Groomed okaliptüs yağı satın almak için tıklayınız.
 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için