0

Nioli Yağı

Nioli Yağı

Nioli Yağı
  • 20 Ekim 2023, Cuma
  • 18
Nioli yağı nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir?
Uçucu yağların temelini oluşturan, kokusuyla mest eden, ve ruhu rahatlatan uçucu yağlar beraberinde cilt ve saç için de sıkça tercih ediliyor. Bitkilerin büyüyüp gelişirken ki faydalı bileşenlerini de içeriyor. Ve doğanın mucizesi olarak da adlandırılıyor.
Farklı yerlerde ve iklimlerde yetişen her bitkiler farklı bileşenler taşıyor. Bundan dolayı uçucu yağ seçimi yaparken bize bu yağları doğru seçip kullanmak düşüyor. Son zamanlarda adına sıkla rastladığımız nioli yağı içeriğindeki bileşenlerle aromaterapi ve bakım için birçok fayda sağlamakta.
Nioli Yağı Nedir?
Nioli olarak adlandırılan aynı zamanda Niaouli olarak da bilinen  Melaleuca Quinquenervia ağacından üretilen bir organik yağdır. Bu ağaç genellikle Madagaskar ve Avustralya gibi ülkelerde yetiştirilmektedir.  Uzunluğu 20 metre olabilen bu ağacın ince ve uzun yapraklarından bu yağ elde edilmektedir.
Nioli yağı da diğer tüm uçucu yağlarda olduğu gibi içerisindeki vitaminleri ve diğer bileşenleri koruyabilmek için su buharı distilisyanu yöntemi kullanılarak elde ediliyor.                                                                          Peki, nioli uçucu yağı ne işe yarar? Neredeyse tüm uçucu yağ çeşitlerinde olduğu gibi nioli yağıda oda kokularında cilt bakımında da kullanılabilir. Ancak kullanmaya başlamadan önce faydalarını öğrenmemiz gerekmektedir.
Nioli yağı faydaları nelerdir?
Nioli yağı, kokusu ve esansı ile faydalarını göstermeye başlıyor. Aroma olarak okaliptüs uçucu yağını andıran taze ve hafif kokusu ile zihnen ve bedenen rahatlamayı sağlar.
Ortam kokulandırmalarda da genellikle kullanılan nioli yağının nemlendirici özelliği sayesinde cilt ve saçlarımız da bundan faydalanmaktadır.
Nemlendirici özelliği ile ön planda olan nioli, yağı kuru ve hassas ciltlere derinlemesine bakım yaparak cildi tazeler bu sayede cilt için bulunmaz bir nimet haline gelir.
Nioli yağı ciltte fazla üretilen sebumun dengelenmesini sağlayarak cildin pürüzsüz ve kadifemsi bir görünüme sahip olmasını sağlar. Ve cildin nem dengesini korur.
Aynı şekilde saçta da nemlendirici özelliği ile ön plana çıkan nioli yağı saçın kuru yıpranmış görüntüsünü azaltarak daha parla ve canlı gözükmesini sağlıyor ve aynı zamanda kırılmalara ve kopmalara karşı daha dayanıklı bir hale geliyor.
Nioli yağı aynı zamanda içeriğindeki vitaminler sayesinde oldukça zengin bir içeriğe sahip. Nioli yağı enfeksiyon ve bakterilerle savaşma konusunda etkili bir yere sahiptir.
İçeriğindeki faydalı bileşenler sayesinde cildi ve saçları besler içeriğindeki her bileşen kullanıldığında o bölgedeki faklı rahatsızlıkları baz alarak o rahatsızlıklara etki gösteriyor.
E vitamini öncelikli olmak üzere içeriğindeki antioksidanlar sayesinde yaşlanmanın önüne geçiyor ve yaşlanma karşıtı bir bakım sağlıyor ve ince çizgileri kırışıklıkları geciktirerek daha genç görünmenizi sağlıyor
Kırışıklıklar kadar cilt lekelerinde etki eden nioli yağı barındırdığı antioksidanlar sayesinde güneş veya sivilce gibi cilt lekelerinin de oluşumu engelliyor ve cilt tonunu eşitleyerek cildin daha aydınlık ve temiz bir görünüme sahip olmasını sağlıyor.
Nioli yağı aynı zamanda temizleyici özelliği ile de önemli bir yere sahiptir. Bu faydalı yağ ile cildiniz kurutmadan yıpratmadan temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda faydalarını görebilmek ve verim alabilmek için dikkatli ve doğru bir kullanım gerekmektedir.
Nioli yağı nasıl kullanılır?

Nioli yağının faydalarından bahsettikten sonra gelelim nioli yağının nasıl kullanılacağına. Nioli yağı kullanımı tamamen kullanım amacınıza göre değişmektedir eğer bulunduğunuz ortamın havasını değiştirmek için kullanıyorsanız ihtiyacınız olan tek şey bir buhurdanlık ve mum.
Buhurdanlığınıza biraz su koyduktan sonra nioli yağınızdan 5-6 damla damlatarak mumunuzu yakmanız yeterli olacaktır. Böylelikle buhurdanlık yardıma ile etrafa yayılan koku rahatlamanıza sebep olacaktır.
Bahis saç ve cilt bakımı olduğunda nioli yağının kullanım şekli epey bir değişmektedir ve uygulama şekli oldukça önemlidir. Nioli yağı uçucu yağlar arasında yer alıyor. Bundan dolayı oldukça yoğunlaştırılmış ve koyu bir yapısı vardır.
Uçucu yağların hepsinde olduğu gibi nioli yağının da doğrudan cilde uygulanması ciltte tahrişe yol açabilir. Bu nedenle kullanım esnasında yağın bir sabit yağ ile seyreltilerek kullanılması gerekir.
Özellikle yaşlanmayı geciktirme etkisinden dolayı nioli yağı kullanacaksanız yakın özelliklere sahip olan üzüm çekirdeği sabit yağını seyretme için kullanabilirsiniz. Böylece eşsiz ve sağlam ve oldukça etkili yaşlanma karşıtı bir bakım sağlamış olursunuz.
Nioli yağınızı seyrelttikten daha sonra cildinizi temizleyip tonikleyiniz. Eğer serum kullanacaksanız nioli yağından önce serumu uygulamalısınız daha sonra nioli yağını dairesel hareketlerle masaj yaparak cildinize yedirebilirsiniz. Nioli yağından sonra cildinize nemlendirici uygulamanıza gerek kalmaz.
Nioli yağını saçınızda kullanacaksanız da seyreltmeniz gerekir. Saç için bilinen argan yağı veya badem yağını tercih edebilirsiniz. Saçlarınızı temizledikten sonra sabit yağ ile birleştirdiğiniz nioli yağını saçlarınıza kökten uca uygulayıp 15 dakika bekletmelisiniz. Daha sonrasında durulayarak yağdan arındırmalısınız.
Nioli yağını kullananlar yağın kullandıkları bölgedeki etkisini kısa süre içerisinde fark edip göreceklerdir. Ancak etkisini gösterebilmesi adına düzenli ve doğru kullanım oldukça önemlidir. Cilt bakımında sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullanabilirsiniz saç için ise 3 günde bir kullanabilirsiniz.
Nioli yağı aynı zamanda sabit bir yağ ile seyreltildikten sonra masaj yağı olarak da kullanılabilir veya banyo suyunuza birkaç damla damlatarak kullanabilirsiniz.
Nioli yağını sabit bir yağ ile seyrelttikten sonra aromaterapi masajında kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra banyo suyuna birkaç damla nioli yağı ilave ederek rahatlatıcı bir aromaterapi etki elde edebilirsiniz.

Groomed nioli yağı satın almak için tıklayınız.
 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için