0

Nane Yağı

Nane Yağı

Nane Yağı
  • 27 Ekim 2023, Cuma
  • 38
Nane yağı nedir?
 Nane yağı yıllardır koku verme, aroma verme ve sağlık açısından sıkla tercih edilen bir yağ türüdür. Günümüzde ise kozmetik sektöründe ve temizlik malzemelerinde yaygın olarak kullanılır.
Nane Yağının Faydaları
Nane yağının birçok faydası bulunmaktadır. Nane yağı kokusu sayesinde solunum yolunu açarak daha rahat nefes almaya yardımcı olur. Sinüsleri açarak ağır migren ataklarının kurtarıcısı olabilir. Burun tıkanıklığı sebebi ile horlayan kişilerin uyku kalitesini arttırır. Nane yağının faydaları sayesinde kışın soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı daha dirençli olursunuz. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur.
Çok eski zamanlardan beri tercih edilen nane yağı hoş ve güçlü kokusundan dolayı evlerde ve yemeklerde tercih edilmiştir. Bunun nedeni hangi yemeğe eklenirse eklensin hoş bir aroma vermesi ve sindirim sistemini rahatlatmasıdır. Yağ yakma özelliği sayesinde diyet yapanların vazgeçilmezi olmuştur. Nane yağı koklanarak veya ağız yolu ile tüketildiğinde hafızayı güçlendirir ve konsantrasyonu arttırmaya destek olur. Nane yağı evlerdeki böcek ve fareler için etkili bir koku savar yöntemidir.
Birçok alanda kullanıma uygun olan nane yağı saça faydaları ile de sıkla tercih edilir. Kepek sorunu yaşayan saç derilerini nemlendirerek kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Ayrıca deriyi yumuşatarak gerginlik hissini azaltmaya yardımcı olur. Saçların daha yumuşak ve parlak olmasına katkıda bulunur. Saç dersine nane yağı ile masaj yapılarak hem saç derinizi daha canlı bir hale getirebilir, hem de nane yağının ferahlatıcı etkisini çok daha hızlı bir şekilde hissedebilirsiniz.
Nane yağı saç dersinde uygulandığı bölgedeki kan dolaşımını arttırmaya yardımcı olarak saçların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur.
Cilt için de oldukça yararları bulunan nane yağı cildi nemlendirme özelliğine sahiptir. Bu nedenle solgun ve kuru cilt tipine sahip kişilerin nane yağın tercih edebilirler. Ciltteki gözenekleri açarak cildin daha parlak görünmesine yardımcı olursunuz.
Nane Yağı Nasıl Kullanılır?
Buhurdanlıklar uçucu yağları koku yolu ile kullanmanın en etkili yoludur. Seyreltilmiş 2-3 damla nane yağı solunum yolunu açmaya yardımcı olur aynı zamanda mide bulantısı, yorgunluk, dikkat dağınıklığı ve stresi de büyük ölçüde azaltır.
Yiyecek ve içeceklere aroma verme amacı ile kullanılan nane yağını 1 2 damla damlatarak kullanabilirsiniz.
Badem, susam, Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile seyrelterek cildinize masaj yaparak cildinize uygulayabilirsiniz. Seyreltmeden cilde kullanımı tahrişe sebebiyet verebilir.
Nane yağı saç dersindeki kan dolaşımını arttırmaya yardımcı olur ve saçların kurumamasına katkı sağlar. Saç köklerini beslemek için nane ve hindistan cevizi yağını harmanlayarak saçlarınıza uygulayabilişiniz. Seyreltilmiş nane yağını saçlarınızda 1 saat beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Nane yağınızı şampuanınızın içine ekleyerek de tercih edebilirsiniz. Düzenli kullanımda etkilerini görmeye başlayacaksınız. Nane yağı içeriğindeki güçlü mentol sayesinde çocuklarda görülen saç bitlerini engelleyebilir.

Groomed nane yağı satın almak için tıklayınız
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için