0

Itır (Sardunya) Yağı

Itır (Sardunya) Yağı

Itır (Sardunya) Yağı
  • 24 Ekim 2023, Salı
  • 24
Itır (Sardunya) Yağı Nedir?
Itır uçucu yağı Itır’ın çiçekleri ve yapraklarından damıtma yöntemi ile elde edilen bir yağdır. Bu uçucu yağ hoş kokusuyla canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Cilt ve saç bakımında tercih edilebilen bir yağ çeşididir aynı zamanda parfüm, deodorant ve kremlerde de hoş ve çiçeksi kokusuyla tercih edilmektedir.
Itır (Sardunya) Yağının Faydaları Nelerdir?
Itır yağının faydaları hakkında az sayıda çalışma yapılsa da içeriği sayesinde birçok alanda fayda sağladığı gözlemlenmiştir. Itır yağı aromaterapi uygulamalarında kullanılabilir. Itır yağının stres, kaygı, üzüntü, depresyon, anksiyete, yorgunluk ve depresif ruh hali duygularını azaltarak rahatlama hissi verdiği bilinmektedir. Ayriyeten, uykusuzluk sorunu yaşayanların rahat bir şekilde uykuya dalarak geceleri rahat bir uyku almasını sağlar. Itır yağının muhteşem bir kokusu vardır.
Itır yağı, sağlıklı cilt hücrelerini destekler. Ölü hücreleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve cildin daha temiz sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde sivilceye meyilli ciltlere fayda sağlar. Itır yağı kolajen üretimini arttırır bu sayede cilt elastikiyetine katkı sağlar. Ayrıca sıkılaştırıcı özelliği sayesinde sarkma, gözenek, kırışıklık ve çatlakların azalmasına yardımcı olur.
Itır yağı ayak ve bacaklardaki şişmeye iyi gelir. Yağ ile vücuttaki şiş bölgelere masaj yaparak veya banyo suyunuza az miktarda karıştırarak kullanmak ayak ve bacak şişmenizi azaltabilir. Itır yağı herhangi bir alerji nedeniyle ortaya çıkan kaşıntının hafiflemesine yardımcı olur. Aynı zamanda kanama olduğunda kanın pıhtılaşmasına sebep olarak kanamayı durdurur. Anti bakteriyel özelliği sayesinde o bölgenin iyileşmesi için de faydalıdır.
Itır yağı saçlardaki yağlanma sorunu olan kişilerin rahatlıkla tercih edebileceği bir yağ çeşididir. Vücudun ürettiği fazla yağı kontrol altına alan ıtır yağı kafa derisindeki kaşıntının da azalmasına yardımcı olur. Saç tellerini parlatarak yumuşatır, gürleştirir ve besler.
Itır yağının hoş kokusu hem fiziksel hem de ruhsal olarak rahatlatır ve pozitif enerji sağlar. Bu sebeple, parfüm ve deodorant gibi ürünlerinin içeriğinde de bulundurur.
Itır (Sardunya)  Yağı Nasıl Kullanılır?
Itır yağı keskin bir uçucu yağ olduğundan seyreltilerek kullanılması gerekmektedir. Seyreltme ölçüsü kullanım şekline göre değişiklik gösterebilir. 6 çay kaşığı yağa, 15 damla ıtır yağı eklenebilir. Eğer yağı çocuklar kullanacak ise daha fazla seyreltilerek kullanılması gerekir. Çocukların kullanımı için 6 çay kaşığı taşıyıcı yağ içerisine 4-5 damla ıtır yağı eklemeniz yeterli olacaktır. Seyreltmek için Hindistan cevizi yağı, badem yağı, zeytinyağını tercih edebilirsiniz. Sarkan cildinizi sıkılaştırmak için yüz kreminize 2 damla kullanarak kullanabilirsiniz. Vücut bölgenizde kullanmak için ise 1 yemek kaşığı taşıyıcı yağa 5 damla ekleyerek masaj yapabilirsiniz.
Sivilce ve akne gibi cilt problemleri için yüz temizleme jelinizin içerisine birkaç damla ıtır yağı ekleyerek tercih edebilirsiniz.
Ortam kokulandırma işlemi için bir buhurdanlık veya difüzöre birkaç damla damlatabilirsiniz.

Groomed ıtır yağı satın almak için tıklayınız.
 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için