0

Limon Otu Yağı

Limon Otu Yağı

Limon Otu Yağı
  • 24 Ekim 2023, Salı
  • 37
Limon Otu Yağı Nedir?
Limon otu yağı, limon ağacının faklı türlerinden biridir. Güney Asya’da başlayan limon otu çimi, esas olarak bazı Asya ülkeleri ve güney pasifik adalarında yetişmektedir. Bu yağ distilisyanu yöntemi üretilir. Limon otu yağının güçlü antiseptik, anti mikrobik ve mantar önleyici özellikleri vardır. Vücuttaki iç ve dış yaralanmalarda enfeksiyon riskini düşürür ve yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar. İştah arttırıcı özelliğe sahiptir. Bazı kişiler, sivrisinek ve diğer böcek türleri uzak tutmak için limon otu yağını cilt üzerinde de kullanmaktadır.
Limon Otu Yağının Faydaları?
Limon otu yağı içeriğindeki bileşenlerden dolayı bakterileri öldürmekte ve vücutta meydana gelebilecek bakteri oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Bu özelliği sayesinde yaralardaki enfeksiyonları engeller.
Limon otu uçucu yağı, karaciğer, mide, bağırsak ve sindirim sisteminin diğer bölümleri ile bağlantılı olan inflamasyonları azaltmaya yardımcı olur. Limon otu yağı terlemenize yardımcı olarak vücudunuzdaki fazla toksinleri, yağı ve tuzu atmanıza yardımcı olacaktır. Bu sayede vücudunuz daha sağlıklı ve hafif olacaktır. Kulak, burun ve boğaz bölgesindeki mantar enfeksiyonlarına karşı korumaya yardımcı olur. Limon otu yağı hoş ve ferah bir kokuya sahiptir. Bu da onu muhteşem bir deodorant yapmaktadır. Anti bakteriyel özellikleri sayesinde bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Etkili ve doğal bir deodorant için sabit bir yağ ile karıştırarak kullanabilirsiniz veya duş suyunuza birkaç damla koyarak tercih edebilirsiniz. Limon otu yağının en yaygın özelliği böcekleri uzaklaştırmasıdır. Daha güçlü bir böcek kovucu elde etmek isterseniz diğer uçucu yağlar ile karıştırarak kullanabilirsiniz.
Limon otu yağı kemik ve eklem ağrılarını hafifletmek için tercih edilebilir. Yağı sabit bir yağ ile karıştırarak ağrıyan yerlerinize masaj yapabilirsiniz. Limon otu yağının kaslardaki kramp ve spazmları azaltan ısıtıcı bir etkiye sahiptir.
Limon otu yağı aynı zamanda antidepresan özelliği taşır. Depresyon ve kaygıyı ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Zihinsel yorgunluğu azaltarak mutlu duyguları çoğaltır. Limon otu yağı cilt için de oldukça faydalıdır. Akne, siğiller, sivilceler gibi cilt enfeksiyonlarını azaltmaya yardımcı olur. Yağın antiseptik özelliği sayesinde yara ve yaralanmaların temiz kalmasını sağlar. Cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olarak cildin daha pürüzsüz ve temiz görünüme kavuşmasına yardımcı olur aynı zamanda gözenek sıkılaştırmada da oldukça etkilidir.
Saçlar için kullanıldığında saç yağlanmalarını engellemeye yardımcı olur. Bu yağ saç dökülmesini de engeller. Saç köklerini güçlendirmeye yardımcı olur. Limon otu yağı mideyi enfeksiyonlardan koruyarak vücudun genel işleyişine olumlu yönde katkı sağlar.
Limon Otu Yağı Nasıl Kullanılır?
Kas gevşetme özelliğinden faydalanmak için sabit bir yağ içerisine limon otu yağını karıştırarak ağrıyan bölgeye masaj yaparak kullanabilirsiniz. Ayak ağrılarını hafifletmek için kullandığınız su içerisine 5-6 damla damlatabilirsiniz.
Limon otu yağının en bilindik özelliği olan böcek kovma işlemi için buhurdanlığınıza biraz su ve 4-5 damla limon otu yağı damlatarak ortamdaki böceklerin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz veya fısfıslı bir şişeye limon otu yağı ve biraz su ekleyerek bulunduğunuz ortama sıkabilirsiniz. Sabit bir yağın içerisine birkaç damla ilave ederek vücudunuza sürerek de tercih edebilirsiniz.
Limon otu yağı havayı da temizleyerek ferahlatır. Anti bakteriyel özelliği ve ferah kokusu ile ortam kokulandırmada kullanabilirsiniz. Limon otu yağını nane veya lavanta yağı ile birlikte terci edebilirsiniz.
Limon otu yağı cildi yenileyerek tazelemeye yardımcı olur. Krem, şampuan veya losyonunuza ilave ederek kullanabilirsiniz.
Limon otu yağının sakinleştirici özelliği sayesinde hem rahat bir uyku almanızı sağlar hem de stresinizi azalmaya yardımcı olur.

Groomed limon otu yağı satın almak için tıklayınız.
 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için