0

Keçi Sütü Sabunu Nedir?

Keçi Sütü Sabunu Nedir?

Keçi Sütü Sabunu Nedir?
  • 24 Aralık 2019, Salı
  • 3528
Saç ve cilt sağlığına verdiği faydalardan dolayı sıkça bilinen doğal bir bakım ürünüdür. Besleyici özelliği ile anne sütünden sonra vitamin ve protein açısından anne sütüne en yakın süt olarak bilinen keçi sütünün, sabunu da en az sütü kadar faydalıdır. Faydası oldukça çok olan keçi sütlü doğal sabunun kullananları da oldukça fazladır. 

Doğal sabunumuz, sütten aldığı güç ile cildi nemlendirme özelliğine ile ön plana çıkar. Destekleyici yağlar ile bitkisel bir şekilde üretimi gerçekleşiyor. 

Her cilt tipine uygun, gerçek keçi sütü barındıran çok özel bir sabundur. İçerdiği alfa-hidroksi asit sayesinde sivilceleri, siyah noktaları temizler ve bakterilerden cildi arındırır. Cildin rahat nefes almasını sağlar. 

Mantar, egzama problemlerinde, enfeksiyonlarla mücadelede önemli bir rolü vardır. Yüksek oranda protein içerdiğinden dolayı cilt dostudur. A ve E vitamini içerir. Saçlarda doğal nemlilik hissi verir. Sütten aldığı güçle cildi nemlendirme özelliğine sahip bu sabunu içeriğinde de yine bu özelliğini destekleyici farklı yağlar kullanılıyor ve olabildiğinde bitkisel bir şekilde hazırlanıyor.
 

Keçi Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?

 
Keçi Sütü Sabunu, doğallığı ile ön plana çıkar. Faydaları cilt ve saç bakımları için sıkça kullanılır.
Faydalarına gelecek olursak:

1. Vücuttaki ve yüzdeki siyah noktaları temizlemede yardımcı olur.
2. Keçi sütü özlü doğal sabun düzenli kullanıldığında cildin derinlemesine temizlemesini sağlar.
3. İçerdiği proteinler sayesinde akneye neden olan bakterileri temizler ve gözenekleri sıklaştırır.
4. Daha taze ve genç bir görünüm kazandırır.
5. Derin, kibarca temizler ve yumuşak, nemli tutar.
6. Tahriş ve inflamasyonları hafifletir.
7. Cildin pH dengesini korur.
 

Keçi Sütü Sabununun İçeriği


Keçi sütü A, B1, B6, B12, C, D, E vb. Gibi vitaminlerle ve çinko, bakır, demir, selenyum vb. Gibi minerallerle doludur. Bunun dışında yağ asitleri de içerir. Amino asitler, sitrik asit, antioksidanlar ve enzimler keçi sabununun içinde bol bol bulunur. Bütün bunlar sadece vücudumuz için değil aynı zamanda cildimiz için de önemlidir. Bununla birlikte, en iyi bölüm keçi sütünün cildin yüzey katmanına hızlı bir şekilde nüfuz edebilmesi ve dokularımızın her birine yeterli miktarda besin sunabilmesidir. Kısacası, düzenli keçi sütü sabunu kullanılması cildi besleyebilir. 

Bunlar gibi daha birçok cilde faydaları etkileri olan doğal bir ürünümüzdür. 
 

Keçi Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır?


Bu kadar faydasını öğrendikten sonra ben de kullanmak istiyorum diyorsanız, Keçi Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır hemen onu da anlatalım.

Cildiniz için keçi sütü sabununu klasik bir sabun gibi doğrudan kullanabilirsiniz. Sabunu ve cildinizi ıslatıp yavaş yavaş ve çok bastırmadan yüzünüze uygulayın. Bütün cildinize dairesel şekilde masaj yapın ve daha sonra da durulayın.

Sivilce ya da egzama tedavisi için keçi sütü sabunu kullanacaksanız, sabunu doğrudan cildinize sürmeyin. Önce köpürtün, cildinize köpüğü uygulayın.

Keçi sütü sabununu saç için kullanmayı düşünüyorsanız, saçınızı ve sabunu iyice ısların ve daha sonra saçlarınızı köpürtün ve durulayın.

İlişkili Ürünler

Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için