0

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı
  • 20 Ekim 2023, Cuma
  • 52

Hindistan cevizi yağı nedir?

Hindistan cevizi meyvesinden elde edilen, içeriğinde bolca vitamin, mineral barındıran bir çeşit yağ türüdür. İçeriğindeki potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, K,C,E vitaminleri ve birçok vitamin bulunduran Hindistan cevizi yağı hem yemeklerde hem de kozmetik alanında kullanıma uygundur.

Saklanma yöntemine göre formu da değişebilen Hindistan cevizi yağı saç bakımında kullanımı son zamanlarda oldukça yaygındır. Ayriyeten bu yağ çeşidi diğer yağ çeşitlerine göre daha az kaloriye sahiptir. İçeriğinde 80’ den fazla doğmuş yağ bulunduran yağ cilt kanseri riskini de düşürmeye yardımcı olabilmektedir.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı faydaları epeyce fazladır. Cildimiz için faydası olduğu kadar bir o kadarda saç, yüz ve kirpik için de faydaları fazladır. Yemeklerde de bitkisel yağ olarak tercih edilebilen Hindistan cevizi yağı, sağlıklı bir seçim olarak da düşünülebilir. İçeriğinde bulunan laurik asit, bağışıklık sistemini dengelerken vücudu iltihaba ve hastalıklara karşı güçlendirir. Doymuş yağ oran fazla olduğu için fazla tüketilmemesi gerekmektedir. İçerisinde birçok kimyasal barındıran makyaj temizleme sularını tercih etmek yerine makyajınız çıkarmak için Hindistan cevizi yağını tercih edebilirsiniz. Bu yağ yalnızca makyaj temizlemekle kalmayacak cildinizi besleyerek nemlendirmeye yardımcı olacaktır. Hindistan cevizi yağı cilde olan faydaları ile bilinen bir yağdır. Şeker hastaları içinde fazlaca yararı bulunan Hindistan cevizi yağı, yemeklerde tercih edildiği zaman şekeri dengelemeye yardımcı olur ve enerji verir.

Hindistan cevizi yağının saça olan faydaları da oldukça fazladır. Yıpranmış işlem sonrası zarara uğramış saçlar için de kullanılması önerilebilir. Kuru saçlar içinde nemlendirme özelliği bulunan Hindistan cevizi yağı saçların kırılarak kopmasını durdurmaya yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı saç bakımı için faydalı bir üründür. Kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olan bu yağ, saç dökülmesini de engellemeye yardımcı olur. Hastalıkla içinde tercih edilen Hindistan cevizi yağı egzama için de kullanılabilir. Hindistan cevizi yağı doğal bir nemlendirme etkisine sahip olduğu için cilt kuruluğundan oluşan egzamanın azalmasına yardımcı olacaktır. Akne ve sivilce tedavisinde de kullanılabilen Hindistan cevizi yağı içeriğindeki mineral ve faydalardan dolayı vücutta meydana gelebilecek iltihaplanmayı engelleyebilir.

Hindistan Cevizi Yağı Ne İşe Yarar?

Hindistan cevizi yağının birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Sağlık açısından faydaları oldukça fazla olan bu yağ saç ve cilt için de içeriğinde faydalar barındırmaktadır. Ayrıca ağız bakımında da kullanılabilen bir yağdır.  Saç problemleri başta olmak üzere her kullanım alanında birçok fayda sağlamaktadır. Yemeklerde de kullanıldığı vakitte kilo verme amacı ile de tercih edilebilir, tokluk hissini arttırmaya yardımcı olur.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Hindistan cevizi yağı, farklı biçimlerde de kullanılabilir. Organik bir Hindistan cevizi yağını yemeklerine ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu hem yemeklerine farklı bir aroma verecek ve sindiriminizin kolaylaşmasına yardımcı olacaktır. Kullanım şekli ise oldukça basittir. Ayçiçek yağınız yerine bir kaşık Hindistan cevizi yağı ekleyerek yapabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı makyaj temizlemede de oldukça başarılıdır. Pamuğunuza bir miktar Hindistan cevizi yağı alarak yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ardından cildinizden arındırmalısınız. Nemlendirici özellikte olan bu yağı cildinize uygulama yaptığınız zaman cildinizin daha sağlıklı olduğunu gözlemleyeceksiniz. Yağlı cilt tipine sahip olan kişilerin kullanıma başlamadan önce doktoruna danışmasını öneririz.

Hindistan cevizi yağı saçların uzamasına yardımcı olur ve saça uygulandığında parlak bir görünüme yaklaşmasını sağlar. Hindistan cevizi yağını saç maskesi olarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Duş esnasında ıslak saçlarınıza sürüp 5 dakika sonra durulayabilirsiniz. Veya kuru saçınıza uygulama yapabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını saça kullanırken sadece saç uçlarına uygulama yapılmasını öneririz. Saç diplerine uygulama yapıldığı zaman saçınız hızlı bir şekilde yağlanmaya başlayabilir bu da hoş bir görüntü sağlamaz.

Groomed hindistan cevizi yağı satın almak için tıklayınız.

Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için