0

Hint Yağı

Hint Yağı

Hint Yağı
  • 20 Ekim 2023, Cuma
  • 169
 
Hint yağı nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir?
Cilt ve saç bakımı için piyasada yüzlerce ürün yer almakta. Doğal içerikli kimyasal içermeyen ürünler, daha faydalı sonuçlar alınmasını sağlar.  Yıllardır alternatif tıpta kullanılan Hint yağı zengin içeriği sayesinde çok fazla şeyde etkilidir.
Bir diğer adıyla ‘ kastor yağı’ olarak da bilinen hint yağı uçucu olmayan yağlardandır. Hint yağı bitkisi Hindistan, Akdeniz ve Doğu Afrika’da yetişip yoğun bir yağ kıvamına sahiptir.  Genellikle tercih edilen bir yağ türüdür.
Hint yağının içerdiği özel bileşenler sayesinde saç ve cilt olumlu yönde etkiler gösterebilmektedir. Bunlar hint yağının dermokozmetik yönde iyi bir erde olmasını sağlar. Hint yağının topikal yönü olduğundan dolayı kullanılırken alerjik reaksiyonlara dikkat edilerek kullanılması gerekir,
Hint yağı ne işe yarar?
Hint yağının ne işe yaradığına dair birden fazla cevap vardır. İçeriğindeki bileşenler sayesinde birçok faklı işlevde kullanılabilir. Özelliklerinin epeyce olması ile dikkat çeken bu yağın her hanede bulunması gereken ürünler arasında yer almaktadır.
Hint yağı nemlendirici özelliği sayesinde kurumuş ve çatlamış cildinizin yatışmasını sağlar ve doğal bir nem kazandırır. İnceltilme gerektirmeden de kullanılabilen bu yağ, farklı yağlar ile de harmanlanarak kullanılabilir. Fakat birbirlerine karıştırmadan önce içerikleri okunmalı ve uygunluğuna göre karıştırılmalıdır.
Hint yağının faydaları nelerdir?
Hint yağı oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. İçeriği ve kullanım yönü açısından sıkla tercih edilen bu yağ genellikle saç ve cilt bakımında da kullanılmaktadır.
 
Hint yağının öne çıkan özelliği nemlendirmedir. Yoğun nem verme özelliğine sahip olan hint yağı cilt üzerinde bir tabaka oluşturur ve ciltteki su kaybını önlemeye yardımcı olur. Tek başına da kullanılabilen bu yağ başka malzemeler ile karıştırılaraksa kullanılabilir.
İçerisinde kimyasal barındırmayan özel formülü sayesinde yoğun nem sağlamasının yanı sıra cildinize meydana gelebilecek reaksiyonları da engellemiş olur. Bu yağı çeşitli malzemeler ile karıştırarak cildiniz için bir nemlendirici elde edebilirisiniz.
Hint yağı aynı zamanda anti bakteriyel özellikli bir yağ türüdür. Bu yağ yara izlerinin iyileşmesinde büyük rol oynar. Aynı zamanda yaraların iltihabını azaltarak ağrısını azaltmaya yardımcı olur.
Hint yağının cilt bakımında akne ve sivilce oluşumunda engellemeye yardımcı olur. Özellikle yüz bölgesinde meydana gelen akneler, sadece görsel olarak değil sağlık açısından da sorunlara yol açabilir.  E vitamini cildin daha iyi beslenmesine yardımcı olur.
Hint yağının saça faydaları da oldukça fazladır. Saçın daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olarak daha parlak ve güçlü bir saç elde etmenize yardımcı olur. Bunun yanı sıra kaş ve kirpik bakımında da kullanılması uygundur. Hint yağı yıpranan saçınızın onarılmasına yardımcı olur.
Hint yağı antioksidan özelliğe sahip olduğu için akne oluşumunun da önüne geçmiş olur bu durumda cildinizin daha pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
Saç bakımında da özellikle kullanılan bitkisel yağ saçın kırılıp dökülmesine karşı koruma sağlar ve saç tellerini güçlendirmeye yardımcı olur. Hint yağı saçların daha hızlı uzamasında etki eder.
Distilisyanu yöntemi ile üretilen hint yağı, nemlendirici özelliği ile saça ve cilde nem bakımında yardımcı olur. Düzenli kullanımda etkisini göstermey6e başlar.
Hint yağı nasıl kullanılır?
“Hint yağı nasıl kullanılır? Sorusunun tek bir cevabı yoktur. Hint yağı içeriği sayesinde birçok yerde kullanılmaktadır. Bu sebeple kullanım şekli de bölgeye göre farklılık göstermektedirler.
Cildinize uygulama sırasında birkaç damla yağı cildinize masaj yaparak yedirebilirsiniz. Yüz bölgesinde yaklaşık 20 dakika masaj yapmanız yeterli olacaktır. Her gün düzenli kullanımda etki göstermeye başlayacaktır. Hint yağı saç bakımında da sıkça tercih edilir. Saçlarda uygulama için duş öncesi saç maskesi gibi uygulanmalıdır. Daha sonrasında saç iyi bir şekilde durulanıp arındırılmalıdır.  Saçlar durulandıktan sonra saçlara bakım kremi sürülerek bakım tamamlanmalıdır.
Hint yağı saça nasıl uygulanmalıdır? Saç, kaş ve kirpik bakımında hint yağının kullanımı son derece kolaydır. Saçınız için kullanacağınız yağı ayırdıktan sonra ürünü biraz ısıtıp saç diplerine masaj yaparak uygulamalısınız. Daha sonra saçın tamamına eşit bir şekilde sürüp havluya sararak 1 gece bekletebilirsiniz. Ardından sıcak su ve şampuan ile saçınızı arındırmalısınız.
Hint yağı kaş ve kirpiklere bir kulak çubuğuna biraz yağ alarak kaş ve kirpik uçlarınıza gelecek şekilde sürmelisiniz. İsterseniz 1 gece veya 1 saat bekletip yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanımda fayda göstermeye başlayacaktır.
Cildiniz eğer çok kuru bir yapıya sahipse hint yağı cildinizi kısa süre içerisinde nemlendirmeye yardımcı olabilir. Hint yağı ve Hindistan cevizi yağını karıştırarak tüm vücudunuza uygulayabilirsiniz.
Ciltteki yağ dengesizliği ve tıkanmış gözenekler akne oluşumuna sebebiyet verebilir. Hint yağı sivilce oluşumunu engellemeye destek verir. Güneş sonrası ciltte meydana gelen yanıklardaki ağrıların da hafifletilmesinde kullanılır.

Groomed hint yağı satın almak için tıklayınız.
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için