0

Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
  • 27 Mart 2023, Pazartesi
  • 1104
Beden temizliğinin ve bakımının olmazsa olmazı saç bakımı ve saç bakımının en zor olanı kıvırcık saç bakımı nasıl olmalıdır, kıvırcık saç bakımında nelere dikkat edilmelidir. Yazımızın içeriğinden faydalanabilirsiniz.

Saç temizliğinde kullanılan su, şampuan ve saç kremi saç yıkama ürünleri oldukça önemlidir. Bazı ürünler saçımızı beslerken bazıları da saçlarda kırılma yıpranma gibi probleme yol açmaktadır.

Hemen herkes hayatında birkaç defa da olsa saç boyatma, saç kestirme, saç düzleştirme, fön çektirme gibi saçların
a işlem uygulamaktadır. Bu uygulamaların saçlara zarar vermemesi için yanlış uygulamalardan kaçınmak gerekmektedir.

Kıvırcık saça sahip olanlar kendilerine farklı bir tarz katan kıvırcık saçlarını çok beğenirken bakımı konusunda da bir
hayli dikkat etmeleri gerekmektedir.
Kıvırcık saçlarda karşılaşılan en büyük sorunlardan biri saçın kabarmasıdır. Elektriklenme de yine kıvırcık saç için kaçınılmaz bir sorun haline gelmektedir. Bu sorunların önüne geçmek için kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır, iyi bilmek ve doğru uygulamalar yapmak gerekmektedir.

Kıvırcık saç bakımı, düz saçtan farklıdır ve daha özen gerektirmektedir. Böylelikle kıvırcık saçların bakımı konusunda doğru bilgiler edinmek son derece önemlidir. Kıvırcık saç bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar yazımızda başlıklar halinde belirtilmiştir.

Kıvırcık Saç Islaklığını Alıp Kurulayın

Kıvırcık saçlar için kurutma esnasında yapılan yanlışlar saça zarar vermektedir. Birçok kişi saçlarını yıkadıktan sonra direkt olarak saç kurutma makinesi ile kurutmaktadır. Oysaki bu uygulama kıvırcık saçlar için yanlış bir uygulama olmaktadır.
Duştan çıktıktan sonra kıvırcık saç ıslaklığını alıp kurulayın bir havlu yardımıyla. Daha sonra fön makinesi kullanarak saçlarınızı iyice kurutabilirsiniz. Saçlarınızı kuruturken yüksek ısıda fön makinesini kullanmamanız gerekmektedir. Aksi halde saçlarınız zarar görür ve aşırı kurur.

Kıvırcık Saçı Yıkama Esnasında Karıştırmamaya Dikkat Edin

Kıvırcık saçlar için yıkama esnasında uygulayacağınız yıkama şeklide büyük önem arz etmektedir. Saçlarınızı nazikçe masaj yaparak yıkamanız gerekmektedir.
Birbirine geçmiş olan saç tellerinizi iyice karıştırarak yıkarsanız buklelerin hacminde bozmaya sebep olabilirsiniz. Kıvırcık saçı yıkama esnasında karıştırmamaya dikkat edin bu sayede saç tellerinizin doğallığını koruyun ve tarama esnasında zorluk yaşamayın.

Kıvırcık Saçlarda Yanlış Yönde Tarama ve Kurulama

Kıvırcık saçları taramanın sizin için yorucu bir iş haline gelmesini istemiyorsanız kıvırcık saç tarama şeklini iyi bilmeniz gerekmektedir.
Kıvırcık saç herkesin sahip olmak istediği saç tarzıdır. Havalı bir görümünün olması ve her yüz tipine yakışması kıvırcık saç özellikle bayanları cezp etmektedir.

Kıvırcık saçınızı tararken anında elektriklenme, kabarma gibi sorunlarla karşılaşmanız kaçınılmazdır. Kıvırcık saçlarda yanlış yönde tarama ve kurulama problemlerinin önüne geçmek için şunlara dikkat etmeniz gerekmektedir;
Geniş dişli saç taraklarını kullanarak tarama esnasında saç tellerinizin birbirine dolaşmasını engellersiniz.
Kuru saçların taranması zor ve meşakkatli bir iştir. Buna bir de kıvırcık saçlar dahil olunca tarama işlemi daha güç hale gelmektedir. Bu sebeple saçlarınızı yıkarken uygun olan ürünü seçmelisiniz.

Kıvırcık saçları rahatça taramanın bir diğer yolu ise saçlarınızı durulamadan önce saç kremi kullanarak saç tellerinizi beslemelisiniz. 
Özellikle kıvırcık saçları kuru iken tarama işlemi yaparsanız saç tellerinizde kırılma olur. Aynı zamanda saçlarınız kabarır. Dolayısıyla saçlarınızı nemli iken taramanız gerekmektedir.

Kıvırcık Saç Bakımı İçin Saç Kremi Kullanın

Bütün saç tipleri gibi kıvırcık saçlar içinde besleyici ürünler kullanılması büyük önem arz etmektedir. Düz saçlardan farklı olarak kıvırcık saçlar daha çabuk kurur ve nemden yoksun olurlar.

Yapısı gereği çabuk kabaran ve kuruyan kıvırcık saç bakımı için saç kremi kullanın ki saçlarınız kökten uca beslenerek nem oluşumunun sağlanmasına yardımcı olun.

Kıvırcık saçları kurutma esnasında fön makinasının vermiş olduğu ısıya dayanıklı saçlarda yine saç kremi kullanımı sayenizde oluşmaktadır.
Kıvırcık saçlarda kullanmış olduğunuz doğru saç kremi kullanımı sayesinde saçlarınız yıpranmadan kolayca taranır. Saç kreminin kıvırcık saç bakımındaki diğer bir fonksiyonu ise saçlara canlılık kazandırarak gür saç telleri oluşturmasıdır.

Kullandığınız saç kremine göre kullanımdan sonra bazen saçlarınızı bol su ile durulayacağınız gibi bazen de olduğu gibi bırakabilirsiniz. 

Kıvırcık Saçta Yatarken Bone Kullanın
Kıvırcık saça sahip olan bireyler, saçlarını çok severek kullanmanın yanı sıra bakımları konusunda da bir hayli özen göstermeleri gerekmektedir.
Düz saçlara nazaran bakımı, taranması ve buklelerin doğal kalması biraz daha zordur. Bu nedenle kıvırcık saçı olanlar günün her diliminde saçlarına dikkat etmeye özen gösterirler.

Kıvırcık saçların her türlü bakımı yapıldıktan sonra diğer bir bakım önerimiz ise kıvırcık saçta yatarken bone kullanın, olmaktadır.
Kıvırcık saçlarda bone kullanmanın amacı ise çok çabuk kuruyan kıvırcık saçlarınızı nemli tutmak ve birbirine sürtünerek kırılmasını önlemektir.
Boneler aynı zamanda kıvırcık saçlarınızın buklelerinin birbirine girerek saç tellerinizin zarar görmesini engellemektir.

Kıvırcık Saçlar İçin Açıcı Krem Ya Da Sprey Kullanın
Kıvırcık saçlar için vazgeçilmez bir bakım ürünü olan açıcı saç kremleri ve spreyleri kullanımı sayesinde kıvırcık saçlara birçok fayda sağlamaktadır.
Kıvırcık saçlar çabuk kabarmasından ve elektriklenmesinden dolayı düz saçların aksine taranmaya daha fazla ihtiyaç duyarlar. Kıvırcık saçlar için açıcı krem ya da sprey kullanın ki saçlarınızı ihtiyaç duyduğunuz her an daha kolay ve rahat bir şekilde tarama imkanına sahip olun.

Saç spreyleri çabuk karışmaya meyilli kıvırcık saçlar için etkili bir çözüm yöntemi olmaktadır. Ayrıca saç spreyleri ve saç açıcı kremler kıvırcık saçların daha rahat şekil almasını da sağlamaktadır.

Kıvırcık saçlar kolay açılmadığı için tarama esnasında saç açıcı krem ya da saç spreyi kullanılması son derece önemlidir. Bu sayede kıvırcık saçlar tel tel açılacak ve daha güzel bir görünüme sahip olacaksınız.

Kıvırcık Saçı Çok Sık Yıkama
Her saç stilinin yıkanma şekli ve zamanı iyi bir saç bakımı için büyük önem arz etmektedir. Saçlarınınız yağlandığını düşünerek hemen yıkamak yerine hangi saç stiline sahipsiniz ve ne kadar sıklıkta yıkamanız gerekir, gibi saç bakımı araştırmasını yapmak saçlarınız için daha faydalı olacaktır.
Kıvırcık saçlarda kuruma ve kırılma gibi saç problemleri daha sık yaşandığı için çok sık yıkamak bu durumu daha kötü hale getirmektedir. Dolayısıyla kıvırcık saçı çok sık yıkama, kıvırcık saçlar için uygun olmamaktadır.

Kıvırcık saça sahip olanların haftada iki defa saçlarını yıkamaları araştırma sonuçlarına göre yeterlidir. Kıvırcık saçlar sık sık yıkandığı takdirde buklelerde bozulma meydana gelebilir.

Düz saçların aksine az yağlanan kıvırcık saçları daha az yıkayarak daha dolgun ve gösterişli kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kıvırcık Saçlılarda Uyurken Saten Yastık Kılıfı Kullanımı
Her türlü bakımını yaptığınız kıvırcık saçlarınızın gece yatarken de bozulmamasını ve rahat bir şekilde taranmasını isteyenlerin, kıvırcık saçlılarda uyurken saten yastık kılıfı kullanımı, işe yarar mı, sorusu araştırma konuları olmuştur.

Kıvırcık saçlar için gece yatarken kullanacağınız saten yastık kılıfı, saçlarınızın kumaş üzerinde takılmadan kaymasını sağlar ve bu sayede saç telleri birbirinin içine girmez. Ayrıca kıvırcık saçlarda saten kullanımı gibi ipek kılıflarda kullanılabilir.

Uyurken birbirine sürtünen saçlarınız, kıvrım oluşturarak taranması güç haline gelmektedir. Bu sorunun önüne geçmek için tercih edeceğiniz saten bir kılıfla saç bakımınızı gece yatarken de yapmış olursunuz.

Yatarken birbirine sürtünen saçlar kırılmaya da sebebiyet verdiğinden ötürü özellikle kıvırcık saçlara sahip olanların sürtünmeyi engellemek için saten kılıf kullanmaları gerekmektedir.

Kıvırcık Saçı Dişli Tarak ile Kullanma
Kıvırcık saçların yıkanmasına, kurulanmasına verilen önem kadar tarama esnasında kullanılan tarak seçimine de aynı önemin verilmesi gerekmektedir. Keza kıvırcık saçlarınız için sarfettiğiniz bütün emekleri yanlış tarak seçimiyle yok edebilirsiniz.

Öncelikle kıvırcık saçları nemli iken taramak yerinde bir karar olacaktır. Kıvırcık saçı dişli tarak ile kullanma saçların kolay açılmasını engellemektedir. Dolayısıyla geniş dişli tarak kullanmak gerekmektedir. Ayrıca esnek kıvırcık saç tarağı kullanırsanız saçlarınızın düğümleri daha rahat çözülecektir.
Sık dişli taraklar kıvırcık saçların açılmasını zorlaştıracağı için seyrek ve esnek dişli tarak seçimi kıvırcık saçlar için ideal olmaktadır.

Kıvırcık Saça Ara Makas Attırmayın
Kıvırcık saçlar için saç kesimi de önemlidir. Kıvırcık saçların şekil alması zor bir işlemdir. Kıvırcık saçların kabarmadan kolayca şekil alması için kestirme esnasında iyi uygulanan kesim şekli önemlidir.

Kuaförlerin sıkça tercih ettiği ara makas kullanımı kıvırcık saçlar için iyi bir tercih olmamaktadır. Kıvırcık saça ara makas attırmayın çünkü ara makas saçların ciddi anlamda kabarmasına sebep olmaktadır.

Kıvırcık saç kesiminde ara makas yerine katlı kesim daha kullanışlı olmaktadır.

Kıvırcık Saç Şampuan Seçimi
Kıvırcık saçlar için büyük bir sorun haline gelen buklelerin çabuk kuruması ve cansızlaşması kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır, sorusunu daha yaygın hale getirmektedir.

Kıvırcık saç bakımında en önemli konulardan bir tanesi de kıvırcık saça uygun şampuanın seçilmesidir. Kıvırcık saçlar diğer saçlara göre daha çabuk kurur ve yıpranır. Bu sebeple normal şampuanlarda bulunan çok köpürten sülfat maddesinden uzak durulmalıdır.
Çok köpüren şampuanlar saçların kurumasına neden olduğu için kıvırcık saç şampuanı seçimi ona göre yapılmalıdır.

Kıvırcık Saçı Islak İken Kestirmeyin
Kuaföre gittiğinizde kıvırcık saçlı iseniz gelişigüzel saçlarınızı kestirmemelisiniz. Saçlarınızın kestirme şekli, kullanılan makas çeşidi ve saçınızın ıslak veya kuru olması kıvırcık saçların kesiminde önem teşkil etmektedir.

Kuaföre gittiğinizde saçların ıslak bir şekilde kesildiğine şahit olursunuz. Burada dikkat edilmesi gereken kıvırcık saçı ıslak iken kestirmeyin; çünkü kıvırcık saçlar ıslak iken kabarıklığı azalır ve daha uzun görünür. Dolayısıyla ıslak şekilde kesilen saçlarınız uzun gibi görünürken kuruduğu zaman saçınızın daha kısa olduğunu göreceksiniz.

Islakken kesilen saçınızın boyundan memnun olabilirsiniz fakat kuruduğunda bukle boyları kısalacağı için bu durum hoşunuza gitmeyebilir. O yüzden kıvırcık saçınızı mutlaka kuru iken kestirmelisiniz.

Kıvırcık Saça Yüksek Isıda Fön Çektirmeyin
Saçınız ister kıvırcık olsun ister düz olsun bayanların olmazsa olmazı saça çekilen föndür. Hal böyle olunca kıvırcık saça sahip olanların fön çektirirken de dikkat etmesi gerekmektedir. Kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır, araştırması fön çektirmekten vazgeçemeyen kıvırcıklı saçlı bayanların gündeminden düşmemektedir.

Yüksek ısıda çekilen fön saç telleri kurutarak kabarmasına neden olmaktadır. Normalde de çabuk kuruyan kıvırcık saçlar yüksek ısıya maruz kaldığında daha çabuk ve çok kuruyacaktır. Bu sebepten dolayı kıvırcık saça yüksek ısıda fön çektirmeyin ve saçlarınızı yüksek ısıdan uzak tutun.

Kıvırcık Saça Düzleştirme İşlemi Uygulamayın
Birçok bayanın sahip olmak istediği kıvırcık saçlar harika görünümüyle tarz olmaktadırlar. Kadınların en çok bakım yaptırdığı saçlarında, değişiklik yapmakta olmazsa olmazlarıdır.

Saçlara en çok uygulanan işlemlerden bir tanesi de saç düzleştirme olmaktadır. Fakat saç düzleştirme bütün saç stilleri için aynı sonucu vermemektedir.
Saç düzleştiricisi saçların yapısında ve doğallığında bozulmaya neden olduğu için kıvırcık saça düzleştirme işlemi uygulamayın uyarısını yapmakta fayda var. 

Kıvırcık Saça Topuz Stilini Deneyin
Bakımlı ve dolgun kıvırcık saçlara sahip olmak istiyorsanız kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır, detaylarıyla bilmenizde fayda vardır. 
Kıvırcık saç buklelerinin doğallığını bozmadan kullanmanın bir yolu da yatarken ve rüzgârlı havalarda saçlarınızın birbirine yapışmadan kalmasıdır. Böyle durumlarda şık ve havalı bir tarz olan kıvırcık saça topuz stilini deneyin böylece hem hoş bir görüntü elde etmiş olursunuz hem de saçlarınızın kabarmasını ve düğümlenmesini engellemiş olursunuz.





 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için