0

Boyalı Saçlar İçin En İyi Saç Bakım Önerileri

Boyalı Saçlar İçin En İyi Saç Bakım Önerileri

Boyalı Saçlar İçin En İyi Saç Bakım Önerileri
  • 15 Mart 2023, Çarşamba
  • 1417
Siz de saçlarınızı boyattıysanız ve boyalı saçlar için en iyi bakım önerileri arıyorsanız yazımıza bir göz atabilirsiniz. Birçok kişinin saçlarını boyatmasıyla ortaya çıkan saç yıpranması için özel bir bakım yapılması gerekmektedir. Siz de eğer saçlarınızı boyattıysanız doğru bakım önerileri ile saçınızın etkileyici durmasına yardım edebilirsiniz. Sağlıklı boyalı saçlar için siz de yapılması gerekenleri yazımızdan okuyabilirsiniz. 

Boyalı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Siz de aşağıda maddelenen bakım önerilerini dikkate alarak boyalı saçlarınızın bakımına dikkat edebilirsiniz. İstediğiniz güzel ve sağlıklı saçlara ulaşmanız artık çok kolay. Boyalı saçlar için bakım önerilerine dikkat ederek siz de en kısa sürede istediğiniz saçlara ulaşacaksınız. 

Saç Maskesi Kullan

Saç maskeleri çoğu kişinin ihmal ettiği bakım aşamalarından biridir. Eğer siz de düzenli maske yaparak saçlarınızı beslerseniz saçınız bakımlı ve sağlıklı görünecektir. Bu noktada önemli olan şey kendi saç tipiniz için uygun olan ürünü bulmaktır. Böylece siz de doğru bakım uygulaması yaparak istediğiniz sağlıklı duran boyalı saçlara kavuşabilirsiniz. Saç maskesi kullanarak siz de istediğiniz sağlıklı saçlara en kısa sürede ulaşacaksınız. 
Özellikle groomed saç maskesi boyalı saçlar için tasarlanan ve saçlarını boyatmış olanların da beğenerek tercih edecekleri ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır. Siz de mutlaka bu markanın ürünlerine göz atmalısınız. 

Saçını Sık Sık Yıkama

Saçlarınızı eğer sürekli yıkarsanız bu hem sizin saçlarınızın boyasının akmasına yol açacak hem de saçınızın mat görünmesine neden olacak bu nedenle siz de saçlarınızı belli aralıklarla yıkamaya özen göstermelisiniz. Saçları belli aralıklarla yıkayarak kendi yağı ile saçlarınızın beslenmesine de dikkat etmelisiniz.  
Her ne kadar saçların yağlanması bizlere bir kâbus gibi gelse de aslında durum öyle değildir. Saçın kendini beslemesi için kendi yağına ihtiyacı vardır. Bu nedenle de saçını sık sık yıkama oldukça yanlış davranışlardandır. 

Saçlarına Yağ Bakımı Yap

Saçlara düzenli olarak yağ takviyesi yapmak hem boyanın daha canlı ve daha güzel durmasını sağlayacak hem de saçlarınıza gereken bakımı sağlayacak. Bunun için yapmanız gereken bir adet ya da birkaç tane yağı birleştirerek saçınıza bakım yapmak olmalıdır. Saç bakımı için zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ve daha birçok bitkisel yağ sizin için doğru bakım önerileri arasında yer almaktadır.
Saçlarına yağ bakımı yaparak ışıl ışıl görünmesini ve eski sağlığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda hafta da bir ya da iki kez bu yağ terapisini uygulamak oldukça mantıklı olacaktır. 

Klordan Uzak Dur

Klor özellikle boyalı saçlara zarar veren saçın yapısını daha çok sertleştiren kimyasallardan biridir. Bu nedenle özellikle klorlu sulardan uzak durmak sizin için iyi ve faydalı olacaktır. Siz de buna dikkat ederek saçlarınızın boyasını daha uzun süre koruyabilir ve saçlarınızın daha sağlıklı durmasını sağlayabilirsiniz. 
Sağlıklı saçlar için gerekli olan bu aşamalara dikkat etmek saçınızın boyasını hem uzun süre renginde kalmasını sağlayacak hem de saçınız istediğiniz gibi sağlıklı görünecek. Siz de bun önerileri hafife almayın hayatınıza entegre edin. Klordan uzak durarak istediğiniz saçlara ulaşabilirsiniz. 

Saçını Sık Sık Kestir

Her ne kadar çoğu kişide saçları kestirirken korku olsa da saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzaması için yapmanız gereken şeylerin başında öncelikle saçlarınızı düzenli kestirmek olacaktır. Düzenli kestirerek saçlarınızın daha sağlıklı uzamasına ve daha sağlıklı görünmesine sebep olacaksınız. Saçını sık sık kestirmek oldukça gerekli ve belli aralıklarla yapılması gereken işlemlerdendir.

Saçlarını Sık Sık Boyatma

Saç boyatmak farklı renkler denemek içimizi açsa da bunun da maalesef olumsuz etkileri oldukça fazla öncelikle saçlarınızın yapısını ve sağlığını korumak için düzenli olarak boyatmak oldukça yanlıştır. Saçları olabildiğince kimyasallardan uzak tutmak gerekmektedir. 
Siz de saçlarınızın sağlıklı görünsün ve hızlı uzasın istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey saçlarını sık sık boyatmamak olmalıdır. Uzun vadede az saç boyatmasının saçınıza olumlu etkisini fark edeceksiniz.

Doğal İçerikli Ürünler Kullan

Bir ürün alırken içeriğinin doğal olmasına ve çok fazla kimyasal barındırmamasına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu saçınızın kimyasallardan uzak kaması ve doğal olarak uzaması ve sağlıklı görünmesi açısından oldukça önemlidir. bu noktada siz de doğal içerikli ürünler kullanmaya dikkat etmeli ve saçlarınızın bakımını da buna bağlı olarak yapmalısınız. 

Saçlarını Soğuk Havayla Kurut

Sıcak hava saçlarını kolay yıpratır ve daha mat görünmesine neden olur. Saçlarınızın sağlıklı görünmesi için soğuk hava ile kurutmaya oldukça dikkat etmelisiniz. Soğuk hava sayesinde saçlarınız matlaşmayacak tam tersine oldukça canlı ve sağlıklı görünecek. Bu önerilere düzenli uyduğunuzda siz de farkı göreceksiniz. Saçlarını soğuk havayla kurutarak sağlıklı ve etkileyici görünen saçlara kavuşacaksınız. 

Doğru Saç Kremi Kullan

Saçlarınızın sağlıklı ve etkileyici görünmesi için yapmanız gereken ilk şey doğru saç kremi kullanmak olmalıdır. Siz de bu konuda groomed sülfatız saç kremlerine bir şans verebilir saçlarınızın yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz.  Sülfatız kremlerin saçlarınıza ne kadar etki ettiğini ve daha sağlıklı göründüğünü ilk kullanımdan itibaren fark edeceksiniz. 

Boyadan Sonra Hemen Yıkamayın

Saçlarınızı boyadan sonra hemen yıkamaktan da sürekli duşa girmekten de kaçınmalısınız. Sürekli duş almak saç sağlığınız için iyi bir tercih olmayabilir. Bu nedenle de dikkat etmeli ve boyadan sonra hemen yıkamayın. 

Sülfatsız Şampuan Kullanın

Sülfatsz olan saç bakım ürünleri saçlarınız için daha sağlıklıdır. Bu sebepten ötürü saç kremi seçiminde de saç şampuanı seçiminde de ilk önceliğiniz sülfatsız ürünlerden yana olmalıdır. Saçlarınızı daha yumuşak ve daha canlı görmek istiyorsanız sülfatsız şampuan kullanın ve bunlara dikkat edin. 
Saçlarınıza gereken bakımı ve önemi göstererek boyalı ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Siz de tüm bunlara dikkat edin ve sağlıklı saçlarınız ile herkesi kendinize hayran bırakın.  Groomed sülfatsız şampuanlar ile siz de istediğiniz sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. 

Yüksek Isıdan Uzak Durun

Yüksek ısı saçınızın daha mat, kabarık ve sağlıksız görünmesine neden olur. Aynı zamanda saçınızın da yıpranmasının da baş sebebidir. Yapmanız gereken en mantıklı şey yüksek ısıdan uzak durmanızdır.  Saçlarınızın kolay kırılmasını istemiyorsanız ısıdan uzak durmaya ve yüksek derecelerde saç şekillendirmeye bir dur demelisiniz.

Saçlarını Güneşten Korumalısın

Güneşin zararlı ışınları saçınızdaki nemi çok kolay bir şekilde emer ve saçlarınızın kuru ve mat görünmesine neden olur. Bu nedenle saçlarınızı güneşten saklamak saç sağlığınız için de oldukça önemlidir. Siz de güneşin zararlı ışınlarından saçlarınızı korumalısınız. Böylece saçlarınızın boyası kolay bir şekilde akmayacak ve daha canlı ve daha parlak görünecek. Saçlarını güneşten korumalısın.

14. Vitamin Takviyesi

Özellikle vitaminlerini düzenli almalı ve böylece saçlarının daha sağlıklı görünmesini sağlamalısın. Saçların düzenli ve bakımlı durması için yapman gereken şeylerden biri de demir ve biotin gibi takviyeleri düzenli olarak almak olmalıdır. Vitaminleri düzenli almak saçlarının sağlıklı uzaması ve kırılmaması açısından oldukça önemlidir. Düzenli vitamin takviyesi ile sen de hayalindeki saçlara ulaşabilirsin.

Saçlarınıza Yapabileceğiniz 3 Maske Önerisi

Avokado Maskesi

Saçlarına bir adet avokadoyu ezerek maske uygulayabilirsin. Bunu düzenli yaptığından saçlarının ne kadar beslendiğini, nemlendiğini ve sağlıklı durduğunu fark edeceksin. Yapmak için bir adet olgunlaşmış avokadoyu iyice çatal yardımı ile püre haline getirip saçlarına sür. Avokado maskesini yaptıktan sonra 35 – 40 dakika kadar beklet. Daha sonra ılık su ile saçlarını güzelce durula.

Mayonez Maskesi

Mayonezi saçlarınıza güzelce sürerek yaklaşık 1 saat beklet. İçerisindeki protein ve sağlıklı yumurta yağı saçlarının gerekli besin ihtiyacını almasını sağlayacak. Saçlarına iyice yedirdiğinden emin olmalısın. Mayonez maskesini düzenli kullandığında saçlarındaki ışıldayan değişimi fark edeceksin.

Elma Sirkesi

Sen de elma sirkesini su ile seyrelterek saçlara uygulamak saçlardaki egzamaya çok iyi gelirken aynı zamanda saçın canlı ve parlak görünmesini de sağlamaktadır. Eğer sağlıklı saçlara kavuşmak istiyorsan elma sirkesi mucizesine günlük rutininde mutlaka yer vermelisin. En kısa sürede bu bakımın sonucunu alacak saçlarındaki doğal güzelliği sen de fark edeceksin. Bunun için ihtiyacın olan tek şey bir adet sirke. 

Zeytinyağlı Saç Bakım Maskesi

Saçlarına doğal zeytin yağı sürerek gerekli bakımı ve onarımı sağlayabilirsin. Zeytinyağlı saç bakım maskesi oldukça güzel ve sağlıklı saç arayanların tercih ettiği ürünler arasındadır. Siz de bu bakımı rutininize düzenli olarak ekleyin.
 
Ücretsiz Kargo

1000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Kolay İade

30 gün iade garantisi

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için