0

Kozmetik Ürünleri Son Kullanma Tarihi Ve Orijinalliğini Sorgulama

Kozmetik Ürünleri Son Kullanma Tarihi Ve Orijinalliğini Sorgulama

Kozmetik Ürünleri Son Kullanma Tarihi Ve Orijinalliğini Sorgulama
  • 17 Şubat 2023, Cuma
  • 19385
Kozmetik ürünleri son kullanma tarihi ve orijinalliği sorgulama yeni bir kozmetik ürünü alındığında ya da belirli bir süredir kullanmanın sebebiyle ambalajının silinmeye başladığı ürünler hakkında yapılan bir araştırmadır. Kozmetik ürünleri cilt ile direkt olarak temas eden ürünler olmaları sebebiyle kesinlikle orijinal olmaları gereken ve son kullanma tarihinden sonra kullanmanın çok tehlikeli olabilecek ürünlerdir. Son kullanma tarihi geçen kozmetik ürünlerinin kokusunda, renginde ve kıvamında küçük değişiklikler olabilir. 

Ancak pek çok kozmetik ürününün son kullanma tarihi geçse bile gözle görülebilecek herhangi bir değişiklik olmaması kişilerin kullanmaya devam etmesine neden olmaktadır. Fakat bu durumun kesinlikle çok yanlış olduğunu ve orijinal olduğundan emin olmadığınız ve tarihi geçen hiçbir kozmetik ürünü kullanmamanız gerektiğini mutlaka dile getirmek gerekir.

Son Kullanma Tarihi Nerede Yazar?

Kozmetik ürünlerin son kullanma tarihi nerede yazar sorusuna pek çok ürünün ambalajında bazı kısaltmalar bulunduğu ve bu kısaltmaların genellikle “M” harfi ile anlatıldığı yanıtı verilebilir. İngilizce “month” yani “ay” kelimesinin kısaltılması ile elde edilmiş “M” harfi kozmetik ürünleri üzerinde 3M, 6M ya da 12M gibi ibareler ile yer almaktadır. Ambalajlarda yer alan bu ibareler ürünün açılmasından itibaren kaç ay boyunca kullanılabileceği konusunda kullanıcıları bilgi vermektedir. Örneğin bir kozmetik ürünün üzerinde 6M ibaresi yer alıyorsa bu ürünün kullanılmasından itibaren 6 ay içerisinde kullanılması ve ardından kullanılmaması gerektiği anlaşılmaktadır.

Kapak Açımı İbaresi

Kozmetik ürünlerin son kullanma tarihleri hakkında araştırma yapan pek çok kişi kapak açımı ibaresi ile karşılaşmaktadır. Kozmetik ürünler için kullanılan kapak açımı ibaresi net bir tarihten ziyade belirli bir süreyi kapsayan durumlarda kullanılmakta olan bir terimdir. Örneğin son kullanma tarihi için “12M” ibaresi yer alıyorsa bu kapak açılımından itibaren 12 aylık süreç içerisinde ürünü kullanabileceğiniz ardından kullanım için uygun olmayacağı yani son kullanma tarihinin geçeceğini göstermektedir. Belirli bir son kullanma tarihi olmayan kozmetik ürünleri için kapak açımı ibaresine dikkat etmek gerekir.

Batch Kodu ve Lot Numarası

Bazı Kozmetik ürünlerinin ambalajlarında batch kodu ve lot numarası da yer almaktadır. Bir sayı ve harf kombinasyonundan oluşmakta olan bu numara ürünün üretim tarihini göstermekte ve böylelikle orijinalliği anlaşılmaktadır. Bu kod ile Sorgulama yaparak kullanmakta olduğumuz kozmetik ürünlerin orijinal olup olmadığı hakkında daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz. 

Saklama Koşulları

Kozmetik ürünlerin saklama koşulları içerisinde yer alan bileşenlere göre değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple pek çok ürünün üzerinde gerekli saklama koşulları yer almaktadır. Genellikle 25 derecede, kuru ve karanlık yerde muhafaza edilmesi gereken kozmetik ürünler son kullanma tarihleri gelene kadar bu şekilde kullanılmaya devam edilebilir.

Groomed Kozmetik Ürünleri Orijinal mi?

Pek çok faydası sebebiyle her geçen gün daha fazla kişi tarafından kullanılmakta olan Groomed ürünleri hakkında yapılan en yaygın araştırma Groomed cilt bakım ve kozmetik ürünleri orijinal mi olmaktadır. Orijinal olduğu bilinen Groomed Cilt Bakım Ürünleri üzerinde yer alan batch kodu ve lot numarası ile denetleme yapabilirsiniz.

Ürünlerin Orijinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kozmetik ürünlerin orijinal olduğu nasıl anlaşılır sorusuna verilebilecek çeşitli yanıtlar bulunsa da en temel yöntem ürünün orijinal satış sitesine girerek model tasarımını kontrol etmektir. Bunun yanı sıra orijinal ürünlerde seri numaraları yalnızca kutu üzerinde değil ürün üzerinde de yer almaktadır. Tüm bunların haricinde Sağlık Bakanlığı'nın uygulamalarından biri olarak bilinen ürün takip sistemi sayesinde satın aldığınız ürünlerin orijinal olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde cildiniz ile direkt olarak temas halinde olan kozmetik ürünlerin orijinal olup olmadığı konusunda net bir bilgi ele etmek mümkün hale gelmektedir.
 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için