0

Cilt Tonu Eşitsizliğini Gidermenin 10 Yolu

Cilt Tonu Eşitsizliğini Gidermenin 10 Yolu

Cilt Tonu Eşitsizliğini Gidermenin 10 Yolu
  • 15 Mart 2023, Çarşamba
  • 333
Eğer siz de cilt tonu eşitsizliğini gidermenin yollarını arıyorsanız bu yazıya mutlaka bir göz atmalısınız. Cilt tonu eşitsizliği birçok kişinin rahatsız olduğu cilt rahatsızlıkları arasında yer almaktadır. 
Siz de nedenini tespit ederek buna bağlı bir bakım yapabilir ve büyük ölçüde bu eşitsizliklerin önüne geçerek cildinizin de eşitlenmesine neden olabilirsiniz. Bu nedenle yazılan yolları dikkatle okumak ve buna uygun olarak da yöntemler belirlemeniz gerekmektedir. Siz de tüm bunlara dikkat etmeli ve cilt tonu eşitsizliğinizin önüne geçmelisiniz. Ayrıca tüm cilt bakımı ürünlerine Groomed üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ciltte Renk Bozuklukları Neden Olur?

Bu durumun birçok farklı nedeni olabilir. Siz de bu nedenleri iyice araştırarak ve bu yazımıza göz atarak tespit edebilirsiniz. Bu noktada dikkatli olmalı ve cildinize düzenli bakım önerilerini yapmalısınız. Bunu bir rutin olarak uyguladığınızda cildinizin cilt tonunun eşitlendiğini fark edeceksiniz. Birçok farklı sebeplerle bağlantılı olarak cildinizde eşitlikle olabilir. 

Güneş Işınları

Öncelikle güneşin bize birçok faydası olduğu gibi aşırı güneş ışığına maruz kalmak saçlarınıza zarar da verecektir. Bu nedenle yapmanız gereken şeylerden biri de düzenli olarak iyi bir güneş krem kullanmaktır. Güneş kremlerini araştırarak cilt tipinize uygun olanları kullanabilirsiniz. Siz de buna dikkat edin ve cilt tonunuzun güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyun. Bu noktada dikkatli olmak ve cilt tonu eşitsizliklerine dikkat etmek çok önemlidir.  

Hormonlar 

Hormonların dengesiz olması ciltteki ton eşitsizliklerinin başlıca nedenleri arasında sayılabilir. Bu nedenle düzenli kan tahlili vermek ve hormonları dengeleyici şekilde beslenmek dengeyi sağlamak için oldukça önemlidir. Ciltteki birçok rahatsızlıkların nedeni hormonların düzensiz çalışmasına bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Düzenli doktora gitmek ve hormon bozukluğu tedavisi görmek cilt eşitsizliklerinin de önüne geçecektir. 

Ciltteki Hasarlar 

Cildinizde bulunan bozukluklar cilt tonu eşitsizliklerinin temel sebeplerinden biridir. Bu nedenle ciltteki hasarların onarılmasına ve bir doktora görünmeye dikkat etmelisiniz. Sivilce, göz altı morlukları gibi birçok nedenler cilt tonunun eşit durmamasına neden olabilir. 

Az Su Tüketimi 

Biliyoruz ki az su tüketimi cildin nem dengesini de cildin doygunluğunu da oldukça etkilemektedir. Günlük ihtiyacınız kadar su tüketmek hem sizin sağlığınız için hem de cildinizdeki eşitsizliklerin önlenmesi için oldukça önemlidir. Bu noktada siz de dikkatli olarak su tüketimini arttırmalısınız. Nemli cilt ve sağlıklı görünüm için su tüketimi oldukça önemlidir. 

Sigara Kullanımı 

Özellikle sigara kullanımı hem cildinize hem de sağlığınıza zararlıdır. Bu nedenle saçlarınıza ve tırnaklarınıza varana kadar her açıdan sizi olumsuz etkileyecek maddeyi bırakmalı ya da içmeyi en aza indirmelisiniz. 
İçindeki zararlı ürünler cildinizde cilt tonu eşitsizliğine, aşırı sivilceye neden olabilir. Bu noktada da yapmanız gereken tek şey bu maddeden olabildiğince uzak kalmak ve içmemek olmalıdır. Siz de tüm bunlara dikkat etmeli ve buna bağlı olarak tüketim yapmalısınız. 

Cilt Gözeneklerinin Nefes Alamaması 

Cilt tonu eşitsizliklerinin nedenlerinden biri de cilt gözeneklerinin nefes alamamasına bağlıdır. Siz de bu noktada cildinize düzenli bir bakım yaparak cildinizin nefes almasını sağlayabilirsiniz. 
Aynı zamanda makyajdan cildinizi iyi arındırdığınızdan cilt için ağır ürünler kullanmadığınızdan da emin olmalısınız. Cildinizin nefes alması cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Düzenli cildinizi yıkamalı ve nefes aldığından temiz olduğundan da emin olmalısınız. 

Yanlış Ürün Kullanımı 

Ürün kullanırken cilt tipinize uygun olan ürünleri kullanmamanız cildinizin bozulmasına ve ton eşitsizliklerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu nedenle cilt tonu eşitsizliğini önlemek için cilt yapınıza uygun ürünleri kullanmaya da özen göstermelisiniz.  Yanlış ürün kullanımını büyük ölçüde önleyerek cilt tonunuzu eşitleyebilirsiniz. 

Cilt Tonu Eşitleme İçin Neler Yapılmalıdır?

Cilt Temizliği 

Biliyoruz ki cilt temizliği cilt tonu eşitsizliklerinin önüne geçmede en önemli faktörlerden biridir. Cildinizin nefes alması ve buna bağlı olarak da sağlıklı olması gerekmektedir. Siz de bunun için groomed arındırıcı toniğe bir şans vermelisiniz. 
Bu toniği cildinize düzenli olarak uyguladığınızda cildinizdeki sorunların zamanda geçtiğini ve birçok açıdan cildinizi daha sağlıklı ve daha eşit gösterdiğini fark edeceksiniz. Bu nedenle siz de cilt sağlığına dikkat etmek için bu ürüne bir şans vermelisiniz. 

Cildin Ölü Derilerden Arındırılması 

Cildinizin cilt tonunu eşitlemek istiyorsanız öncelikli yapmanız gereken şeylerden biri de cildin ölü derilerden arındırılmasıdır. Bu noktaya dikkat etmeli ve cildinize düzenli pleengler uygulamalısınız. Böylece siz de cildinize bu ürünlerin faydalı olduğunu ve cildinizi iyileştirdiğini fark edeceksiniz. Bunun için düzenli bir şekilde uygulamaya önem vermelisiniz.

Cilt Tipine Uygun Nemlendiriciler Kullanmak 

Siz de cilt tipinize uygun nemlendiriciler kullanarak cildinizdeki eşitsizliklerin önüne geçebilir ve bunun yanında yanlış ürün kullanımına bağlı sivilce oluşumunu da büyük ölçüde engellersiniz. Tek yapmanız gereken şey nasıl nemlendirici kullanacağınızı iyi araştırmak ve öncesinde cilt tipinizi iyi analiz ettirmek olmalıdır. Bu konuda groomed calendula balmdan destek alabilir ve nemlendirici etkisinden oldukça memnun kalırsınız. 
Uygun nemlendirici için doğru markayı seçmek ve cilt tipinize dikkat etmek oldukça önemlidir. Siz de nemlendirici de iyi bir marka kullanmaya mutlaka özen göstermelisiniz. Bu konuda groomed markasına gözü kapalı güvenebilirsiniz. 

Düzenli Su Tüketimi 

Günlük olarak tüketmeniz gereken su miktarını kullanmaya özen göstermelisiniz. Düzenli su tüketimi hem sağlığınız için hem de cilt tonu için oldukça önemli detaylardan biridir. Siz de kendi cilt sağlığınız için düzenli su kullanımına mutlaka dikkat etmeli ve buna bağlı olarak düzenli su tüketmelisiniz. 
Bir insan günde yaklaşık olarak 2 – 2.5 litre su içmelidir. Siz de her gün buna uymaya ve düzenli su tüketmeye özen gösterin. Eğer su tüketmeyi sevmiyorsanız ya da unutuyorsanız, kendinize hatırlatıcı uygulamalar indirebilirsiniz. Böylece siz de aradığınız sağlıklı cilde en kısa sürede kavuşacaksınız. 

Meyve ve Sebze Tüketimi 

Düzenli ve dengeli beslenmek cilt sağlığı üzerinde oldukça önemlidir. Siz de cilt sağlığınız için düzenli ve dengeli beslenmeye sağlıklı ürünler ve meyveler tüketmeye dikkat etmelisiniz. Bu ürünlerin doğal olması sizin için oldukça önemlidir. Siz de buna bağlı olarak cilt tonunuzu dengelemek için dikkat etmeli ve buna uygun beslenmelisiniz. 
Siz de cilt sağlığınız için doğal meyve ve sebze tüketimine dikkat etmelisiniz. Buna bağlı olarak siz de cildinizin sağlığına kavuştuğıunu ve parladığını fark edeceksiniz. 

Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Durmak 

Alkol ve sigara gibi ürünler cilt için oldukça zararlıdır. Bu nedenle siz de zararlı alışkanlıklardan uzak durmalı ve kullanımının önün geçmelisiniz. Cildinizin tonunu bozarak aşırı sivilcelenme gibi şeylere sebebiyet verebilecek olan bu şeyler için oldukça dikkatli davranmalı ve kullanımını önlemelisiniz. 

Leke Serumu 

Cildinizdeki ton eşitsizlikleri için siz de leke serumu kullanabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken iyi bir serum aldığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Groomed cilt serumlarını düzenli kullanarak cildinizdeki lekelerin açıldığını ve zamanla yok olduğunu göreceksiniz. Siz de bu nedenle serumları düzenli kullanmaya dikkat etmelisiniz. 
Bu ürünleri düzenli kullanarak cildinizdeki sorunların önüne geçeceksiniz. Kullanmadan önce cildinizin temiz olduğundan emin olmalı ve buna göre kullanmalısınız. Temiz cilde uygulanınca alacağınız etki çok daha fazla olacaktır. 

Güneş Kremi 

Kendinize uygun bir güneş kremi alarak düzenli kullanımına dikkat etmelisiniz. Her dışarı çıktığınızda temiz cildinize dışarı çıkmadan 15 dakika önce bolca uygulamalısınız. Lekelerin en çok oluşma nedeni güneş ışınlarıdır. Siz de buna dikkat etmeli ve buna bağlı olarak düzenli güneş kremi kullanmalısınız. 

C Vitamini 

Cildinizdeki ton eşitsizliklerinin önüne geçmek için yapmanız gereken şeylerin başında c vitamini gelmektedir. Siz de düzenli vitamin kullanmaya özen göstermeli ve buna bağlı olarak da lekelerin azaldığını gözlemleyeceksiniz. Bu ürünün cilde faydası oldukça fazladır. Ciltteki lekelerin açılmasına ve hatta zamanla yok olmasına neden olmaktadır. Siz de bu ürünleri güvenle tercih edebilirsiniz. 
Cildinizin çok canlı ve parlak durmasını sağlayacak bu ürün lekelerle de oldukça iyi savaşmakta lekelerin önüne geçmektedir. Siz de sağlıklı bir silt için bu ürünü takviye olarak cildinize kullanmalı her gün yatmadan temiz cildinize sürmelisiniz. Iyi bir markanın ürününü kullandığınızdan da emin olmalısınız. 

Solaryumdan Uzak Durmak 

Solaryum cilt lekelerine neden olan ürünlerdendir. Bu nedenle olabildiğine uzak durmalı ve kullanmamalısınız. Siz de cilt lekelerinizden şikâyetçiyseniz solaryumdan uzak durmanız gerekmektedir. Olabildiğince az kullanmaya ya da hiç kullanmamaya çalışmalısınız. İçerisindeki ışınların cildinizdeki lekelerin daha çok büyümesini sağlayacaktır. Siz de bu üründen uzak kalarak cilt lekelerinin önüne geçebilirsiniz. 
 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için