0

Çay Ağacı & Biberiye Sabunu Nedir?

Çay Ağacı & Biberiye Sabunu Nedir?

Çay Ağacı & Biberiye Sabunu Nedir?
  • 24 Aralık 2019, Salı
  • 842
Yetiştirilme alanı Avustralya olan ve melaleuca alternifolia olarak adlandırılan ağacın yapraklarından damıtılarak çay ağacı yağı elde edilmektedir. Söz konusu bu yağdan da çay ağacı sabunu elde edilmektedir ve uzun yıllardır cilt problemlerinin tedavisinde kullanılmaktadır.

Biberiye, kükürt ve kil mineralleri ile elde edilen bu sabun, hem antibakteriyel hem de mikrop öldürücüdür. Cilt bu sabun ile temizlendiğinde gözenekleri açar ve cildi gerginleştirir. 1 hafta gibi kısa bir süre içinde ciltte gözle görülür düzelmeler meydana getirir. Aynı zamanda bu sabun, yağlı ciltlerde yağ oranını dengeler ve ciltte bulunan hücrelerin yenilenmesine katkı sağlar.

Çay ağacı yağı ve biberiye yağı kullanarak ürettiğimiz %100 doğal egzama sabunu. Doğal içeriği ile seboreik dermatiti azdırmaz, bilimsel olarak kanıtlanmış çay ağacı ve biberiye yağları egzamanın azalmasına son derece yardımcıdır. Doğal çay ağacı sabununun içerisindeki çay ağacı yağı kuvvetli bir antiseptiktir, antifungaldır. Biberiye sabununda ise kuvvetli temizleme özelliği ve kuvvetli ferah bir odunsu koku vardır.
 

Çay Ağacı & Biberiye Sabunu Faydaları Nelerdir?

İlk yetişme alanı Avustralya olan ve cilt problemlerinin tedavisinde kullanılmakta olan çay ağacı yağından elde edilen çay ağacı sabunu zamanla ülkemizde de girmiş ve günümüzde ise giderek yaygınlaşarak kullanılmaktadır. Tamamen doğal ve bitkisel olarak üretilmiş olan bu ürün cildin ph değerini korumada son derece etkilidir. Cildi dinlendirerek daha yumuşak bir his elde edilmesini sağlamaktadır. Faydalarının çeşitlerine gelecek olursak;
  1. Cildin derinlemesine temizliğini sağlar, bakteri, virüs ve mantar gibi sorunlara bağlı olarak gelişen cilt hastalıklarının tedavisinde etkilidir.
  2. Doğal tedavi edici etkiye sahiptir ve güneş sonucu yanık ve soyulma gibi sorunlara karşı iyi gelmektedir.
  3. Sahip olduğu ferahlatıcı etkisinden dolayı cildi rahatlatır ve temizleyerek arındırmasını sağlar.
  4. Uzun süreli ve düzenli kullanımı sonucu akne, sivilce ve siyah noktaların giderilmesi üzerine olumlu sonuçlar verir.
  5. Egzamanın azalmasına yardımcı olur.
  6. Ciltteki gözenekleri açar ve gerginleştirir 
  7. Yağlı ciltlerde yağ oranını dengeler ve ciltte bulunan hücrelerin yenilenmesine katlı sağlar.

Çay Ağacı & Biberiye Sabunu Nasıl Kullanılır?


Sabunu su ile ıslattıktan sonra yüzünüze ovalayarak sürünüz. Bol köpük olunca masaj şeklinde birkaç dakika kadar parmak uçlarınızla ovalayınız. Daha sonra bol su ile durulayınız. Doğal sabunu verdiği ferahlama ile cildinizi daha hafif ve rahat hissedeceksiniz.
 

Çay Ağacı & Biberiye Sabunu Zararlı Mıdır?


Çay Ağacı & Biberiye Sabunu, doğru ve düzgün kullanıldığı sürece hiçbir zarar vermez. Alırken özellikle doğal olup olmadığına dikkat edilmelidir. İçeriği doğal olduğu sürece ciltte herhangi bir olumsuz etki göstermez. Tedavi, bakım amaçlı kullanıldığı için doğallığı nedeniyle bir zararı yoktur aksine şifa kaynağıdır.

Eğer ciltte alerjik bir etki, kızarıklık, kasılma gibi sonuçlar meydana gelirse bırakılmalı nemlendirici kremler ile cilt sakinleştirilmelidir. 

İlişkili Ürünler

Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için