0

Çam Terebentin Yağı

Çam Terebentin Yağı

Çam Terebentin Yağı
  • 20 Ekim 2023, Cuma
  • 36

Çam terebentin yağı nedir?
Ülkemizde ağaçlık alanların beşte üçünü oluşturan çam ağaçları havadaki tozun büyük bir bölümünü çeker ve çevre kirliliğini engellemeye yardımcı olur. Koku bakımından hoş bir kokuya sahiptir bu sebeple parfümlerde de kullanılır.

Aromaterapi yağları arasında yer alan çam terebentin yağı çoğu hastalık için şifa kaynağı olarak bilinir.  Çam terebentin ağaçların reçinesidir. Çam yağı veya çam terebentin olarak isimlendirilen çam reçinesi enfeksiyon, kas ağrıları, solunum yolu gibi rahatsızlıkları gidermeye yardımcı olur. Odunsu kokusu sayesinde tuvalet, deterjan, parfümlerde kullanımı yaygındır.

Ağaçların gövde kısmından kozalaklı bölümünden akan reçine toplanıp temiz ve titiz bir şekilde damıtma yöntemi ile kullanıma hazır hale getirilir.

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

Çam terebentin yağıda tüm doğal yağlar gibi şifa doludur. Gelin bu faydaları inceleyelim

v  Antiseptik özelliği sayesinde saç diplerini besler ve saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olur, aynı zamanda saçları onarır ve saçların hızlı bir şekilde uzamasına katkı sağlar. Kuru saçlara nem veriri ve yumuşatır. Kepeklenme sorununu azaltmaya yardımcı olur saç bakım ürünlerinin içerisinde sıkça tercih edilmektedir.

v  Hücre tazeleme özelliği sayesinde sivilce, egzama, sinek, böcek sırıkları, kaşıntı, kızarıklık ve sedef gibi cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı olmaktadır. Ciltteki iltihaplanmaları, enfeksiyonları, kaşıntıların giderilmesine yardımcı olur. Cilt maskeleri içeriğinde kullanıldığında cilt kırışıklarını da engelleyerek daha sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmanızı sağlar.

v  Soluyarak tükettiğinizde stresinizi azaltmaya yardımcı olur. İster banyo suyunuza damlatarak ister buhurdanlık ile kullanarak stresinizi kontrol altına almaya çalışabilirsiniz.

v  Çam terebentin yağını soluyarak konsantrasyonunuzu arttırabilirsiniz.

v  Hemoroid tedavisi için de yararlı olduğu bilinmektedir.

v  Çam terebentin yağı kan dolaşımının hızlandırmaya yardımcı olur ve enerjinizi yükseltir.

v  Nefes ve solunum yollarınızı açarak nefes almanızı kolaylaştırır.

v  Soğuk algınlığı, grip, öksürük, astım, sinüzit, nezle gibi rahatsızlıklarada iyi geldiği bilinmektedir.

v  Kemik eklem ve kas ağrılarına, romatizmaya iyi gelir, ağrı kesici özelliğinden dolayı rahatlatır.

v  Enfeksiyon giderme amaçlıda tercih edilmektedir.

v  Şakaklara sürülerek kullanıldığında ağrı kesmeye yardımcı olur.

v  Sindirim sistemini güçlendirir.

v  Doğal bir detoxs etkisi vardır.

v  Kötü kokuları engeller, taze ve ferah bir kokuya sahiptir.

Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır?

Çam terebentin yağını saç uçlarına direk bir şekilde kullanabilirsiniz. Hazırladığınız saç maskelerinin içerisine 8-10 damla ekleyerek saçlarınıza sürebilirsiniz. Şampuanınızın içerisine bir miktar ekleyerek kullanabilirsiniz her kullanımdan önce şampuanınızı çalkalayarak kullanınız. Cildiniz için seyreltilerek kullanmanız gerekmektedir.  Buhurdanlık veya banyo suyunuza damlatarak buhar yoluyla soluyabilirsiniz bu yöntem stresinizi azaltmaya ve rahatlamanızı sağlayacaktır.

Groomed çam terebentin yağı satın almak için tıklayınız.

Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için