0

Kabaran Saçlardan Kurtulmanın 5 Kolay Yolu

Kabaran Saçlardan Kurtulmanın 5 Kolay Yolu

Kabaran Saçlardan Kurtulmanın 5 Kolay Yolu
  • 27 Mart 2023, Pazartesi
  • 115
Kabaran saçlardan Kurtulmanın 5 kolay yolu sayesinde sizde çeşitli sebepler dolayısıyla kabaran ve kötü bir görüntüye sahip olan saçlarınızın daha sağlıklı ve dolgun bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Saça uygulanan bakımlar ya da kimyasal uygulamalar gibi pek çok farklı etken zaman içerisinde saçların eski ve sağlıklı görüntülerinden uzaklaşmalarına yol açabilir. Bu noktada hem kadın hem de erkekler tarafından saç ile ilgili yaşanan en büyük problemlerden birinin saç kabarması ve elektriklenmeyi olduğunu dile getirmek yanlış olmayacaktır. Farklı sebepler dolayısıyla meydana gelen kabarma çeşitli yöntemler izlendiği takdirde ortadan kalkabilecek bir problemdir.
 

Saçtaki Kabarma ve Elektriklenme Nedenleri Nelerdir?

Saçta Meydana gelen kabarma probleminin birçok farklı sebep dolayısıyla gerçekleştirilen dile getirmek yanlış olmaz. Şekil almayarak rahatsız edici bir görüntü yaratan ve pek çok kişinin en büyük problemlerinden biri haline gelen kabarık saç saçın nemsiz kalması sebebiyle gerçekleşen bir problemdir. Bunun yanı sıra bakım esnasında yapılan yanlışlar ya da saç için uygun olmayan bakım ürünleri kullanmakta saçta kabarma ve elektriklenme problemlerine yol açabilir.

Nemsizlik saçtaki kabarma ve elektriklenme nedenleri nelerdir sorusuna yanıt olarak verilebilecek ilk ve en önemli faktördür. Bu durumda saçın neminini kaybetmesine yol açabilecek farklı etkenler olduğunu dile getirmek gerekir. Bu etkenler;
  1. Yüksek ısı gerektiren saç düzleştirme gibi uygulamalar,
  2. Boya gibi kimyasal uygulamalar,
  3. Saçı çok sık aralıklarla yıkamak,
  4. Saç için uygun olmayan bakım yöntemleri tercih etmek,
  5. Özellikle kış aylarında bulunduğunuz ortamın havasız ve nemsiz kalması.

Bu gibi yöntemler saçını kabarmasına ve elektriklenerek şekil almasını engellenmesine yol açabilir. Kimyasal uygulamalardan uzak durarak ve saçınızın doğal yağını geri kazandırmaya çalışarak kabarma probleminin üzerinden gelebilirsiniz. Eğer bu problem özellikle kış aylarında gerçekleşiyorsa bulunduğunuz ortamların nemli kaldığından emin olmanızda saçlarınızda meydana gelen problemin ortadan kalkması konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

Kabaran Saçlardan Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Saçların kabarması hem kadın hem de erkekler için oldukça büyük bir problemdir. Bu problemi ortadan kaldırmak için uygulanabilecek bazı yöntemler ve saç bakım uygulamalarınızda yapabileceğiniz değişiklikler bulunmaktadır. 

Saçlarınızı Havlu veya Kurutma Makineleri ile Kurutmayın
Saçların kabarmasına yol açan en önemli neden saçın nemsiz kalmasıdır. Eğer saçlarınızı yıkadıktan sonra kurutma makinası ya da havlu gibi saç nemini ortadan kaldıracak yöntemler tercih ediyorsanız bu durum saçlarınızın kabararak, elektriklenmesine yol açabilir. Bu yöntemler yerine saçlarınızı açık bırakarak hava ile temas etmesini ve böylelikle kurulmasını sağlayabilir, kabarma probleminin önüne geçebilirsin. 

Saçlarınızı Nemlendirecek Şampuanlar Kullanın!
Saçlarınızın kabarma problemi yaşıyor olmasındaki en önemli bir diğer sebep ise saç için uygun olmayan bakım ürünleri tercih etmektir. Kullandığınız yanlış ürünler saçınızın doğal yağını ve buna bağlı olarak nemini kaybetmesine neden olabilir. Saçlarınızda meydana gelen kabarma probleminin önüne geçmek istiyorsanız Groomed markası tarafından üretilen sülfatsız şampuanları tercih edebilirsiniz. Şampuanların içeriğinde sülfat dahil olmak üzere saç için zararlı hiçbir madde yer almaz. Böylelikle saç sahip olması gereken nem dengesine ulaşacak ve kabarma problemi kendiliğinden çözülecektir.

Plastik Tarak veya Saç Fırçası Kullanmayın
Saç bakımı birçok farklı işlemden oluşan uzun bir rutindir. Saç bakım rutininiz esnasında gerçekleştireceğiniz tek bir yanlış uygulama saçlarınızın sağlıksız gözükmesine neden olabilir. Pek çok kişi saç bakım uygulamaları esnasında saç tarama işlemine gerekli önemi vermemektedir. Eğer saçlarınızı plastik tarak ya da saç fırçası ile tarıyor ve saçlarınızın daha düzgün bir görüntüye sahip olmasını istiyorsanız bu büyük bir hata olacaktır. Plastik tarak ya da saç fırçaları saçlarınızın daha kabarık bir görüntüye ulaşmasını sağlar. Dolayısıyla saç bakım ürünleriniz arasından tercih yapmaya çalışırken saç fırçalarını kesinlikle göz ardı etmemeli ve kesinlikle saç yapınız için uygun bir ürün tercih etmelisiniz.

Saçlarınızı Nemlendirecek ve Işıltılı Görünüm Kazandıracak Saç Serumu Kullanın!
Saç bakım uygulamaları esnasında gerçekleşen bir başka işlem olarak bilinen saç serumu son yıllarda büyük bir popülerlik kazanmıştır. Günümüzde herkes tarafından büyük bir ilgi gören saç serumların kendilerine ait özellikleri olduğu ve böylelikle saça daha sağlıklı bir görüntü kazandırdıkları bilinmektedir. Eğer saçlarınızda meydana gelen kabarma probleminin önüne geçmek için saç serumu kullanmak istiyorsanız tercihinizi Groomed markası tarafından üretilen saç serumundan yana yapabilirsiniz. 

Kökten uca bakım sağlayan ve saç diplerinizden başlayarak saç uçlarınıza denk sağlıklı bir görüntü elde etmeniz konusunda sizlere yardımcı olan bu serum içerisinde saç için zararlı hiçbir maddeye yer vermemektedir. Bu sayede kısa süre içerisinde sağlıklı gözüken ve parlak saçlara sahip olabilir saçlarınızda meydana gelen kabarma problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Saç serumları isteğinize bağlı olarak yalnızca saç uçlarına ya da saçın tamamına uygulanabilir.

Haftada Bir  Saç Maskesi Kullanın
Saç bakım uygulamaları esnasında yapılan en büyük hataların arasında saç maskesi kullanımına özen göstermemek bulunmaktadır. Saç maskeleri saçını yalnızca tellerini değil kökünü ve saç diplerini besler böylelikle saçın kökten uca daha parlak ve sağlıklı gözükmesini sağlar. Saç bakım rutininize haftada bir gün olmak kaydıyla saç maskesi eklemek meydana gelen kabarma problemini ortadan kaldıracak ve elektriklenen saçların daha pürüzsüz ve güzel bir görüntü elde etmesini sağlayacaktır. 

Dolayısıyla kabaran saçlardan kurtulmanın yolları nelerdir sorusuna verilebilecek birçok farklı yanıt bulunmaktadır. Saçlarınızın hangi sebep dolayısıyla kabardığını ve rahatsız edici bir görüntüye sahip olduğunu tespit ettikten sonra uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler sayesinde bu problemin önüne kolaylıkla geçebilirsiniz. Saç tipiniz ve yapınız için uygun ürünler kullanarak daha sağlıklı ve dolgun saçlara sahip olabilir, saç diplerinizin nefes aldığını hissedebilirsiniz.



 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için