0

Kuru Ve Yıpranmış Saçı Onarmanın 10 Etkili Yolu

Kuru Ve Yıpranmış Saçı Onarmanın 10 Etkili Yolu

Kuru Ve Yıpranmış Saçı Onarmanın 10 Etkili Yolu
  • 27 Mart 2023, Pazartesi
  • 1047
Kuru ve yıpranmış saçları onarmak için uygulanabilecek birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Saçlar birçok farklı sebep dolayısıyla yıkanabilir ve sağlıklı görüntülerini kaybedebilir. Bu duruma sebep olan en önemli etkenlerin arasında ısı ve kimyasal boya uygulamaları bulunmaktadır. Saçların yıpranmasıyla birlikte daha kuru hale gelmesi saç derisinde kepek ve egzama gibi problemlere yol açabilir. Bu gibi problemler yaşamak istemiyor ya da yaşadığınız için çözüm önerisi arıyorsanız tercih edebileceğiniz birçok farklı yöntem bulunmaktadır.

Saç Yıpranma Çeşitleri Nelerdir?

Saçların farklı sebepler dolayısıyla yıpranmaları yıpranma çeşitlerinin de birbirinden farklı olmasına yol açmaktadır. 

Bölünmüş Saç Uçları (Saç Kırıkları)
Saç kırığı olarak da bilinen, saç uçlarının çatal bir görüntüye sahip olmasını sağlayan bu yıpranma çeşidi en çok karşılaşılan saç problemidir. Saç kırıkları genellikle tarama esnasında yapılan hatalar ve yanlış ürün kullanımı dolayısıyla gerçekleşir. Saçları düzenli olarak kestirmek ve tarama esnasında saçlara daha nazik davranmak saç kırıklarının önüne geçme konusunda sizlere yardımcı olabilir.

Boya Hasarı
Saçların yıpranma nedenleri arasında en önemli etkenlerden biri boya sebebiyle meydana gelen hasardr. Boyaların içerisinde yer alan yoğun kimyasal saçların ve saç köklerinin zarar görmesine yol açar ve yıpranmış bir görüntü elde edilmesine neden olur. 

Kimyasal Hasar
Pek çok kişi saçlarının daha sağlıklı ve canlı bir görüntüye sahip olması için çeşitli kimyasal uygulamalar gerçekleştirilir. Bu uygulamalar kuaför ve güzellik salonlarında gerçekleşebileceği gibi, ev ortamında amatör şekilde de gerçekleşiyor olabilir. Saçlarınızın daha sağlıklı bir görüntüye sahip olması sebebiyle gerçekleştirdiğiniz kimyasal uygulamalar saç derisi ve saç tipiniz için uygun değilse bu durum daha büyük hasarlara yol açabilir.

Isı Zararı
Saçları gün içerisinde düzleştirmek ya da maşa gibi uygulamalar gerçekleştirmek zaman içerisinde yoğun ısı sebebiyle saçların yıpranmasına neden olabilir. Yıpranan saçlar sağlıksız bir görüntüye sahip olmaktadır. 

Çevresel Hasar
Çevre ve hava kirliliği gibi birçok farklı etken saçların zarar görmesine neden olabilir. Bu duruma sebep olan birçok farklı etken olduğunu dile getirmek mümkündür. Ancak özellikle havada meydana gelen kirlilik saç derisinin gözeneklerini tıkar ve bu durum saçların sönük bir görüntüye sahip olmasına yol açar. Saç yıpranma çeşitleri nelerdir sorusuna yanıt olarak verilebilecek çevresel hasar, çeşitli önlemler alınarak önüne geçilebilecek bir problem olarak bilinmektedir.
 

Saç Yıpranmasının Yaygın Nedenleri Nelerdir?

 Saçların zaman içerisinde yıpranması özellikle uzun saç kullanan pek çok kişinin başına gelebilecek bir problemdir. Bu doğrultuda saç yıpranmasının birçok farklı çeşidi olduğu gibi, yıpranmaya neden olan etkenlerin de birbirinden farklı olduğu bilinmektedir.

Stres
Vücutta meydana gelen birçok problemin sebebi olan stres saç yıpranmasına da yol açabilir. Sesli bir dönem geçiriyor olmak saçlarda kuruluk ve yıpranmaya yol açacak bu durum egzama ve kepek gibi problemler ile karşı karşıya kalmanıza sebep olacak.

pH Dengesi
pH dengesi saç için oldukça önemlidir. pH dengesinin sağlamak için kullandığınız ürünlerin değerlerine dikkat etmeli ve saç yapınız için uygun olan ürünlerden yana tercih yapmalısınız. Aksi halde birçok farklı problem ile karşı karşıya kalmak söz konusu olabileceği gibi saç köklerinin zarar görebilir ve saç telleriniz sağlıksız bir görüntüye sahip olabilir.

Beslenme Yetersizliği
Saçların daha sağlıklı bir görüntüye sahip olması için vitamin ve mineral tüketimine kesinlikle dikkat edilmesi gerekir. Yanlış diyetler ya da beslenme yetersizliği gibi problemler saçların yıpranmış bir görüntüye sahip olmasına sebep olabilir.

Yanlış Saç Bakım Uygulamaları
Pek çok kişi saçlarının daha sağlıklı gözükmesi için çeşitli bakımlar yaptırıyor olsa da saç yapınız için uygun olmayan bir bakım saçlarınızın daha çok hasar görmesine yol açacaktır. Tercih ettiğiniz saç bakım uygulamalarında kullandığınız ürünlerin sizin için uygun olduğundan emin olmanız gerekir.

Saça Zarar Veren Alışkanlıklar
Saçlara zarar veren ve yıpranmasına yol açan birçok farklı alışkanlık bulunmaktadır. Bu alışkanlıklar pek çok kişinin farkında olmadan gerçekleştirdiği uygulamalardır.
 
Sıcak Duş Almak: Normalden çok daha sıcak su ile banyo ya da duş almak saçlarınızın yıpranmasına neden olabilir. Sıcak su saçlarınızı esnetir ve görüntüsünün sönük olmasını sağlar.
Saçları sıklıkla yıkamak: Saçların en az 1 gün ara ile yıkanması gerekmektedir. Saçı her gün yıkamak doğal yağın kaybedilmesine neden olur ve bu durum saçın yıpranmış bir görüntüye sahip olmasını sağlar.
Agresif bir şekilde taramak: Pek çok kişi farkında olmadan saçlarını agresif bir şekilde taramakta ve tarama esnasında meydana gelen sertlik saç tellerine zarar vermektedir. Bu durum genellikle saçlarını taramak da zorlanan kişiler tarafından gerçekleştirilen bir alışkanlıktır. Saçlarınızın kolay taranabilmesi için çeşitli ürünler kullanarak bu problemin önüne geçebilirsiniz.
Nemli Saçlarla Uyumak: Saça zarar veren alışkanlıklar arasında bulunan bir diğer alışkanlık ise nemli saçlarla uyumaktır. Saçınızı tamamen kurutmadan uyumak nemli kalmasına ve bu durumda uyku esnasında zarar görmesine yol açabilir.
 

Kuru ve Yıpranmış Saç Nasıl Onarılır?

Kuru ve yıpranmış saçlar rahatsız edici bir görüntüye sahip olmaları sebebiyle pek çok kişi tarafından çözüm aranan bir problem haline gelmiştir. Bu noktada kuru ve yıpranmış saçlarınızı onarmak için öncelikle hangi sebep dolayısıyla böyle bir problem yaşadığınızı tespit etmeniz gerekir. Ardından yıpranmış saçlarınızı onarmak ve daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmalarını sağlamak için tercih edebileceğiniz farklı yöntemler bulunmaktadır.

Saçlarınızı Haftada İki veya Üç Kez Yıkayın.
Kuru ve yıpranmış saçların en önemli nedeni saçları çok sık yıkamaktır. Saçların her gün yıkanması doğal yağın kaybedilmesine yol açar ve bu durum saçlarda kuruluk yapar. Saçlarınızı mutlaka bir gün ara vererek ve mümkünse haftada 2 ya da 3 kez yıkamanız önerilmektedir. Bu sayede saçlarınız kuruluk problemi yaşamayacak ve doğal yağı saçı besleyerek daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmasını sağlayacaktır. 

Haftada 1 Kez Saç Maskesi Gibi Derin Bakım Uygulaması Yapın
Groomed markası tarafından üretilen keratin saç maskesi saçlarınızın kısa süre içerisinde onarılmasını sağlar. İçeriğinde saç için zararlı hiçbir madde bulundurmayan saç maskesini haftada bir kez uygulayarak derinlemesine bakım yapabilirsiniz. Saç bakım maskesi saçlarınızı yalnızca yumuşatmak ile kalmayacak, bunun yanı sıra daha parlak ve sağlıklı bir görüntüye sahip olmasını sağlayacaktır.

Düzenli Saç Kesimi Yapın
Saçlar herhangi bir kimyasal uygulama ile karşı karşıya kalmasalar dahi zaman içerisinde yıpranabilirler. Bunun için saçlarınızı düzenli olarak kestirmek daha sağlıklı bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

Haftada 1 Kez Saç Derinize Doğal Yağlarla Masaj Yapın
Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ya da badem yağı gibi doğal yağlarla saç derinize masaj yaparak yıpranmaya sebep olan yağ eksikliğini giderebilirsiniz. Böylelikle saç köklerinin beslenmeye başlayacak ve bu durum saç tellerinizin daha parlak ve sağlıklı bir görüntüye kavuşmasını sağlayacaktır.

Sülfat, Paraben, Alkol İçeren Şampuanlardan Kaçının.
Sülfat saçları temizlediği düşünülen bir madde olsa da saç için oldukça zararlıdır ve saç derisinin alerjik reaksiyonlar ile karşı karşıya kalmasına yol açar. Yıpranmış saçlarınızı daha sağlıklı hale getirmek istiyorsanız Groomed markası tarafından üretilen keratin saç şampuanını tercih edebilirsiniz. İçeriğinde sülfat, paraben ve alkol bulundurmayan keratin şampuan saçlarınızın kısa süre içerisinde parlak ve dolgun bir görüntüye kavuşması konusunda büyük bir rol oynamaktadır.

Saçlarınıza Parlaklık Kazandırma ve Yumuşatma İçin Serumlar ve Kremler Kullanın.
Saçlarınız için kullandığınız şampuan kadar, şampuan haricinde kalan bakım ürünleri de büyük bir rol oynamaktadır. Groomed tarafından üretilen keratin saç kremi ve serumları kullanmak saçlarınızın kaybettiği yağı geri kazanmasını sağlar. Böylelikle saçlarınız çok daha kısa süre içerisinde sağlıklı ve parlak bir görüntüye sahip olacaktır. Yıkama sonrasında saç kremi kullanmak tarama esnasında herhangi bir problem yaşamadan kolaylıkla taramanız konusunda sizlere yardımcı olmaktadır.

Sağlıklı Beslenme
Yumurta, et, tavuk, balık ve süt gibi besinleri tüketmek saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Diyet ya da yetersiz beslenme gibi faktörler saçlarınızın zaman içerisinde yıpranmasına yol açar. Yeterli vitamin ve minerali besinlerden almadığınız takdirde saç telleriniz incelecek ve bu durum sağlıksız bir görüntüye sebep olacaktır. Bu gibi bir problem yaşamamak adına mutlaka beslenme tercihlerinizi daha sağlıklı ve saç için iyi gelen besinlerden yana gerçekleştirmelisiniz.

Uyku Öncesi Saç Rutini Oluşturun
Saç rutini herkes için farklıdır ve mutlaka saç tipine uygun şekilde oluşturulmalıdır. Saçlarınıza yeterince hassasiyet göstermemek ya da kullanmanızda bakım ürünlerinin saç tipiniz için uygun olmamasını dile birçok farklı etken, saçlarınızın yıpranmasına ve sağlıksız bir görüntüye sahip olmasına yol açabilir. Bu gibi bir problem yaşamamak ve daha sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız uyku öncesinde saç yapınız için uygun bir rutin oluşturabilir ve böylelikle kısa süre içerisinde saçlarınızın çok daha dolgun ve sağlıklı gözüktüğünü görebilirsiniz.

Saçlarınızı Çevresel Faktörlerden Koruyun
Kuru ve yıpranmış saçların bakımı için çevresel faktörler pek çok kişi tarafından göz ardı edilse de saç sağlığı için oldukça önemlidir ve hava ya da çevre kirliliği gibi birçok farklı etken saç köklerini tıkayarak saçların sağlıksız ve donuk bir görüntüye sahip olmasına yol açar. Bunun için saçlarınızı arındıracak ürünlerden yana tercih yapmak ve saç yapınız için uygun olan ürünlerle bakım gerçekleştirmek çevresel faktörler sebebiyle yıpranan saçlarınızın kısa süre içerisinde eski ve sağlıkl görüntüsüne kavuşmasını sağlayacaktır.

Saç Tipine Uygun Ürünleri Tercih Edin
Saç bakımı esnasında yapılan en büyük hataların arasında saç tipi için uygun olmayan ürünlerden yana tercih yapmak bulunmaktadır. Bu durumda tercihinizi kesinlikle saç tipinize uygun bir üründen yana yapmanız önerilmektedir. Eğer saçlarınızın yıpranmış olması sebebiyle kötü gözüktüğünü düşünüyorsanız öncelikle yıpranmanın hangi sebep dolayısıyla gerçekleştiğini tespit etmeniz gerekir. Dolayısıyla kuru ve yıpranmış saç nasıl onarılır sorusuna verilmesi gereken yanıt herkes için farklıdır. Kuru ve yıpranmış saçlar genellikle sürekli olarak yıkanıyor olmaları sebebiyle doğal yağı kaybeden saçlar olarak bilinmektedir. 

Saçınızın doğal yağını geri kazanması için yıkama aradıklarınızı uzatmalı ve saçlarınız için uygun bir şampuan kullanmalısınız. Kullandığınız şampuan ya da saç bakım ürünlerinin içerisinde sülfat veya alkol bulunuyorsa bu durum saçlarınızın sönük gözükmesine yol açacaktır. Alkol, paraben ya da sls gibi maddeleri içerisinde barındırmayan dolayısıyla saç için sağlıklı saç bakım ürünlerinden yana tercih yaparak saçlarınızın kısa süre içerisinde çok daha sağlıklı bir görüntüye kavuştuğunu görebilirsiniz.




 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için