0

Kuru Ciltler İçin En İyi Bakım Önerileri

Kuru Ciltler İçin En İyi Bakım Önerileri

Kuru Ciltler İçin En İyi Bakım Önerileri
  • 20 Mart 2023, Pazartesi
  • 605
Kuru ciltler için en iyi bakım önerileri hem kadın hem de erkekler tarafından merak edilir. Özellikle kış aylarında yoğun olarak yaşanan bir problem olan kuru cilt pek çok insanda görülen ve gerekli bakım yöntemleri uygulanmadığı takdirde oldukça rahatsız edici bir problem haline gelen cilt tipidir. 

Eğer siz de kuru bir cilde sahip olduğunuz için bakım önerileri hakkında araştırma yapıyorsanız cilt tipinize uygun olarak tercih edebileceğiniz birçok farklı yöntem ve öneri olduğunu dile getirmek yanlış olmayacaktır.   

Cilt Neden Kurur?

Cilt neden kurur sorusu internet üzerinde en sık araştırılan ve bakım yöntemleri hakkında araştırma yapmadan önce merak edilen bir soru olsa da tek bir şekilde yanıtlanması mümkün değildir. Cildinizin kuru olmasına yol açabilecek birçok farklı etken olduğunu dile getirmek mümkündür. Bu etkenleri listelemek gerekirse;

Genetik Olarak Cilt Tipinin Kuru Olması:

Kuru bir cilt tipine sahip olmanın en önemli ve ilk sebebi genetik olarak cilt tipinin kuru olması olarak bilinmektedir. Eğer kurumaya meyilli bir cilde sahipseniz bu genellikle genetik olarak cilt tipinizi kuru olması ile alakalı olarak gerçekleşmektedir. Tercih edebileceğiniz bakım ürünleri sayesinde genetik olarak kuru olan cildinizi sizlere problem yaşanmasını engelleyebilir, bu sayede daha parlak ve canlı gözüken bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yeteri Kadar Su İçmemek:

Su insan vücudu için en önemli etkenlerin arasında yer almaktadır ve yeterli miktarda tüketilmediği takdirde insan vücudunda pek çok farklı soruna yol açabilir. Eğer cildinizde çekilme hissi yaşıyorsanız ve buna bağlı olarak kuruluk gözlemliyorsanız duruma sebep olan en önemli etken yeteri kadar su içmemek olabilir. Bunun yanı sıra gideri kadar su içmemek insanların kendisini yorgun hissetmelerine ve gün içerisinde işlerine odaklanamamalarına da yol açabilir.

Dengesiz Beslenme:

Cildi için bir çok farklı ürün kullanan ancak buna rağmen cildinde herhangi bir değişiklik göremeyen pek çok kişi bu soruna yol açabilecek etkenler hakkında araştırma yapmaktadır. Bu noktada kullandığınız cilt bakım ürünleri kadar beslenme şeklinizin de cildinizin sağlığına etkili olduğunu dile getirmek kesinlikle yanlış olmayacaktır. Yeterli miktarda vitamin ve mineral almamak ya da dengesiz beslenme alışkanlıklarına sahip olmak cildinizin kurumasına yol açabilir.

Sigara Kullanmak:

Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar cilt kuruluğuna yol açabilen en önemli etkenler olarak bilinmektedir. Sigara kullanmak ile meydana gelen duman gözenekleri tıkamakta ve bu durum cildinizin kuruluk problemi yaşamasına yol açmaktadır. Bu noktada sigara kullanmanın cilt için oldukça zararlı olduğunu dile getirmek doğru olabileceği gibi, mümkün olduğu takdirde sigara içilen ortamlardan da uzak durmanız önerilmektedir.

Yanlış Kozmetik Kullanımı:

Cilt bakım ürünleri cildin daha güzel bir görüntüye sahip olması ve daha sağlıklı gözükmesi için kullanılsa da bazı durumlarda cilt yapınıza uygun olmayan ürünlerin kullanımı kuruluk yaşamaya yol açabilir. Yanlış kozmetik kullanımı sebebi ile cilt kuruluğu yaşamamak adına mutlaka kullandığınız ürünlerin cilt tipinize uygun olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Sert Peelingler:

Peeling cilt bakım rutininizde mutlaka olması gereken bir üründür. Bu ürün sayesinde cildinizdeki ölü derileri temizleyebilir ve böylelikle gözeneklerinin açılarak daha canlı bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak peeling ürünlerinde kendilerine göre sertlik dereceleri olduğunu ve cildiniz için uygun olmayan sert peelingler kullandığınızda cildinizin kuruluk problemi yaşayabileceğini bilmelisiniz.

Çok Sıcak veya Çok Soğuk Su:

İnsanlar uyandıkları anda ilk olarak yüzlerini yıkamak ve böylelikle güne başlamak ister. Bunun yanı sıra yapılan cilt bakımları gibi pek çok farklı sebeple gün içerisinde pek çok kez yüzünüzü yıkıyor olabilirsiniz. Eğer yüzünüzü çok sıcak veya çok soğuk su ile yıkıyorsanız, bu durumda cildinizin kurulmasına yol açabilir. Bu durum banyo esnasında tercih ettiğiniz su sıcaklığı içinde geçerlidir. 

Korunmasız Uzun Süre Güneş Işığına Maruz Kalmak:

Güneş D vitamini açısından çok zengin olsa da korunmasız uzun süre güneş ışığına maruz kalmak çok büyük problemlere yol açabilir. Bu gibi bir problem yaşamamak adına yaz ya da kış mevsimi fark etmeksizin her gün güneş koruyucu krem kullanmanız önerilir. Bu sayede cildinizde meydana gelen kuruluğun azaldığını gözlemleyebilirsiniz.

Cildi Yeteri Kadar Nemlendirmemek:

Nemlendirici her cilt tipi için mutlaka ihtiyaç duyulan en önemli cilt bakım ürünüdür. Kuru ciltler için en iyi bakım önerileri arasında cildinize uygun bir nemlendirici kullanmak bulunur. Bu durum özellikle kuru bir cilt tipine sahip kişiler için çok daha önemlidir ve kesinlikle doğru nemlendiriciler ile nemlendirilmesi gerekir. Ciltte meydana gelen kuruluk problemine sebep olan en önemli etken cildi yeteri kadar nemlendirmemek olarak bilinmektedir.

Öneri > Groomed Nemlendirici Losyon ürünümüzü inceleyebilirsiniz.

Sıcak Suyla Uzun Süren Duşlar Almak:

Sıcak su cilde en çok kurutan faktörlerin arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra sıcak suyla uzun süren duşlar yapmak meydana gelen buhar sebebiyle de vücudunuzdaki su oranının azalmasına ve bu durumda cildinizin kuruluk problemi yaşamasına yol açabilir.

Kuru Cilt Özellikleri

Pek çok insan tarafından yaşanılan bir problem olarak ele alınabilecek olan kuru cilt en genel tanımı ile bir cilt tipidir. Eğer cilt tipiniz hakkında merak duyuyor ve bu sebeple kuru cilt özellikleri hakkında araştırma yapıyorsanız kuru bir cilde sahip olduğunuz takdirde anlamanızı sağlayacak çok belirgin özellikleri olduğunu dile getirmek mümkündür.

Gerginlik Hissi:

Kuru bir cilde sahip olduğunuzu gösteren en önemli özellik gerginlik hissi olarak bilinmektedir. Vücudunuzda meydana gelen gerginlik hissi özellikle soğuk havalarda yaygın olarak görülen bir kuru cilt özelliği belirtisidir.

Kaşıntı:

Kuru bir cilt tipine sahip olduğunuzu gösteren birçok farklı belirti ve özellik olduğunu dile getirmek yanlış olmayacaktır. Bu belirtilerin arasında ise kaşıntı gelmektedir. Yeterli miktarda nemlendirmediğiniz takdirde meydana gelecek olan bu belirti oldukça rahatsız edici bir histir.

Pul Pul Dökülme:

Yeteri kadar nem seviyesine sahip olmayan kuru ciltlerin en belirgin özelliği pul pul dökülme olarak bilinmektedir. Özellikle cildinizde yeteri kadar nemlendirmeden herhangi bir makyaj ürünü kullandığınız takdirde meydana gelen bu görüntü, kuru bir cilt tipine sahip olduğunuzu göstermektedir.

Soyulma:

Kuru cilt tiplerine sahip olduğu bir diğer önemli özellik ise soyulma problemi olarak bilinmektedir. Özellikle alın bölgesinde yaygın olarak görülen bu problem kuru bir cilt tipine sahip olduğunuzu göstermektedir.

Kuru Ciltler İçin Bakım Önerileri

Kuru ciltler için bakım önerileri sayesinde oldukça rahatsız edici bir cilt problemi olan kuruluk sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Cilt Tipinize Uygun Nemlendirici Kullanmak:

Cilt tipinize uygun nemlendirici kullanmak cilt kuruluğunu azaltacak ve cildinizin daha ferah hissetmesini sağlayacaktır. Groomed tarafından üretilen Calendula Balm, kuru ciltler için en ideal ürünlerin arasında yer almaktadır. Cilde ihtiyacı olan nemi veren ve bir kullanımdan itibaren fark edilir bir canlılık hissi yaratan Groomed Calendula Balm, nemsiz kalan ve pul pul dökülen cilde ihtiyacı olan nemi vermektedir.

Kuru Ciltler İçin Yüz Temizleme Jeli Kullanmak:

Gün içerisinde yüzde kalan makyaj ya da hava kirliliği sebebiyle tıkanan gözenekler cilt kuruluğuna yol açabileceği gibi gün sonu yüz temizleme jeli kullanarak bu problemin önüne geçebilirsiniz. Kuru ciltler için yüz temizleme jeli kullanmak cildinizin daha sağlıklı ve canlı gözükmesini sağlayacaktır.

Bol Su İçmek:

Bol su içmek her cilt tipi için oldukça önemlidir ancak özellikle kuru bir cilt tipine sahipseniz mutlaka gün içerisinde bol su tüketerek cildinizde meydana gelen kuruluk probleminin önüne geçmeye çalışmanız gerekmektedir.

Güneş Kremi Kullanmak:

Kuru ciltler için en iyi bakım önerileri arasında bulunan güneş kremi kullanmak da kuru cilt tipleri için en önemli bakım önerilerinden biridir. Bu sayede güneşin zarar vereceği etkileri için cildinize önlem alabilir, bu sayede daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Dengeli ve Sağlıklı Beslenmek:

Dengeli ve sağlıklı beslenmek yalnızca kuru cilt tipleri için değil tüm cilt tipleri için en önemli bakım önerilerinden biri olarak bilinmektedir. Fakat özellikle kuru bir cilt tipine sahip olan insanlar dengeli ve sağlıklı beslenmeye daha fazla özen göstererek ciltlerinde meydana gelen kuruluk problemini ortadan kaldırabilir.

Sabun, Alkol ve Parfüm İçeren Ürünlerden Uzak Durmak:

Kuru ciltler için en iyi bakım önerileri arasında bulunan birçok farklı ürün bulunmaktadır. Birçok insan cilt bakımı konusunda farklı ürünler kullanmakta ancak kullandıkları ürünler konusunda yeterli bilince ve bilgiye sahip olmamaktadır. Eğer kuru bir cilt tipine sahipseniz ve bu problemin önüne geçmek istiyorsanız sabun, alkol ve parfüm içeren ürünlerden uzak durmak gerekmektedir.

Cildinize İyi Gelecek Yağlar Kullanmak:

Kuru bir cilt tipine sahipseniz cildinize iyi gelecek yağlar kullanmak kuruluk problemini ortadan kaldırmanız konusunda sizlere yardımcı olabilir.
  1. Jojoba yağı: Cildinizde meydana gelen kuruluk problemini ortadan kaldırmak amacıyla tercih edebileceğiniz yağların başında jojoba yağı gelmektedir. Cildinizin daha nemli ve sağlıklı gözükmesini sağlayacak olan bu ya haftada 2 ya da 3 kere kullanılabilir.
  2. Zeytinyağı: Zeytinyağı cilt kuruluğuna en iyi gelen ürünlerden biridir ve doğal şekilde elde edilmiş zeytinyağı cilt bakım ürünü olarak kullanıldığı takdirde kuruluğu kısa süre içerisinde ortadan kaldıracaktır.
  3. Dimetikon: Saç kremleri ve şampuanlarda yumuşatıcı olarak kullanılan dimetikon, cilt bakım ürünü olarak kullanıldığı takdirde ciltte meydana gelen kuruluk probleminin önüne geçilmesini sağlamaktadır. Sahip olduğu özellikler kuru ciltler için en iyi bakım önerileri arasına girmesini sağlamaktadır.
  4. Gliserin: Cildin daha sağlıklı bir görüntüye sahip olması için oldukça önemli bir rol oynayan gliserin özellikle kuruluğa bağlı olarak egzama gibi cilt problemleri yaşayan hastalar tarafından yaygın olarak tercih edilmekte ve tercih edildiği takdirde kuruluk sorununun önüne geçmektedir.
  5. Hyalüronik asit: Hyalüronik asit sabah ve akşam temiz cilde uygulandığı takdirde kuruluk sorununun önüne geçen en önemli cilt bakım ürünlerinden biri haline gelmektedir. Bunun yanı sıra cildi pürüzsüz eleştiren ve ince çizgilerin görünümünü azaltan hyalüronik asit en çok tercih edilen cilt bakım ürünleri arasında yer alır.
  6. Laktik asit: Cilt kuruluğu için kullanılmakta olan laktik asit cilt bakımı rutinlerinizi arasında bulunabilecek ve haftada 2 ya da 3 kez tercih edebileceğiniz bir üründür. Kuru ciltler için en iyi bakım önerileri arasında bulunan laktik asit akşamları tercih edilmelidir.
  7. Lanolin: Lanolin cilde oldukça faydalı olan ve genellikle krem yapıda bulunan bir üründür. Cildinizin daha sağlıklı gözükmesini sağlayacak olan bu ürün kuruma probleminin önüne geçerek canlı bir görüntü elde etmeniz konusunda da sizlere yardımcı olacaktır.
  8. Vazelin: Eğer çok kuru bir cilde sahipseniz vazelin de cilt bakım rutinlerini de arasına ekleyebileceğiniz bir ürün olarak bilinmektedir. Yüzünüzde yoğun olarak kuruluk problemi yaşanan bölgelere sürebileceğiniz vazelin kuruluk problemini kısa süre içerisinde ortadan kaldıracaktır. 
  9. Shea yağı: Egzama ve kaşıntı gibi problemler adına oldukça faydalı olan shea yağı kuruluk sorununu giderebilmek adına kullanabileceğiniz en önemli cilt bakım ürünlerinden biridir.

 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için